0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sağol hocam yarın bir uğrayın serviseMesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2017, 10:48:23bugün servise gittim makinaya bağladılar sorun gaz kelebeği olduğunu söyledi bu üçüncü oldu değişmesi lazım dedi 1760 olmuş şuan ilk defa böyle bir arızayla karşılaştığını söyledi arkadaş bende şimdilik dursun dedim varsa alternatif çözüm önerileriniz sevinirim
Araba çalışmıyorken anahtarı takılı bile değilken akü kutup başınıda sökün balata spreyi i,le güzelce temizleyin gaz kelebeğini ayrıca maf sensörünüde temizleyin gaz kelebeğinin soketlerini çıkartıp onlarada bi üfleyin toz pislik vs olduysa diye sonra tekrar deneyin. birde biraz yüksek devir yapın derim katalitik konvertördeki pisliklerin iyice yakılması için.
Yakıt fişlerini saklayın.
Aynı durum bende de oldu geçen ay bugün tatil için yola çıktım, çıkmadan bir gün önce bakımımı yaptırdım, würth marka enjektör temizleyicisi aldım ve shell den depoyu doldurdum. Ankara'dan çıktım, Kırşehir civarında bir lamba yandı hemen ustamı aradım yakıttandır dedi akünün eksi kutbunu sök tak geçer dedi. Dediği gibi de oldu uyarı gitti ama 80 km sonra tekrar verdi arızayı, motor lambasını yaktı check engine yazdı ve bir daha gitmedi. Yokuşlarda turbosuz araba gibi çıkıyordu, bazen turboyu hissediyordum bazen hissetmiyordum zar zor öle dirile 4500 km yaptım ve eve geldim. Bugün götürdüm MAF sensörü arızasıymış ben turbodan korkuyordum. Temizlediler geçti, inşallah tekrar yanmaz dediler. İnşallah yanmaz
inş sıkıntı çıkarmaz ama ben 1000 km kadar sıkıntısız bindim tekrardan hata verdi sürekli vermiyor