0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınıza yağ eklemeyin, yağ filtrenizi kaliteli bir ürün ve yağınızı da API SN standartlarında 5W40 ile değiştirin, kilometre itibariyle eksiltme tamamen son bulmayabilir lakin bahsettiğiniz eksiltme oranı yarı yarıya azalması gerekir.Hatta 5000km sonra yeniden (yani son bakımdan tam 10.000km sonra) yeniden yağ değişimi yapacaksanız yukarıda bahsettiğim işlemi motor iç temizleyici kullandıktan sonra yaparsanız, 5000km sonra, koyduğunuz API SN 5W40 yaklaşık 500ml eksilmiş olacak ancak bir sonraki değişimde yine API SN 5W40 kullanırsanız 10.000km'de eksilme 500ml altına düşecektir.
Ufuk Bey, bu dediklerinizi yapacağım ancak yazdığınız kısımda bir şey dikkatimi çekti. Motor içi temizleyicisinden sonra yağ eksilebilir dediniz. Yetkili serviste usta enjektör temizleyicisi kullanmıştı. eksiltmeyi o yüzden yapmış olabilir mi?
Hayır, enjektör temizleyicinin motor yağına etkisi yok denecek kadar azdır, o da yakıtınız tükenene kadardır.Motor iç temizleyici motor cidarlarındaki tortuları yüksek oranda sökeceğinden ilk etapta nispeten eksilme artacak ancak API SN standartlarındaki yağın giydirme özelliği ile belli bir kullanım sonucunda yavaş yavaş azalacaktır.
Zaten satın aldığım kişi hiç eksiltme yapmıyor demişti. Ben de şaşırdım açıkçası. Şimdi bakım yeni yapıldığından biraz ekleyip böyle kullansam aynı cins yağdan sonra o dediğiniz marka yağı alıp değiştirsem geç kalmış olur muyum?
60 vin bakımına girdik. Sabah arabayı çalıştırdım. Aklıma geldi servisten sonra yağını kontrol edeyim diye.Akşam servisten geldim. Sabah yağa baktım (1dk çalıştırılmıştı araç )Resim aşağıda bakalım ara ara takip edip yağ seviyesini ölçmek gerekir artık
Yağ çubuğunu temizleyerek bir kaç kez daha kontrol etmeyi deneyin, aracınız mümkünse en az 15 dakika çalışmamış ve düz bir zeminde olsun.
1,5 saat durduktan sonra yağ seviyesi: