Gönderen Konu: akü gene bitti...  (Okunma sayısı 4772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
akü gene bitti...
« : Şubat 24, 2009, 21:09:26 »
bundan 20 gün önce arabam çalışmadı akü bitmiş , bende gidip 60 amper mutlu akü almıştım, bugün arabamı çalıştırmaya çalıştığımda aracım gene çalışmadı ve gene akü bitmiş. aktarma yaptık aracı çalıştırdık...acaba araçta bir kaçak mı var, bunu nasıl tespit ederim..cd çalarımın içinde cd sıkışmıştı, bu yüzden bir kısa devre yapmış olabilir mi? normal bir yerden kaçak yapmışsa bunu tespit edip onarmak garanti kapsamına girer mi?
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

akü gene bitti...
« : Şubat 24, 2009, 21:09:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: akü gene bitti...
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2009, 08:04:55 »
  Selam Doğukan.
 Araçta kontak kapalı iken Cd. çalar çalışıyor mu normalde? Bence içerde kalan Cd. yi çıkarmak için servise sorabilirsin. Ama 2007 model aracın aküsü 2. kez (eğer akülerde birşey yoksa) bitiyorsa bence bir kaçak durumu var ve bunu çeşitli sigortaları tek tek sökerek bulabilirler.
 İlk başta servise sormanı öneririm garantiden dolayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2009, 09:07:47 »
Evet mutlaka bir elektrik kaçağı vardır, sıkışan CD nin zorlama yaparak aküyü bitireceğini hiç sanmıyorum, kontak harici elektrik alan bir aksam açık kalmış olabilirmi? Ya da sizin bilmediğiniz biryerlerde kaçak var demekki, çünkü yeni akünün sorunlu olması düşük bir ihtimal, işinin ehli bir elektirikçi sigortaları tek tek sökerek hangisinin kontak kapalı ve hiçbiraksam çalışmazken akım çektiğini bulabilir, ama aracınız servis aracıysa ve bulunduğunuz yer itibariyle kaliteli bir elektrik ustası bulamayacaksanız servise götürmeniz en mantıklısıdır, ve ayrıca sizin hatanızla olumuş birşey değilse servis bunu ücretsiz halletmelidir zaten bence.
Geçmiş olsun

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2009, 10:15:24 »
Eğer biraz  elektrik bilginiz  ve  bir  multimetreniz  varsa, multimetreyi amper konumuna  getirerek sigortaları tek  tek çıkartrınız  ve  her çıkarttığınız  sigortanın ayak uçlarına multimetrenin uçlarını  bağlayınız. hangisinde değer veya aşırı değer  gösteriyorsa  kaçak o sigortaya  bağlı  devrededir/donanımdadır.

Saygılar...

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2009, 18:27:37 »
bugün aküde sorun olabilir diye akücüye gittim, aküyü ölçtü 13,8 çıktı...akücü; kaputu aydınlatmak için kullanılan iki ucu kancalı ışık kaynağını, akünün + kutup başını söküp bir kancayı kutup başına, diğer kancayı kutup başından ayırdığı araca ait kutup başına geçen demire taktı. kontak kapalı iken ışık kaynağı lamba yanıp sönmeye başladı, dedi ki kaçak var, sonra bagajı kontrol etti, bagajı açıp sert olarak kapatınca ışık söndü sorun burdan dedi. sonra ben servise gideceğimi söyleyince bagaj lambasını söktü, aküyü boşaltmasın diye. sonra aküye baktık yeşil olması gereken renk siyah, aküyü şarj etmek lazım dedi. acaba akü çalışırken kendini kendini şarj etmez mi? kuru sistem bakımsız aküyü şarj ettirmek mantıklı mı? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2009, 18:51:08 »
Aracin üstünde düzgün sekilde sarj olmaz. %100 kapasitesini kullanamaz.
Verin elektrikciye 12-14 saat minimum sarjda kalsin.
Veya Bauhaus vs de sarj cihazlari var. Alin sarj edin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2009, 19:10:36 »
Geçmiş olsun doğukan bey, benimde bildiğim kadarıyla boş aküyü altarnatör tam anlamıyla şarj edemez, işi bilen bir elektrikçide şarja bağlatmak daha kalıcı çözüm olur. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2009, 19:35:48 »
   Geçmiş olsun Doğukan.Akünü aküceye bırakıp şarjını tamamlattırman gerek.Aracın şarj ünitesi bunu tam olarak şarj edemez.Usta aracına yedek bir akü takar öyle idare edersin..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2009, 20:01:05 »
bugün aküde sorun olabilir diye akücüye gittim, aküyü ölçtü 13,8 çıktı...akücü; kaputu aydınlatmak için kullanılan iki ucu kancalı ışık kaynağını, akünün + kutup başını söküp bir kancayı kutup başına, diğer kancayı kutup başından ayırdığı araca ait kutup başına geçen demire taktı. kontak kapalı iken ışık kaynağı lamba yanıp sönmeye başladı, dedi ki kaçak var, sonra bagajı kontrol etti, bagajı açıp sert olarak kapatınca ışık söndü sorun burdan dedi. sonra ben servise gideceğimi söyleyince bagaj lambasını söktü, aküyü boşaltmasın diye. sonra aküye baktık yeşil olması gereken renk siyah, aküyü şarj etmek lazım dedi. acaba akü çalışırken kendini kendini şarj etmez mi? kuru sistem bakımsız aküyü şarj ettirmek mantıklı mı? 
öncelikle geçmiş olsun doğukan bey.
aküyü verimli ve uzun süre kullanmak istiyorsanız şarja bağlatın.
Ayrıca kuru sistem dediğiniz aküler kuru değil aslında.Akü kapaklarının üzerini kaplıyorlar folyo ile. Zamanla içindeki sular azalıyor,saf su takviyesi gerekiyor. Yani o bakımsız o denilen şey koca bir yalan. Sürekli bu işlerle uğraştığım için bu kadar kesin konuşabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2009, 21:47:29 »
   Aynen Eren bey.Satış elemanlarımızdan birinin Doblo'sunun aküsü bitmişti.Saf su eklenmesi gerekiyordu.Suyu ekledik bu sefer ışık ŞARJ işareti diye yandı.SAbahta götürdü Şarja bağlattı.İki gün kaldı.Şimdi problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2009, 10:20:47 »
Aküsü 1 yıla yaklaşan arkadaşlar akülerinin üzerinde su koyma kapakları görünmüyorsa üzerindeki yapşkanları çıkarıp su kontrolü yapsın bence. Suları eksilmiş olabilir akünün 1 gözü bile susuz kalsa sarj tutmaz ve sonra çöpe gidebilir.
Bu arada çöp dedim de eski akülerin yenisini aldığınız yere verebilirsiniz. Onların sizden eskisini geri alma zorunlulukları var ve hatta birde depozitoları var bilginiz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2009, 10:56:23 »

Servise neden gideceksiniz? bagaj kapısının switch i içinmi? Bence sorununuzu tespit eden elektrikçiye akünüzü bırakın şarj etsini bagaj kapısının switch i içinde birşeyler yapabilir sanırım, eğer ufak bir sorunsa ve halledebilirse bence servise gitmrnize gerek yok, değişecek bir parça varsa ve orijinalini temin edemiyorsanız servise gidebilirsiniz, arabadaki tüm ışıklar için gösterge tablosunda ışık olsa yahu  birisi açık kalsa haberimiz olmuyor akü bitiyor sorun oluyor... :) Gerçi servisler ve tamirciler nasıl para kazanacak öyle olursa değilmi :D
Tekrar geçmiş olsun

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2009, 14:30:28 »
  Doğukan,Efeninde dediği gibi onun için servise ki en yakın Elazığ ve Diyarbakır da var,gitmene de gerek yok.Değişmesi gereken bir parça ise Elazığ servisten yada ücretini gönderirsin sana burdan alıp göndeririz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2009, 20:03:28 »
2 hafta önce servise gittim, durumu anlattım aracın bagaj kapısının switch değiştirldi, aracı 2 gün çalıştırmadım akü gene bitmiş....  bagajdaki ampülü söktüm, aracı aktarma ile çalıştırdım, 3-5 km yol yaptıktan sonra aracı 2,5 gün çalıştırmadım gene akü bitmiş... acaba araçtaki kaçak nerden olabilir, bagajdan olmadığı kesinleşti..acaba nerden olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2009, 01:32:53 »
   Senin durum da çok ilginç ya.Allah sabır versin sana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2009, 14:24:48 »
eğer başka bir kaçak yoksa senin akü ölmeye yakın gözlerden biri görevini yapamıyor demektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2009, 18:17:55 »
2 hafta önce servise gittim, durumu anlattım aracın bagaj kapısının switch değiştirldi, aracı 2 gün çalıştırmadım akü gene bitmiş....  bagajdaki ampülü söktüm, aracı aktarma ile çalıştırdım, 3-5 km yol yaptıktan sonra aracı 2,5 gün çalıştırmadım gene akü bitmiş... acaba araçtaki kaçak nerden olabilir, bagajdan olmadığı kesinleşti..acaba nerden olabilir?

yukarıdaki yazdıklarımdan sonra gene servise (elazı/elpa) gittim (gidiş:150 km), serviste; gene aküye ışıldak takıp kaçak olup - olmadığına baktılar, bende ordaydım ışık yanmadı, buna dayanarak kaçak olmadığını söylediler...sonra ordaki eski kullanılmış akülerden birini taktılar, benim aküyü (aküyü 07.02.2009 tarihinde aldım/mutlu akü) emanete aldılar...normalde aracı 2 gün çalıştırmayım, akü boşalıyor...cuma günü saat 17:00'da arcı park ettim..taaa pazartesi sabah 09:00' a kadar çalıştırmadım (2,5 gün).. normal şartlarla yani benim aküyle arabanın çalışmaması lazım ama ilk çevirişte araç çalıştı..o zaman dedim sorun aküde...servise gittim onlarda sorun aküde dedi...benim kendi akümü taktı..ben o hışımla 150 km gelerek aküyü aldığım yere geldim...akücü gene  akünün (-) kutup başını söküp iki uçlu ışıldağı bağladı, burda da ışık yanmaya başladı..."abi kaçak var dedi" nasıl olur dedim servis böyle diyor, akücü böyle, orada ışık yanmıyor burda yanıyor...akücüde; benim mutlu aküyü söktü (şarja taktı) o da yerine ordaki kullanılmış akülerden birini taktı, şimdi bekliyorum perşembe gününe kadar aracı çalıştırmayacam, eğer araç çalışırsa sorun aküde mi?????? araç çalışmassa sorun aracın neresinde olabilir? (bu arada servise (bingöl-elazığ) gidiş-dönüş 3 akü parası verdim...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2009, 18:22:25 »
  Bence bu durumda sorun Akü'de çıkacak. Yeni aküde bir üretim hatasından dolayı şarj tutmuyor olabilir. Eğer öyle olursa da aküyü garantiden değiştirirler.
 Bu arada yeni aldığın akünün üretim tarihi ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2009, 17:17:46 »
aküdür akü :))))