Gönderen Konu: Kilometre yaptıkça araç açılırmı  (Okunma sayısı 2729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 1.33
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Kilometre yaptıkça araç açılırmı
« : Eylül 07, 2017, 22:33:38 »
arkadaşlar ben 1.33 corolla kulanıcısıyım aracım 3000 km de kimi diyorki araç 20000 den sonra daha atik olur veya açılır böyle birşey varmı tecrübeli olanlardan tecrüblerini paylaşmasını isterim
..............COROLLA...........

Toyota Club Türkiye

Kilometre yaptıkça araç açılırmı
« : Eylül 07, 2017, 22:33:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1366 kere teşekkür edildi
Ynt: Kilometre yaptıkça araç açılırmı
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2017, 22:39:58 »
araçlar artık rodajı halledilmiş olarak geliyor,çok eskiden biz 1500-2000 km ,60 km hızı geçemezdik.o yıllar çok geride kaldı,motor biraz daha yol yaptıkça daha randımanlı çalışacaktır,değişik hız ve yollarda aracı kullanın,çok sert fren yapmayın,sizde araca alışınca herşey daha uyumlu olacak.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2017, 23:18:46 »
söylenenler doğru araba sıfır alınınca ilk 5000 km çok dikkatli kullanılıp motor bağırtılmamalı , ilk 10000 km ye kadarda sıkıştırmaktan sakınılmalı. motorun ömrü alıştırma devresindeki gösterilen ihtimam ile doğru orantılıdır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2017, 11:05:55 »
2 farklı yorum   :-\ :-\ :-\ :-\ :-\  kafam karıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2017, 11:37:15 »
Yok o kadarda değil, iki yorumdada aracı zorlayın denilmemiş aracın motoru yol yaptıkça daha iyi olacak denilmiş, tabiki eskiye göre motorlar daha kolay alışacak ama bu demek değildirki songaz yada ani fren olacak. Başlarda gerektiği kadar basın sonra isterseniz zorlayabilirsiniz denilmiş. Ayrıca eski teknoloji ve eskinin olanaklarıyla yapılan yollarda tabiki 60 ile giderdiniz şimdi hangi yolda 60 ile gideceniz kamyonlar bile 100 yapıyor.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2017, 13:11:56 »
Arabamın kullanım kitapçığından aynen kopyaladım.
Yeni Toyotanızın alıştırılması (rodajı) Aracınızın ömrünü arttırmak için, aşağıdaki uyarıları dikkate alınız.
İlk 300 km için: Ani duruşlardan kaçınınız.
İlk 800 km için: Römork çekmeyiniz.
İlk 1000 km (621 mil) için: • Aracınızı çok yüksek süratlerde kullanmayınız.
• Ani hızlanmalardan kaçınınız.
•Devamlı, düşük viteslerde aracınızı kullanmayınız.
• Aracınızı, uzun süre sabit hızlarda kullanmayınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2017, 13:16:40 »
ben bu kurala uymadım arabayı alır almaz ankara istanbul otobanına gittigimden ilk 3000 km de ozellikle 120 den aşağı da inmedim  :islik: :islik: :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2017, 13:34:39 »
2 farklı yorum   :-\ :-\ :-\ :-\ :-\  kafam karıştı
Durumu şöyle özetleyelim : Araç yeni alındığı zaman her ne kadar fabrikada bütün aksam teste tabi tutulmuş olsa da sonuçta seri üretimdir. Bazı ufak tefek detaylar gözden kaçabilir. Bu  binde bir ihtimal olmakla birlikte ihtimal sıfır değildir yani dikkatli kullanmakta ve aracı çok fazla yormamakta fayda vardır. Süreç içinden aracın tüm parçaları daha uyumlu çalışacağından kısmı düzelmeler olur ama fabrika verilerinde aracın max hızı 195 kmh ise bu değer asla 250 kmh olmaz. Tork motorun sağladığı gücün tekerleklere ve oradan yola aktarma oranıdır ve % 95 sabittir.

