Gönderen Konu: Navigasyon  (Okunma sayısı 2964 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Navigasyon
« : Eylül 07, 2017, 10:23:16 »
Arkadaslar Merhaba,

Auris 2015 aracima navigasyon satin almak istiyorum. Ozellikle sehirler arasi seyahatlerimde telefondan google mapsi kullaniyordum fakat bazi yerlerde yeterli olmuyor ve uzun yolda telefon isiniyor. Sonucta bu is telefonun bir ekstra uygulamasi ve ana islevi harita olan bir cihaz gibi performans beklemek de haksizlik olur.

Ben bir sefer navigasyon alayim ve tam anlamiyla isimi gorsun istiyorum.  Adresleri dogru gorsun, bir donusu kacirdigim zaman 5 dk alternatif yol bulmak icin beklemesin istiyorum. Malum seyir halindeyken  her zaman durup yeni rota hesaplamak mumkun olmuyor. Bu anlamda babam daha once corolla 2007 sinde toyotanin kendi navigasyonunu kullandi ve cok memnundu. Ardindan hyundai aldi yine serviste orjinal navigasyon taktirdi fakat hic memun kalmadi. Sonra bir yolunu bulup toyotadan kalan navigasyonu taktirdi ve cok memnun.

Suan toyotanin ve servislerinin sitelerinde aksesuar fiyatlarina ulasilamiyor. En son kontrol ettigimde orjinal navigasyon 2500 tl civarindaydi. Suan durum nedir bilen var mi?

Orjinal navigasyon almam durumunda guncelleme islemi sadece servis tarafindan mi yapiliyor?

Orjinal navigasyondan daha iyi ya da esdeger kalitede onerebileceginiz bir marka var midir ?

Simdiden tesekkurler.

Not: Arkadaslar forumda binlerce konu var.  Forum ici konubasliklarinda arama gibi bir secenek var mi? Varsa da ben bulamadim  :argh:
Benzeri konulara bakacaktim fakat sayflari tek tek tarayarak bir iki tane bulabildim.Olan basliklar da guncelligini yitirdigi icin yeni baslik actim.  :olu:

Toyota Club Türkiye

Navigasyon
« : Eylül 07, 2017, 10:23:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
Ynt: Navigasyon
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2017, 21:49:02 »
Arkadaslar Merhaba,

Auris 2015 aracima navigasyon satin almak istiyorum. Ozellikle sehirler arasi seyahatlerimde telefondan google mapsi kullaniyordum fakat bazi yerlerde yeterli olmuyor ve uzun yolda telefon isiniyor. Sonucta bu is telefonun bir ekstra uygulamasi ve ana islevi harita olan bir cihaz gibi performans beklemek de haksizlik olur.

Ben bir sefer navigasyon alayim ve tam anlamiyla isimi gorsun istiyorum.  Adresleri dogru gorsun, bir donusu kacirdigim zaman 5 dk alternatif yol bulmak icin beklemesin istiyorum. Malum seyir halindeyken  her zaman durup yeni rota hesaplamak mumkun olmuyor. Bu anlamda babam daha once corolla 2007 sinde toyotanin kendi navigasyonunu kullandi ve cok memnundu. Ardindan hyundai aldi yine serviste orjinal navigasyon taktirdi fakat hic memun kalmadi. Sonra bir yolunu bulup toyotadan kalan navigasyonu taktirdi ve cok memnun.

Suan toyotanin ve servislerinin sitelerinde aksesuar fiyatlarina ulasilamiyor. En son kontrol ettigimde orjinal navigasyon 2500 tl civarindaydi. Suan durum nedir bilen var mi?

Orjinal navigasyon almam durumunda guncelleme islemi sadece servis tarafindan mi yapiliyor?

Orjinal navigasyondan daha iyi ya da esdeger kalitede onerebileceginiz bir marka var midir ?

Simdiden tesekkurler.

Not: Arkadaslar forumda binlerce konu var.  Forum ici konubasliklarinda arama gibi bir secenek var mi? Varsa da ben bulamadim  :argh:
Benzeri konulara bakacaktim fakat sayflari tek tek tarayarak bir iki tane bulabildim.Olan basliklar da guncelligini yitirdigi icin yeni baslik actim.  :olu:

Gökhan bey

2500 tl ye takılan toyota navigasyonu aracın mevcut multimedya ekranına mı entegre ediliyor ?Ben bundan 1 sene önce arabayı aldığım yerde bakımı yaptırdıktan sonra navigasyon yüklenmesini sordum henüz böyle bir şey olmadığını söylemişlerdi. Daha sonra da araştırmadım cep telefonu navigasyonu var diye. Ancak taktırırsanız deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.(Bu arada aracım 2013 Auris active paket )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2017, 06:37:02 »
Bu konuda hepimiz maduruz, çoğu kişi bu konuyu sordu açıklamalar yapıldı ama hala çoğumuz bu konuyu halledemedi. Oysa koca ekranda bir navigasyon eklentisi olsaydıda bizlerden 500 tl fazla alsalardı bence 2500-yada daha fazlası aşırı kazık fiyat. Telefon yada ayrıyetten navigasyon aleti yerine ekranımı kullanmak isterdim ama o para epey fazla. İnşallah bir şekilde bu sorun hallolur. Mercedesin bayisinde 2 ay önceydi sanırım navigasyonsuz araca 1.500 demişlerdi eklemeyi toyota 2500 ve üzeri fiyat diyor.  :(
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2017, 08:38:38 »
Gökhan bey

2500 tl ye takılan toyota navigasyonu aracın mevcut multimedya ekranına mı entegre ediliyor ?Ben bundan 1 sene önce arabayı aldığım yerde bakımı yaptırdıktan sonra navigasyon yüklenmesini sordum henüz böyle bir şey olmadığını söylemişlerdi. Daha sonra da araştırmadım cep telefonu navigasyonu var diye. Ancak taktırırsanız deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.(Bu arada aracım 2013 Auris active paket )

Omur Bey arastiriyorum. Malesef elimde somut tek bilgi babamin yasamis oldugu tecrube. Bir sure aurisler icin navigasyon yoktu servislerde onu hatirliyorum ama bu 2015`te idi. 2 yil icerisinde bu sorun asilmistir diye dusunuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2017, 11:12:38
Simdi buldum. fiyat 2500 tl demistim burada 3587 tl olarak gorunuyor. Buna montaj fiyati dahil mi bilmiyorum. https://turkiye.toyota.com.tr/aksesuar-katalog/   
 Ek olarak ne kadar surede guncelleme gerekir ve nasil yapilir bilgi yok? Forumda kullanan arkadaslar var mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2017, 13:07:33 »
Omur Bey arastiriyorum. Malesef elimde somut tek bilgi babamin yasamis oldugu tecrube. Bir sure aurisler icin navigasyon yoktu servislerde onu hatirliyorum ama bu 2015`te idi. 2 yil icerisinde bu sorun asilmistir diye dusunuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2017, 11:12:38
Simdi buldum. fiyat 2500 tl demistim burada 3587 tl olarak gorunuyor. Buna montaj fiyati dahil mi bilmiyorum. https://turkiye.toyota.com.tr/aksesuar-katalog/   
 Ek olarak ne kadar surede guncelleme gerekir ve nasil yapilir bilgi yok? Forumda kullanan arkadaslar var mi ?

Gönderdiğiniz linke baktım. Mouse imlecini üzerine getirince ^Ayrı satılan PZ4900033800 GPS anteni, fiyata eklenmiştir ^ yazıyor. zannedersem fiyatın yükselme sebebi bu gökhan bey. İzmir Toyota Borovalı ve Tokullar bayilerine hafta içi telefon edip bilgi alırım. Kayda değer bir şey olursa da burada paylaşırım Gökhan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2017, 21:43:34 »
Bu nasıl bir fiyatlandırma böyle, şaştım kaldım.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2017, 08:36:14 »
Bu nasıl bir fiyatlandırma böyle, şaştım kaldım.

Mustafa Bey Muhtemelen dolar/tl kurunun buyuk etkisi var bunda. Hadi cok kaliteli bir hizmet veriyorsa belki deger. Ama asil soru fiyat fayda olarak bakildiginda fiyatina uygun bir hizmet veriyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2017, 10:55:04 »
Ama yinede çok uçuk rakamlar. Benim 1500tl olan sistem bana fazla bile geliyor.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2017, 12:21:04 »
garmin navigasyon al,daha verimli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '20
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2017, 14:53:10 »
3587 tlcik olan orjinal touch go 2 navi mi? yoksa dışarıdan alınıp takılan mı?

Eğer dışarıdan alınınıp takılansa en kıralı 2000 tl.
Orjinalse o da çok pahalı ya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2017, 09:18:50 »
garmin navigasyon al,daha verimli

Detay verir misiniz?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 12, 2017, 09:20:06
Ama yinede çok uçuk rakamlar. Benim 1500tl olan sistem bana fazla bile geliyor.

