Gönderen Konu: Forum Tipleri  (Okunma sayısı 1378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Forum Tipleri
« : Şubat 23, 2009, 15:10:33 »
Arkadaşlar konunun kaynağı anonimdir. Arama motorunda "forum tipleri" yazdığınız takdirde karşınıza onlarca site çıkmaktadır. Foruma yeni üye olup da, açtığı konuya tatmin edici cevaplar alamadığını düşünen arkadaşlarımızın sitem dolu mesajlarından esinlenilerek açılmıştır  ::) Acaba sizler hangi tipe uygun olduğunuzu düşünüyorsunuz? Ben kendimi "İmla Zabiti" tipine yakın görüyorum  :D

Forum Şairleri:

En sık rastlanan tiplerdendir. Şiir topiklerine yazıp giden cinsleri zararsızdır, lakin olayı üslup haline getirenler çok fenadır. “Hükümsüz kalmış ruhun senfonisi” gibi tamlamalar kullanır,

“Kıbrıs’ ı veriyor muyuz şimdi?” topiğine “ verdik mağaralarımızdaki tortusu yontulmamış düşlerimizi, ruhumun uçralarındaki bir adanın guneşi doğar mı ki?” gibi mesajlar yazabilirler.

En sık kullandıkları sözler: "giz" "düş" "ücra" "mahşer"

Öğreten adamlar:

Misyon sahibi arkadaşlardır. Herşeyi bilirler ve sormasanız bile öğretirler. Kendilerine iman farz, şükran vaciptir. Mesih kompleksinden müzdariptirler, kurtarılmak istememenizi idrak edemezler. Yeterli ilgi ve alakayı göstermezseniz küserler. Soru sordukları görülmemiştir.

En sık kullandıkları sözler: "-meli" "-malı" "ben" "ben demiştim"

"Yardım edin" ciler

Bunlara genellikle bilişim forumlarında rastlanır. Forum sakinlerini arama motoru yerine kullanırlar. Takıldıkları konuyu araştırmak yerine sorup hazır cevap almayı tercih ederler.

İstediği cevabı vermezseniz bozulurlar.

En sık kullandıkları sözler: : “imdattt” “nolur yardımm” “ abi ben mailimi versem de şu kodu oraya yollasan”

Sevgi insanları:

Forum şairleri kadar sık görülen tiplerdir, zaten genellikle bunyelerinde ikisini birlikte barindirirlar. Sevgide sinir tanimazlar. Börtüyü, böceği, insani, kanapeyi, güneş ışığını, cocuklari, telefon sarjörünü filan ayrim yapmaksizin severler. Sevgileri yüreklerinden kopar, enginlere sigmaz tasar. En tahammul edemedikleri sey, sevilmemektir. .

En sık kullandiklari sozler: "Sizleri seviyorum" "seni seviyorum" "ben" "yuregimle konusuyorum"

Forum Asabileri:

Çatacak eleman aramak üzere internete girmiş, site site dolaşmış, hır gür gargara dolu insanlardır. Bazan bazı başlıklara sırf imzalarını atıp çıkarlar. Maksat asabiyat yaratmaktır. Damarlarındaki asabiyat yetmediğinde, öyle abuk subuk imzalarla taciz atışı yaparlar.

En çok kullandığı sözler: Kıl oluyorum, sen git moderatör gelsin, atın beni denizlere, densiz olan sizsiniz, savulun, asarım, keserim..................

İmlâ Zabitleri

Karasteristikleri: Ömürlerinin kırk senesini birilerinin kendilerinin yanlışını düzeltip durması durduk yerde olmasa da, bir maraz bırakmıştır vatandaşlarımızda. İyilikten doğmamıştır anlayacağınız bu mazarat. (bakınız tırnaklarının içinde özel isimleri büyük harfle yazmayabilirler, apostrofla ayırmayabilirler, çok biliyorlar ya, dediklerini yapacaksınız, yaptıklarını yahut yazdıklarını değil.)

En çok kullandıkları kelimeler yahut cümleler: Bakınız bu konuda Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde şu şu şu şunlar geçiyor. Gayrısını kabul etmem.

