Gönderen Konu: motor arıza lambası yanıyor  (Okunma sayısı 51957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '05
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
motor arıza lambası yanıyor
« : Ağustos 20, 2017, 18:00:08 »
selam herkeze bugün bilmediğim bi petrol ofisi bayisinden benzin aldım 5 dakka geçmeden araba titredi gaz yemedi motor arıza lambası yandı sarı şekilde istop ettim biraz bekledikten sonra normal gidişinde sorun yok ana lamba sönmedi 2 kere daha yaptı aynısını gaz yemedi istop edip çalıştırdım geçen ayda aynısı olmuştu serviste baktılar boğaz kelebeği arızası gözüktü ne yapmamlazım az parada değil 1500 tl o parça arıza ondanmıdır yoksa benzinle alakalı birşeymi not : araçta lpg yok hiç takılmadı bujiler serviste değişti kelebek boğazı temizlendi

Toyota Club Türkiye

motor arıza lambası yanıyor
« : Ağustos 20, 2017, 18:00:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: motor arıza lambası yanıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2017, 21:15:19 »
kötü yakıt alınmış ve sarı ışık ondan yanıyordur,kırmızı yanarsa hemen durun,üzerine daha sonra başka yerden yakıt alın,eğer çok tortulu kirli değilse yavaş yavaş atlatacaktır.sizin araçta katalitik konvektör varsa uygun yakıt olmadığında arıza ışığı yakıyor.kendiliğinden sönmezse serviste söndürülüyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2017, 21:19:34 »
teşekkür ederim sabah gitsem servise bilirlermi yakıttan olduğunu bitene kadar bineyimni bu şekilde depo yarıda yada ışık sönerse servise gitmeme gerek varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2017, 21:38:40 »
bizimde kaş ta başımıza geldi,katalitik konvektörden olduğunu bildik,üzerine benzin aldık,ışık 2 gün sonra söndü,ama isteseydik servis ışığı söndürecekti,sonra bilgisayara bağlandığında oradan olduğunu ama sorun olmadığını söylediler.servise uğramakta fayda var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2017, 23:12:30 »
sağol hocam yarın bir uğrayın servise

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2017, 10:48:23
bugün servise gittim makinaya bağladılar sorun gaz kelebeği olduğunu söyledi bu üçüncü oldu değişmesi lazım dedi 1760 olmuş şuan ilk defa  böyle bir arızayla karşılaştığını söyledi arkadaş bende şimdilik dursun dedim varsa alternatif çözüm önerileriniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2017, 11:29:01 »
sağol hocam yarın bir uğrayın servise

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2017, 10:48:23
bugün servise gittim makinaya bağladılar sorun gaz kelebeği olduğunu söyledi bu üçüncü oldu değişmesi lazım dedi 1760 olmuş şuan ilk defa  böyle bir arızayla karşılaştığını söyledi arkadaş bende şimdilik dursun dedim varsa alternatif çözüm önerileriniz sevinirim

Araba çalışmıyorken anahtarı takılı bile değilken akü kutup başınıda sökün balata spreyi i,le güzelce temizleyin gaz kelebeğini ayrıca maf sensörünüde temizleyin gaz kelebeğinin soketlerini çıkartıp onlarada bi üfleyin toz pislik vs olduysa diye sonra tekrar deneyin. birde biraz yüksek devir yapın derim katalitik konvertördeki pisliklerin iyice yakılması için.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2017, 12:02:19 »
Yakıt fişlerini saklayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2017, 14:59:46 »
Aynı durum bende de oldu geçen ay bugün tatil için yola çıktım, çıkmadan bir gün önce bakımımı yaptırdım, würth marka enjektör temizleyicisi aldım ve shell den depoyu doldurdum. Ankara'dan çıktım, Kırşehir civarında bir lamba yandı hemen ustamı aradım yakıttandır dedi akünün eksi kutbunu sök tak geçer dedi. Dediği gibi de oldu uyarı gitti ama 80 km sonra tekrar verdi arızayı, motor lambasını yaktı check engine yazdı ve bir daha gitmedi. Yokuşlarda turbosuz araba gibi çıkıyordu, bazen turboyu hissediyordum bazen hissetmiyordum zar zor öle dirile 4500 km yaptım ve eve geldim. Bugün götürdüm MAF sensörü arızasıymış ben turbodan korkuyordum. Temizlediler geçti, inşallah tekrar yanmaz dediler. İnşallah yanmaz  :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2017, 15:22:23 »

Araba çalışmıyorken anahtarı takılı bile değilken akü kutup başınıda sökün balata spreyi i,le güzelce temizleyin gaz kelebeğini ayrıca maf sensörünüde temizleyin gaz kelebeğinin soketlerini çıkartıp onlarada bi üfleyin toz pislik vs olduysa diye sonra tekrar deneyin. birde biraz yüksek devir yapın derim katalitik konvertördeki pisliklerin iyice yakılması için.

serviste geçenay temizlendi gaz kelebeği ondan sonra bu ikikere geldi bu başıma

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2017, 15:22:45
Yakıt fişlerini saklayın.

evet saklıyorum her ihtimale karşı

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2017, 15:25:01
Aynı durum bende de oldu geçen ay bugün tatil için yola çıktım, çıkmadan bir gün önce bakımımı yaptırdım, würth marka enjektör temizleyicisi aldım ve shell den depoyu doldurdum. Ankara'dan çıktım, Kırşehir civarında bir lamba yandı hemen ustamı aradım yakıttandır dedi akünün eksi kutbunu sök tak geçer dedi. Dediği gibi de oldu uyarı gitti ama 80 km sonra tekrar verdi arızayı, motor lambasını yaktı check engine yazdı ve bir daha gitmedi. Yokuşlarda turbosuz araba gibi çıkıyordu, bazen turboyu hissediyordum bazen hissetmiyordum zar zor öle dirile 4500 km yaptım ve eve geldim. Bugün götürdüm MAF sensörü arızasıymış ben turbodan korkuyordum. Temizlediler geçti, inşallah tekrar yanmaz dediler. İnşallah yanmaz  :)

inş sıkıntı çıkarmaz ama ben 1000 km kadar sıkıntısız bindim tekrardan hata verdi sürekli vermiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2017, 12:46:56 »

inş sıkıntı çıkarmaz ama ben 1000 km kadar sıkıntısız bindim tekrardan hata verdi sürekli vermiyor
inşallah çıkmaz, şu an eskisinden daha iyi çekiyor araba.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2017, 18:00:22 »
Arkadaşlar size enteresan bir bilgi vereyim aracın kontak anahtarı takılı ve yarım tur çevirdiniz o esnada gaz pedalına bastı iseniz araç çalıştıktan sonra arıza lambası yakıyor bir süre sonra sönüyor . Ben de bu durumu aracıma lpg takan firmada gördüm kontrol için gittiğimde usta kontak yarım durumda iken araba çalışma konumda gaz pedalına basmış araç çalışınca arıza lambası yandı birden ben panik oldum ne oldu durduk yere diye dur abi panik yapma ben gaz pedalına araç çalışmazken bastım bunların huyu elektronik kelebek var bunlarda birazdan söner korkma dedi hakikaten de  2 dakika sonra kendiliğinden söndü .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "