Gönderen Konu: ae101 corolla gergi bilyesi yardım..  (Okunma sayısı 6618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
ae101 corolla gergi bilyesi yardım..
« : Şubat 23, 2009, 20:42:20 »
merhaba arkadaslar...98 corolla xei aracımdan rolantıde ve vıtesteyken bır vızıltı ya benzer bır ses gelmekte....bulundugum yerde tokat ılınde servıs olmadıgından ustalara goturdum..gergi bilyesınden deıler..trıger 100 bınde degısmıs samsun derındere servısınde..arac su an 130 bınde degısmesı gerek dedıler ama burda gergı bılyesını bulamadım..servıs 100 ytl dedı...ınternet magazalarında bulabılırmıyım bu bılyeyı aradım ama bulamadım...orjınalleri ne marka oluyor..koyo marka falan dedeıler ama orjınal olsun ıstıyom...bıldıgınız bır adres yada magaza warsa tedarık edecebılecegımız yardımlarınızı beklıyorum ...tskler...
98 corolla xei special..(efsanee)

Toyota Club Türkiye

ae101 corolla gergi bilyesi yardım..
« : Şubat 23, 2009, 20:42:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 corolla gergi bilyesi yardım..
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2009, 22:03:15 »
yetkili servis dışında orjinal parça bulmanız zor
aklınızda bulnsun başımdan geçen olayı anlatayım
aracımı yeni aldım ve ilk iş yağ ve trger setini değiştirdim
yanlız tirigeri yan sanayinin en ucuzunu  aldım
tam 5 ay sonra gergi bilyası ötmeye başladı
sonra tekrar değiştirdim
yani çıkarılacak sonuç ucuza kaçmayın orjinal alın en azından mekanik parçalarda
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2009, 22:18:23 »
http://www.amazon.com/Koyo-1025AMZ9478-Timing-Belt-Tensioner/dp/B000P9EM1E/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=automotive&qid=1235419836&sr=1-7

Koyo, amazon.com'da 26 dolar civari. Nakliye ucreti falan derken herhalde 100 liraya cikiyor fiyati.

http://parcatreni.com/index.php?gkid=3&p=arama&k_id=299&ara=gergi

Burada da tum takim var ama markasi belli degil...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2009, 22:28:06 »
benim 5 ayda bozulanın markası mıtsubaydı dip not olsun
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2009, 22:44:11 »
tesekkur ederım ahmetve gokhan bey...amozondan da getırtsek 100 lırayı buluyosa burdakı serısten ıstemek daha mantıklı  100 lıra dede samsun derındere bıde sivas bayıı arayım fark yoksa ordan getırtıp takmak en ıyısı....bende orjınal olsun ıstıyom ama belkı yedek parcacılarda bulurum dıye dusunmustum...ılgınıze tesekkurler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2009, 22:47:22 »
Bu tur parcalarin cikmasini almak verimli olmayabilir Mehmet kardes, belki yeni parca satan yerler de vardir, arkadaslardan bilenler cikabilir.
Ergun arkadasimiza fiyatlari sorabiliriz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2009, 08:46:01 »
 Bu tür parçaların Ahmet abinin de söylediği gibi çıkması pek bi işe yaramaz. Serviste fiyatı 96,70 TL. İyisi mi siz servise gidin. Samsun Derindere'de Yedek Parça'cı bir arkadaşım var ismi Bülent Güle. O sana yardımcı olabilir selamlarımı götürürsen.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2009, 08:55:32 »
  Selam.
 Bu Triger değişiminde asıl maliyet işçilik tutuyor, bu yüzden hem riske girmemek, hemde daha fazla maliyetten kaçınmak için bencede çıkmadan uzak durmak lazım.
 Yalnız siz Triger ve Gergisinin serviste değiştiğini söylemişsiniz. Eğer öyle ise onun bir garanti süresininde olması lazım. Ne zaman değişmişti, Km. den ziyade tarih olarak. Eğer yetkili servis değiştirdi ise bu kadar çabuk sorun çıkmaması lazımdı. Sorunun gergi rulmanında olduğundan eminmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2009, 09:28:42 »
Eğer yetkili servis değiştirdi ise bu kadar çabuk sorun çıkmaması lazımdı. Sorunun gergi rulmanında olduğundan eminmisiniz?

