Gönderen Konu: avensis özellikleri kullanımı  (Okunma sayısı 1221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '05
avensis özellikleri kullanımı
« : Eylül 08, 2017, 17:50:24 »
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım yeni bir 1.6 2005 avensis aldım

sormak istedigim bi takım şeyler var

bu yagmur yagınca silecekler otomatik çalışması için yüzük yada kol hangi konumda durmalı ?
dikiz aynasında bi düğme ve 2 adet ışık var bunlar ne işe yarıyor ? otomatik ışık görünce kesiyor'mu yoksa düğme ile filanmı ayarlamamız lazım ?

cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler

Toyota Club Türkiye

avensis özellikleri kullanımı
« : Eylül 08, 2017, 17:50:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis özellikleri kullanımı
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2017, 19:59:56 »
Merhaba Salim Bey
Aracınız hayırlı olsun. Benim aracım Corolla ama  ayarların aynı olacağını düşünerek  ayarları kendi aracımdan anlatmaya çalışayım.

Öncelikle aynadan başlayalım. Aracınızdaki ayna aşağıdakine benzerse otomatik kararan dikiz aynanız var demektir. Aynanın ön tarafında  aynayı devreye alan ve devreden çıkaran bir düğme (Auto), ayna devredeyken devreye girdiğini gösteren bir ışık (Yeşil Işık) ve birde arkadan gelen ışık şiddetini algılayan bir sensör (Işık sensörü) vardır. Aynanın arkasında ise ön taraftaki sensör gibi aracın ön tarafındaki ışık şiddetini algılayan bir sensör vardır. Eğer aracın önündeki ışık şiddeti arkadan gelen ışık şiddetinden azsa ayna kendiliğinden kararak arkadan gelen ışığın gözünüzü almasını engeller. Aynayı devreye alın elinize bir fener alıp aynanın ön tarafındaki sensöre tutun, arka tarafındaki sensörüde elinizle kapattığınız an aynanın hızla karardığnı görebilirsiniz.

Sileceklerin yağmur yağınca otomatik çalışması için kolu aşağı yukarı hareket ettirmek suretiyle Auto konumuna getirmelisiniz. Kolun üzerindeki bilezikle ile hassasiyet ayarı yapılıyor. Hassasiyeti arttırırsanız yağmur şiddeti çok az olunca bile silecekler çalışmaya başlar.