Gönderen Konu: 16 mm park sensörü taktırmak?  (Okunma sayısı 9998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '20
  • 27 kere teşekkür edildi
16 mm park sensörü taktırmak?
« : Eylül 03, 2017, 11:54:35 »
Arkadaşlar merhaba.
2014 corollaya park sensörü taktırmak istiyorum. Araç garantili olduğundan serviste taktırmak istedim. Ama sensörler çok büyük ve halkalı.

Halkasız (yüzüksüz) park sensörü   corollaya takılmıyor mu?
Başka yerlere baktım. Onlarda da durum aynı.

16 mm park sensörü (yüzüksüz) var. Aliexpreste...
https://m.tr.aliexpress.com/item/32754219017.html

Bu linkteki ürün olmaz mı?

Gördüğüm tüm corollardaki park sensörleri çirkin ötesi....

Toyota Club Türkiye

16 mm park sensörü taktırmak?
« : Eylül 03, 2017, 11:54:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
Ynt: 16 mm park sensörü taktırmak?
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2017, 14:21:52 »
Siz fabrika çıkışında yapılan sensörlerden istiyorsunuz, şu an corollada 50.yıl versiyonlarında var bi tek onlar. Diğerleri ilk başta estetik olarak göze hitap etmese de sonradan alışıyorsunuz. Attığınız linkteki gibi sonradan takılan hiç rast gelmedim ben, varsa da alışagelmedik olduğu için diğerinden kat kat pahalıya satıyorlardır. Dilerseniz Çin'den getirtip taktırabilirsiniz ürün güzele benziyor fakat bantlanarak takılması dezavantaj gibi duruyor kendiliğinden sökülebilir veya Allah göstermesin tampona boya işlemi vs. yapılması gerekirse sökülmesi gerekebilir o zamanda da tekrar yapışması için farklı bantlama yapıştırma işlemleri gerektirebilir. Estetik olarak süper, diğer dezavantajlar da nasılsa tamponun içinde kalacak. Benim görüşüm  :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2017, 17:25:24 »
Siz fabrika çıkışında yapılan sensörlerden istiyorsunuz, şu an corollada 50.yıl versiyonlarında var bi tek onlar. Diğerleri ilk başta estetik olarak göze hitap etmese de sonradan alışıyorsunuz. Attığınız linkteki gibi sonradan takılan hiç rast gelmedim ben, varsa da alışagelmedik olduğu için diğerinden kat kat pahalıya satıyorlardır. Dilerseniz Çin'den getirtip taktırabilirsiniz ürün güzele benziyor fakat bantlanarak takılması dezavantaj gibi duruyor kendiliğinden sökülebilir veya Allah göstermesin tampona boya işlemi vs. yapılması gerekirse sökülmesi gerekebilir o zamanda da tekrar yapışması için farklı bantlama yapıştırma işlemleri gerektirebilir. Estetik olarak süper, diğer dezavantajlar da nasılsa tamponun içinde kalacak. Benim görüşüm  :)

Estetik açıdan güzel görünüyor. 50 yıl premium fabrikka çıkışlı varsa serviste neden aynısı takılmıyor. Sonuçta delinip takılan bir şey...

Advance tampon içi ile premium tampon içi farklı mı? (Zannetmiyorum.)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2017, 17:35:37
Linkteki 3. Resimde görüldüğü gibi tampona çif taraflı bantla yapışan sensör değil. Sensörü tutan dikdörtgen şeklindeki parçada yer alan  tırnak...
Yani sensör yapışkanlı olan dikdörtgen şeklindeki tutacaktaki tırnaklara geçiyor.

Yani sensörler elle sökülüp takılabilir. Resimdeki gibi sensör yuvası görevi görüyor.

Sadece boyanırsa nasıl olur? Sinyal seviyesi. Ön arka 8li araştırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2017, 18:22:49 »
Tüm donanımlarda tampon aynı,
Fabrikasyon gömme olan park senaörleride yapıştırma şeklinde, ancak yapışması için özel bir kimyasal kullanılıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2017, 20:04:18 »
Çift taraflı bant yerine isterseniz slikon tarzı hızlı ve sağlam yapıştırıcılar var.

