Gönderen Konu: Toyota advance multidrive S 2013  (Okunma sayısı 983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
Toyota advance multidrive S 2013
« : Eylül 10, 2017, 15:44:16 »
Aracım 29000 km.  İlk defa iniş aşağıya inerken motor frenini gaz vermeme rağmen bertaraf etmedi. Devir 3000-3500 e çıktı. Meyil fazla olmasına rağmen hız düşmeye başladı.  Manuele almak zorunda kaldım. Acaba vites geçişleri  mi olmadı.  Bu  arazi mıdır? Görüşleriniz lütfen. . 

Toyota Club Türkiye

Toyota advance multidrive S 2013
« : Eylül 10, 2017, 15:44:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota advance multidrive S 2013
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2017, 23:31:01 »
CVT şanzıman da normal bir durum. Otomatik motor freni yapıyor. Ama yapmaması için biraz gaz verebilirsiniz. Ama 2013 model ve 29000km diyorsunuz. Bunca zamandır bu duruma ilk defa düşmüş olamazsınız diye düşünüyorum. Meyil fazla olduğu için çok daha fazla gaz vermeniz gerekebilirdi. Aracı boşa aldıysanız tekrar vites e geçirdiğinizde bazen hız ve kayışın kendini dengelemesi zaman alabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota advance multidrive S 2013
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2017, 12:34:53 »
Önce cevabınız için teşekkür ederim. Daha evvel dizel otomatik mondeo kullandım. O da motor freni yapıyor ve hafif gaza basınca düzeliyordu. Bu aracımda da daha önce aynı işlemi yapıyordum. Ancak gaza basmama rağmen motor freni devam etti ve devir 3000-3500 lere çıktı. Ancak manuel kısmına alarak düzeltebildim. Tereddüdüm bundan..
    Balıkesirde oturuyorum motor yağını dışarıda alarak servise gitmek istiyorum. Morr yağı olarak ne tavsiye edersiniz, br de malum kış lastiği zorunlu hale geldi. 4 mevsim lastik kullansak dezavantajları olur mu? Teşekkür ederim..