Gönderen Konu: cam rezistans sorunu  (Okunma sayısı 10508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
cam rezistans sorunu
« : Şubat 24, 2009, 21:19:20 »
selam  97 gli  arka cam rezistansı cama ana bağlantı yerinden koptuğu için arka cam ısıtıcısı çalışmıyor servise gittim camı değişmeliyiz dediler ne kadar diye sordum 600 lira dediler başka bir şekilde bu sorunu halledemezmiyim tecrübelerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Toyota Club Türkiye

cam rezistans sorunu
« : Şubat 24, 2009, 21:19:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: cam rezistans sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2009, 08:00:59 »
  Selam.
 Bence en pratik çözümü, iletken boya kullanmak. Elektronikçilerde olması lazım. Kopuk yere ondan yeteri kadar (ne fazla, ne de az) sürersen sorunun çözülür. Boya küçük bir kapta, yanında maskeleme bandı ve fırçası ile satılıyor. 12-15Tl. gibi birşey olması lazım. Uygulama şekli üzerinde yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2009, 09:03:10 »
Hakan Bey inde bahsettiği gibi gümüş iletken sıvı satılıyor, zaten üzerinde araç camındaki rezistansınızı kalıcı olarak tamir eder yazıyor, Ankarada olsanız alabileceğiniz bayii nin adresinide verirdim
Fakat anladığım kadarıyla sizin rezistansın elektrik kablolarından birisi kopmuş, bunun içinde kopan yere ve elektrik kablosuna iletken sıvı sürülüp oynamayacak ve çıkmayacak bir şekilde monte edilirse sanırım sonuç verebilir, ama denemek lazım
Tek çözüm bu yoksa piyasada cam rezistansını tamir eden hiçbiryer görmedim ben
Tekrar geçmiş olsun

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2009, 09:10:17 »
Efe kardeş benim rezistans da çalışmıyor ama fazla üzerinde durmuyordum böyle bi yöntem varsa denemekte fayda var ankarada nerde satılır konya sk. bılunur mu ki? Birde nerden koptuğunu nasıl anlarım gözle görünür mü?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2009, 09:43:11 »
Efe kardeş benim rezistans da çalışmıyor ama fazla üzerinde durmuyordum böyle bi yöntem varsa denemekte fayda var ankarada nerde satılır konya sk. bılunur mu ki? Birde nerden koptuğunu nasıl anlarım gözle görünür mü?

Ali bey hepsinden önce siz cam rezistansını açınca arka cama elektrik geliyormu bunu tespit etmeli ve emin olmalısınız daha sonra eğer elinizde ölçü aleti=voltmetre yada multimetre olarak tabir edilen malzemeden varsa onu buzzer yada direnç seviyesine alacaksınız, ölçü aletinin prob larının birini cam üzerindeki şeritlerin başına diğerini sonuna tutacaksınız eğer kopukluk varsa zaten hiçbir değer göstermez ama eğer kopukluk yoksa belli bir değerde direnç gösterir ama bu sanırım en fazla 250-300 ohm olmalıdır (cam rezistansı sanırım grafitt ten imal ediliyor bu sebeple belli bir direnç gösterir gerçi diğer tip tüm rezistanslar belli bir değerde direnç gösterir), (siz şimdi bu ohm ne diyeceksiniz haklı olarak kısaca tabir edersek elektirik akımına karşı gösterilen zorluktur yani o ohm yani direnç değeri ne kadar düşük olursa elektrik karşıya o kadar kolay ve düşmeden iletilir, ama rezistansta istenen şey direnç sayesinde oluşan ısının istenen şekilde yansıtılmasıdır)
Ali bey siz eğer kopukluk varsa bunun yerinide ölçü aletinin problarından birini sabit tutup diğerini sabit tuttuğunuzdan uzaklaştırarak bulabilirsiniz, ve kopuk olan yere oraya bahsedilen sıvıyı sürersiniz, kimyasal madde içeriği ve kullanma talimatı yazıyor arkasında, ve zaten çok basit kullanımı,

Konya sokakta Esnaf Sarayı var sokağın başından aşağı doğru inerken ortalarda solda zaten çok ünlü bir han orası ve çok kaliteli firmalar var, orada Ümit Elektronik var bu malzemenin bayisi tam adresini veriyorum umarım kurallar gereği yasak değildir.
Ümit Elektronik 
Konya Sokak Esnaf Sarayı No:18/6 Ulus / ANKARA
0312 324 18 02
Ürün bendede var fotoğrafını da ekliyorum.

İnşallah açıklayıcı şekilde anlatabilmişimdir;)

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2009, 11:05:18 »
Teşekkürler Efe bey o dediğiniz ölçü aletleri yoksa naapcaz peki dediğiniz yeri biliyorum iş yerime yakın bi uğrayım bakalım sağol bilgiler için
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2009, 12:19:47 »
Teşekkürler Efe bey o dediğiniz ölçü aletleri yoksa naapcaz peki dediğiniz yeri biliyorum iş yerime yakın bi uğrayım bakalım sağol bilgiler için

Eğer yoksa kopukluğu zor tespit edersiniz, yani bazı araçlarda o şeritlerin bazıları çalışmaz sisinki de eğer böyleyse ölçü aletiyle tespit edebilirsiniz, eğer tatamı çalışmıyorsa büyük bir ihtimalle rezistansa elektrik hiç gelmiyor ya da şase almıyordur,
Cam rezistansını açın +12 volt un geldiği kablo hangisiyse onu soketinden dikkatlice çıkarın ve sokete değdirip çekin eğer ufak kıvılcımlar oluyorsa elektrik geliyordur eğer olmuyorsa, ya elektrik gelmiyordur ya şase almıyordur, ya da soketin bağlı olduğu rezistans kopmuştur, hangisinde sorun olduğunu bir elektrikçi yada oto teypçi tanıdığınız varsa onlar bile çok kısa sürede tespit ederler ;)