Hatta çift taraflı bantların 50 kg. Çekme kuvvetinde olanları da var.

Tamponlar aynı ise neden orjinal ürün takmıyorlar?

Linkini verdiğim ürün 35 dolar civarı...

Bunları içeriden takmak için ön tamponu sökmek gerekir mi? Arka tampon sökülmeden takılabilir diye düşünüyorum.

Araç servis garantili park sensörü sipariş versem dışarıda takttırmak sorun olur mu?
Alsak servise götürsek takacaklarını sanmıyorum.

Araştırmaya devam...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2017, 20:33:35
50. Yıl premium olan arkadaşlar,
Park sensörü göstergeleri touch 2 ekranda gözüküyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2017, 00:59:15 »
Zafer bey

Bende ön arka park sensörü için araştırma içerisindeyim. Serviste taktırmak istediğimde bana geçen sene 1000 tl demişti servis ancak halkalı (yüzüklü) olan park sensörlerindendi. Yeni model auris'lerde VW de olduğu gibi daha estetik park sensörleri takılıyor. Piyasada olan park sensörlerinden ise henüz güven vermedikleri için net karar veremedim. Siz servis'e park sensörü için fiyat sordunuz mu ? Park sensörü için araştırmalarınızı da burada paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2017, 01:23:02 »
Sadece arka park sensörüne
ledli olan 450 tl
LCD ekranl olursa 650 dedi.

Tam emin olmamakla birlikte ön arka için 900 küsür hatırlıyorum ama emin değilim.

Parasını da geçtim artık. Orjinal dediğimiz şey yüzüksüz (halkasız) olur. VW geubundaki gibi.

Sizin auristeki dediğiniz nasıl bilmiyorum.

Merak ettiğim bir kaç konu var
Orjinal park sensörü corollarda sensör bilgisi touch ekranda gözüküyor mu?

Dışarıda taktırmak garantiyi bozar mı?

Çok sıkılırsam sipariş vereceğim dışarıda taktıracağım. Yurt dışında bar. Sıkıntı olacağını da sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2017, 02:34:41 »
Sadece arka park sensörüne
ledli olan 450 tl
LCD ekranl olursa 650 dedi.

Tam emin olmamakla birlikte ön arka için 900 küsür hatırlıyorum ama emin değilim.

Parasını da geçtim artık. Orjinal dediğimiz şey yüzüksüz (halkasız) olur. VW geubundaki gibi.

Sizin auristeki dediğiniz nasıl bilmiyorum.

Merak ettiğim bir kaç konu var
Orjinal park sensörü corollarda sensör bilgisi touch ekranda gözüküyor mu?

Dışarıda taktırmak garantiyi bozar mı?

Çok sıkılırsam sipariş vereceğim dışarıda taktıracağım. Yurt dışında bar. Sıkıntı olacağını da sanmıyorum.

Benim aracım 2013 model active paket. Benim aracımın premium paketlerinde ön-arka park sensörü donanımı da mevcuttu ve bu şekilde tampondan kabartmalı olarak hem ön hem de arka tamponda göze batar şekilde duruyordu. O dönemki corolla'larda da aynı şekilde idi. Sonra Auris'i ve corolla'yı makyajladıktan sonra touch 2 ekran.. vb gibi ufak tefek yenilikler ile birlikte VW grubundaki gibi tampondan delinip takılan gömmeli park sensörleride geldi. Ön-arka park sensörünün Ekranda gözükeceğini sormadım ancak sonradan takılan olduğu için ekrana entegre edeceklerini zannetmiyorum(şahsi fikrim).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2017, 09:42:40 »
Auris resminde sensörü küçükltmüşler ama hala WV grubundaki gibi değil.

Aşağıya eklediğim resimlere benziyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2017, 12:38:41 »
Estetik açıdan güzel görünüyor. 50 yıl premium fabrikka çıkışlı varsa serviste neden aynısı takılmıyor. Sonuçta delinip takılan bir şey...

