Gönderen Konu: Corolla 2017 yokuş kalkış acil yardım  (Okunma sayısı 7904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla 2017 yokuş kalkış acil yardım
« : Ağustos 30, 2017, 08:53:03 »
Dün itibariyle 2017 1.33 life modeli corolla aldım ancak sorum sudur yokus kalkısla ilgili frene sert bi şekilde bastığımda herhang br uyarı ışık yada sesi gelmiyor ama yokuş kalkış çalışıyor onda bir sorun yok ancak ikaz lambası yanmıyor konuyla ilgisi net bilgisi olan varmı bir kaç yerde 2016 sonrasında yokus kalkısın otomatik oldugunu herhangi bir ikaz ışığının yanmadığı söylenmiş durum nedir ??

Toyota Club Türkiye

Corolla 2017 yokuş kalkış acil yardım
« : Ağustos 30, 2017, 08:53:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2017 yokuş kalkış acil yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2017, 09:51:36 »
Halil Bey öncelikle hoş geldiniz. Kazasız belasız sürüşler dilerim. İnş bayramdan sonra benimki de gelecek:)

Ben bu konuyu önce burada duydum. Sonra başka yerlerden de araştırdım. Yeni kasalarda otomatik olarak araç yokuşu algılıyor ve frene sertçe basmanıza gerek kalkmadan hafifçe dokunsanız bile devreye giriyor. Bu arada sesli yada görüntülü ikaz da vermiyor.

Sonuç olarak sen aracını normal kullan, o seni kaydırmaz. Nerden biliyorsun diyeceksin:) Bana da söylenen bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2017, 10:28:32 »
Teşekkürler Enes Bey daha toyotaya yeni başlangıç yaptığım için aklıma takılmıştı bende bi kaç yerden duymuştum ama net bi bilgi alamadığım için yazmıştım tekrardan teşekkürler sizin aracınızda hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2017, 10:35:36 »
Önemli değil Halil bey. Teşekkürler bu arada:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2017, 18:31:44 »
Dün itibariyle 2017 1.33 life modeli corolla aldım ancak sorum sudur yokus kalkısla ilgili frene sert bi şekilde bastığımda herhang br uyarı ışık yada sesi gelmiyor ama yokuş kalkış çalışıyor onda bir sorun yok ancak ikaz lambası yanmıyor konuyla ilgisi net bilgisi olan varmı bir kaç yerde 2016 sonrasında yokus kalkısın otomatik oldugunu herhangi bir ikaz ışığının yanmadığı söylenmiş durum nedir ??

Aracınız hayırlı olsun ben de 1.33 ümle 8900 kmye geldim çok şükür =) Enes beyin dediği gibi herhangi bir uyarı ışığı vs yok ama araç ihtiyaç olan her eğimde algılıyor. Freni milim sıkmada algılamıyor tabiki ama çok köklemek de gerekmiyor bende.
Bu arada kaç liraya aldınız sorması ayıptır :)
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2017, 18:42:21 »
Metalik renk+park sensörlü 66000'e geldi bana. Fiyatlar eskisi gibi değil çok uçtu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 30, 2017, 19:25:05 »
Metalik renk+park sensörlü 66000'e geldi bana. Fiyatlar eskisi gibi değil çok uçtu.

Allahım kazasız belasız binmek nasib etsin. Aslında araç piyasasına bakınca ve günümüz yakıt fiyatlarını da göz önüne alınca ve yine kalite, konfor, genişlik, en önemlisi güvenlik (ki corollanın her paletinde güvenlik aynı düzeyde)  motor ömrü, arızasızlık geçmişi ile mantıklı olan birinci araç  diyebiliriz.
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2017, 19:43:06 »
Amin. Bu aracı seçerken tabii ki sorunsuzluk  ve kaliteyi düşünerek seçtik. Ben küçük bir aile için yeterli bagaj hacmi olduğuna kanaat ettim, tüpe baktım ki tam uyumu var.Bunlar benim bu aracı seçmem için başlıca nedenler oldu. 

Motor hep beni tedirgin etti ama teste çıktım, baktım beni tatmin de ediyor. Şuanki aracım Hyundai Getz 1.3 gls artı tüplü. Zaten performans aracı değil şuanki aracım da. Devirli kullanmaya da alışkınım. Hani öyle araç uçsun derdinde hiç olmadım. Bu araç benim için biçilmiş kaftan dedim.

Şu aralar tabi araç yere çok yakın olduğu için sürtmeler oluyormuş ona biraz taktım. İnşaallah sorun yaşamam. Trabzon'da ikamet ediyorum. Ee buraların yolları da pek matah değil neticede. Bakıcaz artık :)

Resmen bir Manas Destanı olmuş yazdıklarım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2017, 00:37:44 »
Amin. Bu aracı seçerken tabii ki sorunsuzluk  ve kaliteyi düşünerek seçtik. Ben küçük bir aile için yeterli bagaj hacmi olduğuna kanaat ettim, tüpe baktım ki tam uyumu var.Bunlar benim bu aracı seçmem için başlıca nedenler oldu. 

Motor hep beni tedirgin etti ama teste çıktım, baktım beni tatmin de ediyor. Şuanki aracım Hyundai Getz 1.3 gls artı tüplü. Zaten performans aracı değil şuanki aracım da. Devirli kullanmaya da alışkınım. Hani öyle araç uçsun derdinde hiç olmadım. Bu araç benim için biçilmiş kaftan dedim.

Şu aralar tabi araç yere çok yakın olduğu için sürtmeler oluyormuş ona biraz taktım. İnşaallah sorun yaşamam. Trabzon'da ikamet ediyorum. Ee buraların yolları da pek matah değil neticede. Bakıcaz artık :)

Resmen bir Manas Destanı olmuş yazdıklarım:)

Ben de çok etrafa kulak asardım ama artık kullandıkça mış miş işini bıraktım. Ben 5 kişi bindiğim de ilginç ilginç kasislerin olduğu bir yerden geçerken cırt sesi duydum. Fakat ağırlık olupta mühendislik eseri olmayan ilginç kasislerde altı değmeyecek araç bence suv olsa gerek. =)

Bu arada araca ben hız sabitleyici taktım aliexpressden alıp. Tavsiye ederim.
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2017, 04:39:49 »
Cc takmayı araca ben de düşünüyorum. Nette bir sürü yapılış videosu da var ama yapabilir miyim hiç bilmiyorum:) Elim hiç yatkın değil böyle şeylere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2017, 10:31:33 »
Cc takmayı araca ben de düşünüyorum. Nette bir sürü yapılış videosu da var ama yapabilir miyim hiç bilmiyorum:) Elim hiç yatkın değil böyle şeylere.

Sizin direksiyon altındaki cc yerinde kapak var mı benimki gibi açık mı?
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2017, 11:09:59 »
Henüz aracı teslim almadım:) Bayramdan sonra 6 sı gibi inş bende olacak. O zaman kurcalarım. İnş cc takılabiliyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2017, 09:13:03 »
Cc takilabiliyormus kullanan yurt disindab siparis verip kendi taktiran arkadadlar var gayette memnunlar bende 66.000 e aldim meyalik renk park sensoru bagaj havuzuyla birlikte hayirli olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2017, 23:28:16 »
Cc takilabiliyormus kullanan yurt disindab siparis verip kendi taktiran arkadadlar var gayette memnunlar bende 66.000 e aldim meyalik renk park sensoru bagaj havuzuyla birlikte hayirli olsun

Ben taktım sürekli kullanıyorum artık çok faydalı ve rahatlatan bir özellik. Topuklarım ağrıyordu arabada.
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2017, 10:03:13 »
benim aracım 1,6 advence multidrive s benim aracım yokuşta geri kaçıyor. acaba benimkinde bu özellik yok mu bilgisi olan yazabilirse sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2017, 16:35:20 »
benim aracım 1,6 advence multidrive s benim aracım yokuşta geri kaçıyor. acaba benimkinde bu özellik yok mu bilgisi olan yazabilirse sevinirim

otomatik vites dimi bende de var ve kacmıyor yani 45 derece istanbul yokusu denemedim ama cok ciddi yokuşlarda bile kesinlikle kacmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2017, 23:48:42 »
yahu bendeki araçta mı sıkıntı var acaba.. :blink: 2015 araç Aralık çıkış makyajsız kasa manuel. uyarı ışığı ses ikazı da var ancak o yokuş kalkışı devreye sokana kadar fren pedalını köküne kadar abanmam gerekiyor. :huh: bir gün bacağım pedalla alttan çıkacak diye korkuyorum. 5 farklı araç kullandım Hillholder ın bu kadar zorlayanını görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 53000
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2017, 16:28:18 »
2017 araç. Ses yada görüntu ikazı yok ancak çok kolay devreye giriyor. Birazcık frene basmam yeterli oluyor devreye girmesi için. Herkeste farkı mi çalışıyor bu meret