Gönderen Konu: LPG Anahtarınız Nasıl  (Okunma sayısı 1327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
LPG Anahtarınız Nasıl
« : Ağustos 15, 2017, 23:42:40 »
Aracım 2004 ex. elegant lpgli..

Lpg kullanan arkadaşlara sorum özellikle..

LPG anahtarınız nasıl ? kaç kademeli....

Aldığım zaman üzerinde iki kademeli bir anahtar vardı... ilk çalışmayı benzinle yapıyor.. 3000 devirde otomatik gaza geçiyordu....

Anahtar arıza yapmış, gaza geçiyormuş gibi göstermesine rağmen sürekli benzinde sarfiyat yapıyormuş.. Depodaki benzin azalınca farkettim.. bir çok usta sorunun

anahtardan olduğunu anlayamadı bile.. kime gitsem bakmaya cesaret edemediler..neyseki işinin ehli birisi direk teşhisi koydu anahtar bozuk değişecek dedi.. Bende aynı

sorunu tekrar yaşamamak için 3 kademeli anahtar taktırdım... benzinde çalıştırıp kendim lpg ye cekiyorum aracı....

kullanım açısından diğerine göre zahmetli ama en azından garantili diye düşünmüştüm..

Otomatik olanın kullanımı nasıl,tavsiye edermisiniz ? bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu ? Tekrar taktırayımmı diye düşünüyorum...

hayyyy

Toyota Club Türkiye

LPG Anahtarınız Nasıl
« : Ağustos 15, 2017, 23:42:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Anahtarınız Nasıl
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2017, 00:03:18 »
Sıralı sistem olduğu için araç 3 kademeli anahtar ile yüksek hızlarda lpg yetmediği durumlarda otomatik benzine geçme özelliğini de iptal etmiş olmuyorsunuz değil mi?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Anahtarınız Nasıl
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2017, 04:42:04 »
osman bey; Avensislere sıralı sistem olmuyor..Tek nokta enjeksiyonlu..dolayısı ile bahsettiğiniz özellik zaten yok sistemde..

sorum güncel arkadaşlar..lpg ile kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
hayyyy