Advance tampon içi ile premium tampon içi farklı mı? (Zannetmiyorum.)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2017, 17:35:37
Linkteki 3. Resimde görüldüğü gibi tampona çif taraflı bantla yapışan sensör değil. Sensörü tutan dikdörtgen şeklindeki parçada yer alan  tırnak...
Yani sensör yapışkanlı olan dikdörtgen şeklindeki tutacaktaki tırnaklara geçiyor.

Yani sensörler elle sökülüp takılabilir. Resimdeki gibi sensör yuvası görevi görüyor.

Sadece boyanırsa nasıl olur? Sinyal seviyesi. Ön arka 8li araştırıyorum.

Bana Ankara Efe Toyota'da 1200 lira civarı bir fiyatı olduğunu söylediler ön arka 50.yılın sensörlerinin yani takıyorlar Zafer Bey ancak fiyat çok yüksek. Yapıştırmada kullanılan kimyasala benzer bi şeyler kullanırsanız o da sağlam olacaktır.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2017, 11:14:00 »
Ön arka sensör fiyatını yetkili servisden aldım.

Ön arka sensör fiyatı: 640 lira
İşcilik: 250 lira
Toplam: 890 lira dendi.

50. Yıl premiumdaki gibi tampon dışında halkasız park sensörüymüş. (İstediğim gibi yani)

Lcd ekran takılacak premşumlarda orjinal geldiği için bizde ayrı ekran gerekiyormul. Touch ekrana olmuyor.

Efsanevi yeşil düğmeyi sordum. Çok çirkin olduğunu belirttim. Yeşil düğme yerine beyaz daha küçük bir düğme takıyorlarmış.

Bu beyaz düğme nasıl bir şey acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2017, 11:16:49 »
Benden 2017 advanceye 250 tl aldılar aracı aldığım gürses toyota bayide takıldı ve çok abes olmuştu, sonradan boyama galiba, boyada sırıtıyor,  acaip bişey oldu kenarında yüksüklü olandan. Ayrıca birde 375 tl ye kapı bantları takıldı onlarıda fazla baskılamışlar ezik ezik duruyor bazı yerler. Oysa 2003 aracıma sensörleri 30 tl ye netten  alıp takmıştım ve sanırım 4 sene sorunsuz kullanmıştım.Aracı satıncaya kadar tabi alan arkadaşta hala kullanıyor 5 ay oldu. Suç bende ama hediye olarak bir lastik paspas bile vermeyen bayiye fazladan para kazandırdım. :( 
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2017, 23:39:27 »
Servislerde orjinal sensör taktıklarını zannetmiyorum. tıpkı teyp gibi. 50.nci yıl serisi fabrika çıkış o şekilde üretildiğinden orjinal olabilir diye düşünüyorum. Ahmet Güve bey daha iyi bilir. bir topic de orjinal sensörün tanesi 250tl gibi birşey yazmıştı yanılmıyorsam. Sensör dediğiniz yerli Cyclone markasında da 8li var 200tl takmasıyla 300tl ye hallolur diye düşünüyorum. yoksa 65tl ye Bimde de satılıyordu bir zamanlar. :D
şekle çok takılmayın istanbul daysanız o tampon birgün biryerde dürtülecek. fazla masrafa gerek yok.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2017, 13:03:59 »
Orjinal sensör dediğimiz tampona takılanlar çoğu otomobil markasında bocsh markadır. O da 50 tl civarıydı.

Orjinalden kasıt: tampon  dış görüntüsü olarak 50. Yıl ile aynı görüntüde olmasıdır.

Burada bir sorun daha var: araştırdığıma göre bir çoğu var olan arka kamerayla uyumsuzmuş. Yani bazı sensör modellerinde kamera yakma olayı olduğu için kendi kameralarını takan olmuş. Ancak onlarda da açı sorunu olduğunu öğrendim.

Servis acaba orjinal var olan kamerayı mı kullanıyor onu da sormak lazım.

Araçta garanti olmasa çoktan taktıracağım da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2017, 23:58:46 »
sensörle kameranın ne alakası var da yanıyor onu anlamadım..  :huh:
kamera teype bağlı beslemeyi geri park lambalarından alıyor. sensörler de ses çıkışı teyp e giriyor.