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2009, 13:41:49 »
benim kopukluk camdaki şeritlerde değil elektrikciye götürdüm soketinden  komple ana bağlantı yeri kopmuş metal sallanıyor boşta iletken boya orayı tutmaz dediler ama bi deneyecem başka bi elektrikci de sıcak bi günde getir camı eritip yaparım falan dedi de camın patlama riskini göze alamadım ben en iyisi iletken boyayı bi deneyeyim paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim
saygı ve sevgilerle
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2009, 15:28:18 »
  Ali, Efe oldukça anlatmış ve ürün resimide koymuş.
 Arka camda hiç bir hat mı buğ çözmüyor, yoksa belli hatlar mı?
 Aracını çalıştır ve arka cam rezistansını devreye sok. Kaloriferi falan çalıştırma ve mümkünse camların biri açık olsun. Bu şekilde 5-6 dakika çalıştır ve elini arka cam yüzeyinde dıştan gezdir. Isınma var mı yokmu, ya da nerelerde ısınma var, nerelerde yok elle kontrol et.
 Bir Ohmmetre varsa en kolayı o olurdu ama bu söylediğim bir dene. Isınmayan bölümü içten gözle kontrol et, rezistansı kabaran ve kopan yeri bulabilirsin renk farkından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2009, 16:34:06 »
Emrah bey, ben sizin en demek istediğinizi tam olarak anladım, elektrik kablosunun camda takıldığı soket komple yerinden çıkmış ve boşta, sizin kabloyu bağlayabileceğiniz bir yer yok, benim bahsettiğim şekilde isterseniz bi deneyin, yapabileceğini söyleyen kişiye nasıl yapacağını sorun, eğer dediğiniz gibi camı patlatma riski varsa hiç bulaşmazsınız zaten,
İnşaallah bizim tarif ettiğimiz şekilde sorununuz çözülür.

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2009, 17:19:34 »
Hakan arka cam da hiç ısı belirtisi yok aracı aldığımdan buyana bu şekilde kullanıyorum konuyu görünce sorma geresinimi duydum yani önceden çalışıyordu da şimdi çalışmamazlık yapmadı en iyisi oto elektrikçiye göstermek sanırım yolum düşerse o da malum corolla kullanıyoruz yolum biraz zor düşüyor :)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2009, 20:10:36 »
aynı sorun bir arkadaşın broadwaydede vardı. Tam rezistansın bağlandığı soketin dibinden kopmuştu biz havya ile lehim yapar gibi orayı lehimledik ve çalıştı. bir dene istersen o bolgede iletken boya tutmaz sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2009, 20:15:08 »
lehimlemeyi ben de araştırdım ancak lehim ısınınca tekrar atıyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2009, 20:55:32 »
bizdeki atmadı ve bayağı bi kullandı daha sonra sattı aracı durum nedir şimdi bilmiyorum
ayrıca iyi bir lehimleme yapinca atmaması lazım lehimi eritecek kadar ısınma yok çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2009, 21:06:06 »
camı patlatmaktansa lehimi denerim iyice lehimleyip sonuca bakarım olursa ne ala :)
paylaşım için teşekkürler eren abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2009, 21:07:25 »
umarım işin görülür kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2009, 08:29:25 »
  Emrah, lehim de camı patlatabilir, yapılan nokta ve işçilikle bağlantılı olarak. İyi bir usta ve itina ile yapması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2009, 10:47:50 »
  Emrah, lehim de camı patlatabilir, yapılan nokta ve işçilikle bağlantılı olarak. İyi bir usta ve itina ile yapması lazım.

Eğer kablo soketi camdaki yerinden çıkarken yolunmamışsa evet lehimde belki yapılabilir, ama fazla ısıtılırsa orasıda eriyebilir, ama iyi bir işçilikle yapılabilir, lehimlerken camın patlaması ihtimalini pek zannetmiyorum, çünkü lehimin erime derecesi içindeki kalay/kurşun karışımının oranına göre 200 - 300 arasındadır, ve bölgeyi lokal olarak ısıtacak havyanın ucu - ısıtırken bölgeye fiziksel baskı yapmazlarsa birşey olmaz, ama hem fazla ısıtır hemde fiziksel baskı yaparlarsa elbette patlayabilir.
Söylediğiniz gibi iyi bir usta itinayla yapmalı.

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2009, 13:00:11 »
şuan mevsim şartarı nedeniyecam daha hassastır en iyisi sıcak bir günde aracı 1-2 saat güneşte bekletmek ve sonra dikkatlice lehimlemek soket yolunma yapmamış büyük bir titizlikle nasıl olmuşsa yerinden çıkmış :) yapacaz artık bişeyler
paylaşımlar için tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2009, 15:47:26 »
Sanırım titiz bir işçilikle lehim yapılabilir o zaman;)
Aslında pazartesi inşaallah Elazığ da olacağım ama malzeme + zaman ve uygun ortam lazım, imkanlar olsa yardımcı olmak isterdim, ayrıca bu işlem için güneşli bir günü beklemenize gerek yok bence,
su zımparası denilen zımparayla hafifçe soketin koptuğu bölge temizlenip lehim yapılabilir, şimdiden kolay gelsin

Selam ve dua ile
Saygılar...