Mustafa bey,

urune dair detay verir misiniz? Marka , aldiginiz yer, fiyat montaj ve kullanim memnuniyeti gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2017, 10:50:31 »
BU orjinal teype eklenip navili ve dvd oynatıcılı hale getiren parçayı birileri yurtdışından ucuza bulsa valla çok para kazanırdı, çinliler bunu yaparlar eminim.(Acaba touch2 ekranlara ne zaman bir güncelleme gelecekte bizler 5-6-7 android sürümle çoğu telefonu kullanabilecez, toyota bizleri çaresiz bırakıyor) >:(
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2017, 14:56:16 »
Detay verir misiniz?

Mustafa bey,

urune dair detay verir misiniz? Marka , aldiginiz yer, fiyat montaj ve kullanim memnuniyeti gibi.
Gökhan Bey, ürün navimex marka ve t25 kasa ile birebir uyumlu.kullanım zorluğu yok, şöför için görüntü zorluğu dahi olmuyor cihazın. Cihazı Samsun dan aldım.montaj dahil 1500 tl.şu ana kadar hiçbir sıkıntı çıkarmadı ve 1yılı geçti.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2017, 19:31:22 »
Detay verir misiniz?

Mustafa bey,

daha verimli çalışıyor,dışarıda yaya olarak da kullanırsınız,gps çekme olayı çok daha üstün, sanırım bir yerde okumuştum ama yine tam emin değilim daha farklı bir uydu kullanılıyor diye,ısınma olayı yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2017, 21:44:46 »
Detay verir misiniz?

Mustafa bey,

Gökhan bey,
Arkadaşların da dediği gibi orijinal diye serviste takılan cihaz da orijinal değil. Muhtelif markaların Toyota için ürettiği cihazlar. Hatta cihaz bile demek yanlış olur. Cihaz da standart piyasa malı sadece montaj çerçevesi araca uyumlu üretiliyor. Dolayısı ile bence de orijinal diye o para verilmez. Ben 2011 de vermemiştim. Ankara'da yaşıyorsunuz. Facebookda ERD GARAGE aratın ve oraya gidin. Erdi ustaya benim selamımı söyleyin size her konuda yardımcı olacaktır. Ben 4 yıldır tepe tepe Necvox kullanıyorum ve memnunum. Servis de o zaman Necvox cihazları orijinial diye takıyordu.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 13, 2017, 08:38:31 »
Gökhan bey,
Arkadaşların da dediği gibi orijinal diye serviste takılan cihaz da orijinal değil. Muhtelif markaların Toyota için ürettiği cihazlar. Hatta cihaz bile demek yanlış olur. Cihaz da standart piyasa malı sadece montaj çerçevesi araca uyumlu üretiliyor. Dolayısı ile bence de orijinal diye o para verilmez. Ben 2011 de vermemiştim. Ankara'da yaşıyorsunuz. Facebookda ERD GARAGE aratın ve oraya gidin. Erdi ustaya benim selamımı söyleyin size her konuda yardımcı olacaktır. Ben 4 yıldır tepe tepe Necvox kullanıyorum ve memnunum. Servis de o zaman Necvox cihazları orijinial diye takıyordu.

Dostlar tum  bilgiler ve yardimlariniz icin tesekkurler. Kasim ayinda gidecegim ankaraya. O zaman ilk isim bu sorunu cozmek olacak  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2017, 07:28:49 »
Aliekspres te 2016-2017 corolla için şu aleti buldum ama nasıldır bilemedim yorum yoktu hiç. 790 tl ordan gelişi kargoyla galiba ama burada vergiyle ne olur alet nasıldır bilemiyorum. Eski s3 telefona 200 - 300 verip uğraşmak yerine buda alınabilir sanki.

https://tr.aliexpress.com/item/Android-6-0-Quad-Core-2G-RAM-car-dvd-player-for-Toyota-corolla-2016-2017-with/32828422678.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.264.56xh9L

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2017, 10:45:37 »
Aliekspres te 2016-2017 corolla için şu aleti buldum ama nasıldır bilemedim yorum yoktu hiç. 790 tl ordan gelişi kargoyla galiba ama burada vergiyle ne olur alet nasıldır bilemiyorum. Eski s3 telefona 200 - 300 verip uğraşmak yerine buda alınabilir sanki.

https://tr.aliexpress.com/item/Android-6-0-Quad-Core-2G-RAM-car-dvd-player-for-Toyota-corolla-2016-2017-with/32828422678.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.264.56xh9L

Neden olmasın, olur tabiiki. Ama cihazın  3g/4g bağlantısını kullanacaksanız,  aynı yurt dışından telefon getirme  gibi  bir pasaport ile imei numarasını kayıt ettirmelisiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -