0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bugün aküde sorun olabilir diye akücüye gittim, aküyü ölçtü 13,8 çıktı...akücü; kaputu aydınlatmak için kullanılan iki ucu kancalı ışık kaynağını, akünün + kutup başını söküp bir kancayı kutup başına, diğer kancayı kutup başından ayırdığı araca ait kutup başına geçen demire taktı. kontak kapalı iken ışık kaynağı lamba yanıp sönmeye başladı, dedi ki kaçak var, sonra bagajı kontrol etti, bagajı açıp sert olarak kapatınca ışık söndü sorun burdan dedi. sonra ben servise gideceğimi söyleyince bagaj lambasını söktü, aküyü boşaltmasın diye. sonra aküye baktık yeşil olması gereken renk siyah, aküyü şarj etmek lazım dedi. acaba akü çalışırken kendini kendini şarj etmez mi? kuru sistem bakımsız aküyü şarj ettirmek mantıklı mı?
2 hafta önce servise gittim, durumu anlattım aracın bagaj kapısının switch değiştirldi, aracı 2 gün çalıştırmadım akü gene bitmiş.... bagajdaki ampülü söktüm, aracı aktarma ile çalıştırdım, 3-5 km yol yaptıktan sonra aracı 2,5 gün çalıştırmadım gene akü bitmiş... acaba araçtaki kaçak nerden olabilir, bagajdan olmadığı kesinleşti..acaba nerden olabilir?