İşin bu yüzünü düşündüğümüzde ben de gergi bilyasının bu kadar kolay bozulacağına ihtimal vermiyorum. Bence sorun klima varsa araçta klima gergi rulmanından kaynaklı olabilir. Bu araçların genetik denilebilecek çok az sorunlarından biri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2009, 10:45:50 »
belkide gergi rulmanları değişmemiştir sadece kayışlar değiştirmiştir serviste
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2009, 11:56:48 »
mrblar..servıs e 2006 temmuzda gıtmıs degısmıs...garantı suresı kalmamıs yanii..bıde servıs faturasında trıger kayısı+kasnak sokme takma 62 ytl yazıyor...sanırım ıkı tane gergı bılyesı warmıs..benımkı v kayısı yanı mars kayısı gergısıymıs...elımle dokununca oynuyor ustda gosterdı...onun degısmesı gerekıyormus...sanırım servısten orjınalını getırtmek en ıyısı...pekı getırten warmı nasıl  getırtıyoruz...hesap nosuna parayı yatırmamız yeterlımı acaba..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2009, 11:59:10 »
tesekkurler ergün bey...aracımda klıma var  ama ustanın dedıgı bana sarj gergı dedı yada v kayısı altornatormu ne ona baglıymıs...samsuna gıtme dururmum yok  ama olsaydı arkadasına selamını ıletırdım...sıparısle gonderırlermı bunun yolu nedır..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2009, 12:01:33 »
ergün bey bu bülent güle arkadas derındere toyota servısındemı calısıyor..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2009, 14:50:29 »
ergün bey bu bülent güle arkadas derındere toyota servısındemı calısıyor..?

Evet Mehmet bey Yedek Parça Bölümünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2009, 14:58:55 »
  Eğer sorun Trigerde değilse (ki onu dıştan, biryerleri sökmeden elle kontrol edemezsiniz) maliyet çok daha az tutar.
 Ergün'ün söylediği gibi biryerden ya da tanıdık bir yedek parçacıdan kargo ile yollanır sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2009, 12:32:20 »
98 xei araclarda v kayışı gergisi diye bişey yok heralde ustan yanlış anlatmış yada siz yanlış anladınız. v kayışı motor kasnağı, devirdaim şarz dinamosuna bağlıdır başka bir gergi yoktur. v kayışının gergisi şarz dinamosundan ayarlanır. triger gergisi ist toptancılardan temin edebiliyorum 65 tl fiyatı var. parcacılar genelde yan sanayiyi orjinal diye satabilirler bana yapmaya calışan herkeze yapar. buna özellikle dikkat etmelisiniz. parcanın orjinalmi yansanayimi olduğunu ustanız daha iyi anlar. bence siz sesin nerden geldini iyi bi ustaya baktırıp emin olun. triger gergisinden dediniz gibi bi sesin 30 000 km de gelmesine pek ihtimal vermiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2009, 13:02:23 »
 fevzi bey tskler ılgınıze...3 ustaya goturdum. ben pek anlamam motor aksamından kayısla rınldugu yerde bır mıl var  gergı bılyesı dedıler..trıger gergısı olabulır klıma gergısı degıl sanırım ole bısı solemedıler bılyenın ustunden kayıs gecıyoor..trıgere yakın bır yerde..kayısların altında oluyor..elle dokununca hafıf oynuyor...ondan oldunu soledı 3 ustada ama ben orjınal olsun ıstıyom...evet 30 bın olmus ama nerdeyse 3 sene once degısmıs parca..samsun derıdndere de..faturası var...2006 yılı ıtıbarı ıle trıger kayısı+kasnka sokme takma dıyor ucretııde 62 ytl tutmus.ama bunun ıcınde gergı bılyesı dahılmı harıcmı bende anlamadım...degısmedımı acaba bende anlamıs degılım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2009, 14:30:27 »
size gösterilen klima gergi rulmanıdır. triger gergi rulmanını dışardan göremezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2009, 14:36:23 »
fevzi bey tskler ılgınıze...3 ustaya goturdum. ben pek anlamam motor aksamından kayısla rınldugu yerde bır mıl var  gergı bılyesı dedıler..trıger gergısı olabulır klıma gergısı degıl sanırım ole bısı solemedıler bılyenın ustunden kayıs gecıyoor..trıgere yakın bır yerde..kayısların altında oluyor..elle dokununca hafıf oynuyor...ondan oldunu soledı 3 ustada ama ben orjınal olsun ıstıyom...evet 30 bın olmus ama nerdeyse 3 sene once degısmıs parca..samsun derıdndere de..faturası var...2006 yılı ıtıbarı ıle trıger kayısı+kasnka sokme takma dıyor ucretııde 62 ytl tutmus.ama bunun ıcınde gergı bılyesı dahılmı harıcmı bende anlamadım...degısmedımı acaba bende anlamıs degılım..

Mehmet Bey, Türkçe imla ve yazım kurallarına biraz daha dikkat ederseniz çok mutlu oluruz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 04, 2009, 22:01:44 »
size gösterilen klima gergi rulmanıdır. triger gergi rulmanını dışardan göremezsiniz.

merhaba fevzi beyinde dediği gibi klima gergi rulmanından yapıyormus.içindeki bilye dagılmış..degiştirdim şimdilik sorun yok...bütün arkadaşlara tesekkürler...(bu arada 19 ytl ye hallettim...) rulman 9 ytl...işcilik 10 ytl..acıkcası bu kadr ucuz olcanı tahmin etmiyodum...