Sonuç yeni araçları ilk 5 000 km de fazla yormamak tedbir açısından önemlidir. Ancak şehir efsanelerini de çok fazla ciddiye almamalıdır. Araç soğuk iken aşırı gaz verirseniz motor silindir kapağından başlamak üzere kademeli arızalara yol açarsınız.   1.33 motorla zaten isteseniz de çok fazla bir şey yapmazsınız.
Keyifli sürüşler

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 283000
  • Model Yılı: '97
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2017, 14:57:17 »
Şuan aracım 1000 kilometreye geldi.Zaten düz yolda sorun yok maşallah,ama ilk başlarda yokuş cıkarken aracın zorlandığını hissebiliyordum vites düşüyorsun.Şimdi 1000 kilometre oldu motor kedine geldi ve yokuşları artık daha hızlı cıktığını görüyorum.Haa suda var aracı kullandıkca yokusu hangi vitesle cıkacağını biliyorsun vede ona göre devirli sürüyorsun buda bir gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 1.33
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2017, 21:18:35 »
peki bu rodaj 1000 km midir.  genelde eskiden söylenirdi bu motor 20000 km yi açtıkça daha verimli olur araç açılır diye. yoksa ben rodaj evresini aştığımı düşünüyorum aracım ilk zaman çehir içi 8lt gösteriyordu şimdi 6.5 civarlarında üstelik dur kalkı çok bir güzergahım var 500 mt durmadan gidemiyorum umduğumdan dha az yakıyorum şuan ama gayet seri vites geçilşeri ve aracı zorlamadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2017, 09:57:58 »
Rodaj her daim vardır. Siz kontağı kapatıp, araç soğuduktan sonra tekrar hareket etmek istendiğinde, parçaların genleşme (farklı katsayılarda), yağlama vb süreci olacaktır. Soğuk ve sıcak motor hacmi bile çok düşük düzeyde de olsa farklı olabilir (ısınan içi boş ve dolu halka genleşme şekli).
Ayrıca karşılıklı çalışan her parçanın sürtünme, birbirine alışma süreci vardır, aktarma organları gibi.
Aynı materyallerin sıcak ve soğuk temasında bile sürtünme etkileri farklı olabilir (ölçmek gerekir).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1366 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2017, 10:13:24 »
yeni düzende bakım kitabına bakınız,sert fren diskleri bozar,ilk 1000 km de biraz daha özen göstermeliyiz, ancak atilla özdemir bey daha somut olarak yazmış,benim üstü kapalı yazdığımı,bizim yeni araçları açma sistemimiz şöyledir!ilk 1000 km ve sonrasında soğuk motora asla anvale (bağırtma) yaptırmayız ,hakan öztürk beyin yazdığı gibi..mekanik parçaların alışma devresi olur.şöyle düşünün,hiç bir sporcu ısınmadan maça çıkıyor mu? isterse çıksın zorlasın adalesi atar,bu gün 5900 km geldik 3500 devri hiç geçmedik,10.000 km kadar da yine geçmeyiz geçerse bile inişlerde olur,böylece araç alışma devresini tamamlar,ha ondan sonrada en fazla göreceği 4000 devirdir çok kısa süre,malum ortalama veya en fazla hız limitler dahil 132 km.araç alımı,kullanma  ve sigorta maliyetleri artık ulaşılamayacak noktalara geliyor,bu nedenle kul yapısı olan araçlarımızdan daha fazla randıman almak için ,başka masraflara girmemek için deneyimlerimizi aktarıyoruz
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2017, 01:12:32 »
Rodaj konusunu arkadaslar aciklamis zaten ancak sanki benim araba1,33life 30.000kmden sonra daha bir guzellesmeye basladi diyebilirim acikcasi. Sanki eskiye gore daha bir tik daha cabuk hizlaniyor daha cabuk topluyor gibi.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 1.33
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 13, 2017, 22:46:09 »
20 000 geçen arkadaşlar hep aynı şeyi söylüyo sürüşü daha farklı oluyor diyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2017, 14:25:11 »
Bu motor açılma işi biraz psikolojik geliyor bana, günümüzde motor açılmasında bariz bir fark olacağını zannetmiyorum. Ben de aracımı sıfır aldım 25 Binde sattım. Gerek yakıtta gerek se çekişte bariz bir fark oluşmadı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.