Forum itirazcıları:

Aslında bunlar sırf foruma değil, hayata hayati mahkemesinin "itiraz makamı" olarak bakarlar. O cihetle "öyle olmaz, sen öyle demişsin ama, otoriteler
böyle diyor" gibisinden hışımla ve herkesten önce kendine hasar verici bir şekilde başlıklara girerler. Girerler de, bir türlü çıkamazlar doğrusu.

En sık kullandıkları sözler: "Hayır", "ama haksızlık bu", "ooooooooool madı", "ne biçim iş bu azizim", "oysa avrupada durum...." şeklinde uzar, kısalmaz..

Forum hayretçileri:

Aslında kendileri hayret birer mevzudur lakin, yüzeysel bir şekilde incelemek icabeder kendilerini. Bunlar sanki ömr-ü hayatlarında sizin azevvel yazdığınız
hadisenin bir benzerini yaşamamışlar gibi hiç tahmin etmediğiniz hararette hayret ederler mevzuya.

En sık kullandıkları sözler: "ay inanmıyorum, sahi mi", "daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım, haktan reva mı bu", "nasıl yanii", "allah allah, bir yaşıma daha girdim"..... ve dahasıdır. Dahasını okuyanın hayret efekti dehasına bırakmalı.

Forumun KalanThorları:

Bunlar pek sık girmezler foruma. Girdiklerinde de bir müddet forma girme zorluğu çekerler. Çok eskilerden filan kalmış olabilirler. Antika muamelesi edilmesi caizdir bunlara.

En sık kullandıkları sözler: "Biz o kapıyı açtık, siz ordan giriyorsunuz", "siz giderken ben dönüyordum ulen, ne diyosunuz", "on sene evvel ben bunu demiştim evet" gibidir.

Forum kınayıcıları:

Hanımefendiciğimin de o narin ellerini bütünleyen o misli bulunmaz parnak uçlarıyla o misli bulunur klavyesine tıngırdatarak ifade ettiği üzere, kınama işlemini esef eşliğinde yürütür bunlar. Multitasking uzmanlarıdır bir yerde. O kadar çoklu işlemi birarada yürütmelerinin bağrısıra "maateessüf" lafını bir türlü imlâya uygun yazamaz bunlar. Bunlara forumun ilerleyen mademelerinde "mutasarrıf" değil, "mutasavvuf" değil, (neydi lan) "müteessif" lik mazbatası hedaye edilir.

Sıklıkla kıllandıkları kelamlar: "esefle kınıyorum", "üzülerek belirtiyorum ki, bu server üç vakte kadar göçecek"... vs gibidir.

birde forum çapkınları vardır:

bunlar forum ortaminin bir arsiv niteliginde olmasi gerektiginden bihaber , bir cok copcatan sitesi oldugundan bihaber bir sekilde foruma gelir gelmez sirayla uye listesinden bastan butun karsi cinse pm / mail atmayi kendilerine gorev bilirler
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

Forum Tipleri
« : Şubat 23, 2009, 15:10:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Forum Tipleri
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2009, 15:57:15 »
Forum hayretçisi olabilirim :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2009, 17:02:00 »
Bende forum şairi olayım Hükümsüz kalmış ruhun senfonisi gibi :D:D
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2009, 17:08:10 »
   :D  :alkis:
 Burada, bu listeye daha çok Forum Tipi eklenebilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2009, 20:32:14 »
  Kendimden bişeyler buldum.Biraz ondan biraz bundan..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2009, 23:44:03 »
bir forum tipi de ortaya karışık olsun xD
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2011, 10:33:50 »
Faide var hortlatmakta :zombi: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2011, 10:44:49 »
Ben asabisi mi oluyorum  :-\
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2011, 11:28:33 »
   :D  :alkis:
 Burada, bu listeye daha çok Forum Tipi eklenebilir. :)
güzel paylaşım hemşerim. kendime uygun tipi bulamadım. sanırım hakan hocamın dediği gibi diğer tiplerden biriyimdir herhalde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2011, 11:32:33 »
Ben asabisi mi oluyorum  :-\
orda yazdılan asabilerden değilsin ama hafif bir asabiyet var hehe :) :) :)