Gönderen Konu: Klimadan kaynaklı ses !!!  (Okunma sayısı 2093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Klimadan kaynaklı ses !!!
« : Ağustos 22, 2017, 00:03:39 »
Merhaba arkadaşlar, araçta son zamanlar bazı arkadaşlarında başına gelen şu takılmış cd zırıltı sesi gelmeye başladı,düzeltemedim bir türlü, sanki polen filtresinin altındaki kanatlara birşey sıkışmışta döndükçe ses yapıyor, polen filtresini söktüm çalışır vaziyette ve dururken, önce silikon sprey sonra kontak spreyi sonrada wd40 sıktım olmadı ses arttı, forumda araştırdım sanırım kronik bi sorun mesela bazı arkadaşlar bunun  "sıcak soğuk klips motoru bozuk" söktüm yağladım düzeldi diyen var nereyi sökmeli bilemedim, fan motorunu komple sökmekmi gerekli, peki "sıcak soğuk klips motoru" denen parça sürekli çalışıyormu yani ben hep en soğuk modunda çalıştırıyorum neden sıcak soğuk motoru çalışsınki? birde dikkat ettim frene basınca ses artıyor, bana şöyle geliyor sanki fanın kanatçıklarını tutan göbekte boşluk oluşmuş frene basınca dönme ekseni kaçıp kanatlar sağa sola sürtüyor, motoru nasıl sökebilirim.

Birde şu bahsedilen parça "Sıcak soğuk klips motoru" resimdeki işaretli yerdemi.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Toyota Club Türkiye

Klimadan kaynaklı ses !!!
« : Ağustos 22, 2017, 00:03:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 89000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Klimadan kaynaklı ses !!!
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2017, 09:25:47 »
Merhaba benim araçta da yaşadığım ses sorunu öncelikle o işaretli fişin takılı olduğu parçadan( kalorifer motoru) geliyordu. Fişi söktükten sonra ses kesildi ancak başka bir konuda açmış olduğum frene basınca ve çekince gelen sesle karşı karşıya kaldım, sizde de varmı böyle bir ses merak ediyorum açıkçası benim araç otomatik. Henüz çözüm yok ancak birkaç kişinin söylemesine göre o parçanın sökülebilmesi için torpido iniyormuş. Ve işlevi sadece havanın hangi tarafa verileceğini ayarlamakmış. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2017, 09:42:14 »
Takipteyim.
Aynı çatırtı ara ara, bazen çok sık bende de oluyor.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2017, 15:56:47 »
Merhaba evet benimkide otomatik, şöyle oluyor klimayı çalıştırıyorum 5-6 dk. sonra ince ince plastiğin biryere sürtme sesi geliyor fanı arttırınca seste artıyor bazen kesiliyor ama son zaman arttı, ayrıca ses gelirken frene basarsam daha da artıyor,dün yetkili servise yağı değiştirmek için götürdüm(Buarada Eski dostlar kampanyası devam ediyormuş 130tl. yağ yağfiltresi değişti yağ 10w 40 ) orada aracı teslim alan arkadaşa dinlettim fan motoru kömürleri bitmiş olabilir dedi. Aşağıdaki videoyu buldum uygun bi zamanda sökmeye çalışayım.

https://www.youtube.com/watch?v=3STLjYeLYuU
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 89000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2017, 09:13:04 »
Merhaba dün bir ustaya gösterme fırsatı buldum sonunda. İşaretli parça hava yönlendirme motoruymuş ve ustanın dediğine göre tamiri mümkün değil değişmesi gerekiyormuş. Ancak o sesin ses rahatsızlığından başka bir zararı olmuyormuş. Frene basıp çekince gelen ses ise otomatik viteslerde olan bir sesmiş , bugüne kadar benim duymamış oluşum ise muamma. :D :D