Gönderen Konu: Katı Meyve Sıkacağı  (Okunma sayısı 1862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Katı Meyve Sıkacağı
« : Eylül 14, 2017, 17:37:26 »
Selam, en başta belirtelim, meyveleri posalı halde tüketmek öncelik olmalı, tabi dış kabuklardaki ilaç vb kalıntılara dikkat ederek. Diğer yandan kimi meyve ve sebzelerin suyundan da arada faydalanmak gerekebiliyor. Bunun için de W değeri yüksek, işini iyi yapan cihazlar kullanmak gerekiyor. Sizlerin kullandığı, olımsuz, olumlu görüşleriniz konuya ilgili herkes için fayda sağlayacaktır.

Cihaz devri,
Ebat,
Kullanım kolaylığı,
Temizleme kolaylığı vb bilgiler gibi.

Not: En azından çıkan suya, ayrı çıkan posadan bir miktar eklenebilir.

Toyota Club Türkiye

Katı Meyve Sıkacağı
« : Eylül 14, 2017, 17:37:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: Katı Meyve Sıkacağı
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2017, 08:51:17 »
Merhaba, tavsiyem katı meyve sıkacağı olmayacak ancak yine de paylaşmak istedim.Ben de meyveleri posalı tüketme taraftarı olduğumdan ilk çıktığında vestel mix&go almıştım. Meyve sebzeyi ufak parçalar halinde içine atıp bir miktar da su ekliyorum. Hatta bu şekilde kendime detoks suları da yapıyorum..

(Tek handikapı meyve suyu taneli olduğundan küçük çocuklar içmek istemeyebiliyor )
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2017, 10:37:07 »
Philips`in ürünleri güzel tavsie ederim.ama sonrasında temizlik sıkıyor adamı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2017, 12:00:23 »
Bu faydalı konu için Hakan Abi'ye teşekkür ediyorum.
2007 yılında almıştık galiba biz Braun MP80 multipress diye bir cihazı. 600 W, dakikada 900 devir gücü ile gayet başarılı sıkım işlemi gerçekleştiriyor. Üstünde kıyma çekme makinelerinde olduğu gibi çekimden önce malzemeyi koyabileceğiniz bir tepsisi de var, çok kolaylık sağlıyor. Temizliği çok sıkıntı olmuyor suyun altında çok rahat temizleniyor parçalar ama sert plastik olduğu için metal parçalı olanlar gibi bulaşık makinesine girmiyor. Posayı ayırdığı bölüm makineden rahatça ayrılabiliyor oradan kullanmak istediğimizi alıyoruz kalanını da bahçede tavuklar var severek yiyorlar  :) Kendi sürahisi var biraz küçük kalıyor 2 bardak falan doldurur takribi, ama cihazdan bağımsız olduğu için istediğiniz kabı çıkış musluğunun önüne koyup dolum yapabiliyorsunuz o yüzden büyük bir sorun değil diye düşünüyorum. Bu makinelerin başına geçince insanın ilginç meyve kokteylleri yapası geliyor ve güvenilir bir şekilde katkısız meyve suyu içebiliyorsunuz, ister kahvaltıda portakal suyunuz taze oluyor ister akşam tv başında taze sıkılmış karışımlar içebiliyorsunuz, hele bir de meyveleri köylüden hormonsuz alabiliyorsak işte tam sağlık olduğunu düşünüyorum o zaman. Makine biraz sesli geliyor bana mutfak robotundan birazcık daha sesli ama eski bir cihaz belki yenileri çok daha sessizdir. Çok basit demonte oluyor, fişi de kendi içine yapılan bir hazneye giriyor o yüzden fazla yer de kaplamıyor, her malzemesi kendi üzerine takılıyor öyle muhafaza ediliyor ayrı ayrı yerlerde olmuyor.   
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2017, 15:41:55 »
Ben aşağıdaki aleti kullanıyorum. Tamamen mekanik, temizliği çok kolay ve meyvelerin suyunu tamamen alabiliyorsunuz. Çok başarılı bir alet tavsiye ederim.

can can katı meyve sıkacağı ile ilgili görsel sonucu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2017, 17:29:38 »
Ben aşağıdaki aleti kullanıyorum. Tamamen mekanik, temizliği çok kolay ve meyvelerin suyunu tamamen alabiliyorsunuz. Çok başarılı bir alet tavsiye ederim.

bu alet efsane de, elma- havuç suyu elde edemezsiniz :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2017, 17:47:57 »

Bende de bu alet var ama bu katı meyve sıkacağı değil tabiki.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 15, 2017, 18:44:08 »
Bende de bu alet var ama bu katı meyve sıkacağı değil tabiki.
Haklısınız narenciye sıkacagı desek daha dogru olur.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2017, 18:48:23

bu alet efsane de, elma- havuç suyu elde edemezsiniz :)
:) Ben zencefilin bile suyunu bu aletle sıkıyorum:) Elmaninda suyunu aliriz da havuç zor :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2017, 21:09:19 »
Ben teşekkür ederim. En az araçlara gösterilen özen kadar kendimize ve çevremize göstermeliyiz.
Gerçekten sabah 1 bardak bu şekilde hazırlanmış bir meyve suyu ile güne başlamak insana iyi hissettiriyor.
O elle çevrilen narenciye sıkacağından İstanbul'da olduğumda kullanıyorum, yoksa öyle duruyor kenarda. Nar, portakal, mandalina ve az greyfurt (greyfurt bazı ilaçlar ile aynı anda kesinlikle tüketilmemeli) sıkıyorum, herkes içiyor. Kürdan ve sabunlu su ile süzgeç deliklerini temizliyorum yalnız.
Havuç, elma vb için iyi ve pratik bir katı meyve sıkacağı şart. Meyve sıkışıp, cihazı durdurmamalı. İçine az maydanoz vs de atılabilir.