Gönderen Konu: Yağmur ve Yol görüntüsünün azalması, Far camlarının hali  (Okunma sayısı 3537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Şubat ayında aracımın ön camını serviste kaskodan ücretsiz değiştirdim değişimden önce cam kodunu almıştım yeni takılan cam da bir üst seri olarak geldi herşey güzel tatil sebebiyle kayserideydim dün yağmura yakalandım ve camda yol görüntüsü yok denecek kadar azaldı bugün de ankaraya geçtim hava yağışlı ve akşam yol görüntüsü çok az ve farlarım sislerde açık olmasa resmen kör gibi gideceğim 97 model corollamda yan sanayi cam olmasına rahmen görüş far mükemmeldi bu sorunu yaşayan var mı ve far ampullerini değiştirmek istiyorum aklımda philips zenon vardı fakat fiyat 400tl çok geldi kısa farlar için ampul tavsiyesi de alabilir miyim uzunlar gayet iyi ama değiştirmek istiyorum bir de bugün orijinal ampullere bakarken kısalar osram uzunlar daha ismini bilmediğim bir markaydı yada tam tersi olacak kısa farlarım yağmurlu havada maalesef çok kötü aklımda osram nightbreaker megalıght ultra düşünüyorum kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağmur ve Yol görüntüsünün azalması, Far camlarının hali
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2017, 23:40:10 »
Dediginiz hakkinda fikrim yok ama ben nightbreaker unlimited plus kullaniyorum ve memnunum
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1365 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2017, 08:43:07 »
anlatılana göre sorun cam da mı?yoksa far da mı?görüşün bu denli sınırlı olması çok tehlikeli
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2017, 09:23:04 »
Normal kullanımda, değişik noktalardan ve açıyla bakınca camda dalgalanma hissi var mı?
Cam dış yüzeyinde olmaması gereken bir kimyasal var mı?
Yağmur ve uygunsuz aydınlatma birleşimi görüşü olumsuz yönde etkileyebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2017, 11:44:38 »
kısa farların ışık rengi beyazsa yağmurda göstermez osram night breaker sarımtrak beyaz olduğundan yağmurda daha iyi gösterir. 4000-4300 k ampul kullanmak gerekir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2017, 12:13:25 »
Camda herhangi bir dalgalanma yok kimyasal olayı şöyle sonax cam cilası var ki bütün camlara uylamıştım sadece ön görüş yağmurda berbat far olma ihtimali yüksek gibi aracımda orijinal ampuller var ve osram nbu hatta bulabilirsem laser serisi almayı düşünüyorum kısa farlar için bir de farları kontrol ettiğimde far camları içeriden tozlanma yapmış bunu yaşayan var mı 2 yıllık araç far camlarının içeriden tozlanma yapmış olması beni şaşırttı asfalt dışında kullanmadığım aracımda ilk fırsatta servise far camlarının tozlanmasını göstermek olacak gündüz hiç bir leke görünmüyor ama akşam farı açınça açıyla bakınca belli oluyor o kadar araç kullandım 70 80 modeller dahil böyle birşeyle hiç karşılaşmadım doğrusu ilk işim far camlarındaki tozlanmayı çözmek yada garantiden far değişim talebi oluşturmak olacak gibi yağmurlu havada yola çıkmak resmen stres kaynağı oldu benim için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2017, 13:40:05 »
Camda herhangi bir dalgalanma yok kimyasal olayı şöyle sonax cam cilası var ki bütün camlara uylamıştım sadece ön görüş yağmurda berbat far olma ihtimali yüksek gibi aracımda orijinal ampuller var ve osram nbu hatta bulabilirsem laser serisi almayı düşünüyorum kısa farlar için bir de farları kontrol ettiğimde far camları içeriden tozlanma yapmış bunu yaşayan var mı 2 yıllık araç far camlarının içeriden tozlanma yapmış olması beni şaşırttı asfalt dışında kullanmadığım aracımda ilk fırsatta servise far camlarının tozlanmasını göstermek olacak gündüz hiç bir leke görünmüyor ama akşam farı açınça açıyla bakınca belli oluyor o kadar araç kullandım 70 80 modeller dahil böyle birşeyle hiç karşılaşmadım doğrusu ilk işim far camlarındaki tozlanmayı çözmek yada garantiden far değişim talebi oluşturmak olacak gibi yağmurlu havada yola çıkmak resmen stres kaynağı oldu benim için

Hocam burdaki önerileri dikkate alın ancak ampullerle oynama yapmadan önce mutlaka servise gidip toz alma olayı konusunda kayıt açtırın.belkide farlarınız garantiden değişebilir.boşu boşuna ampul değiştirip sonrada garanti dışı muamelesi görmeyin derim bence.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2017, 23:36:41 »
Merhaba arkadaşlar geçenlerde yağmurda yol görüşünün azaldığını yazmıştım bugün servise gittim gündüz gözüyle farlarda bişi görünmüyor serviste gece fotoğraf çekip gelirseniz daha iyi olur dedi fotoları ilk burada paylaşmak istedim bu sorunu yaşayan var mı acaba