0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Düşük hızlarda şehir içinde araç kullanırken direksiyonun sertliğinde herhangi bir sorun yada herhangi bir ses gelme olayı yok, ancak hız yapabileceğim düzlüğe çıkıp 100'ü geçtikten sonra direksiyonda boşluk hissi oluşuyor. Balansla alakalı birşey değil, en ufak bir titreşim veya araçta bir sarsıntı yok. sadece direksiyonun hissi çok farklı, eğer tarif edecek olursam bende bıraktığı his ''ön tekerleklerin biri bir yere diğeri bir yere gitmek istiyormuşta anlaşamıyorlarmış gibi''. Sadece hızlı gittiğim zamanlarda oluyor, özellikle 100'den sonra başlıyor, en ufak sağa sola çekme olayı yok. Umarım sorunu anlatabilmişimdir.
Degerli arkadaslarim herkes ayni seyi soylemis ama rot ile alakali bir sorun gibi gelmiyor bana, cunku dusuk hizlarda herhangi bir sorun olmadigi gibi yuksek hizlarda da herhangi bir salinim yada saga sola cekme yok, ayrica direksiyon tur yada cevirim acisinda gariplik soz konusu degil.Birkac hafta once goturdugum bir usta direksiyon kutusunda bir fiber cubuk oldugunu, bu cubuk kirildigi icin boyle bir sorun yasadigimi, arizali ince fiber cubugu cikartarak yerine saglam kalin bir fiber takacagini soyledi. Boyle bir parcadan bilgisi olan varmi acaba
Gecen gun sanayi ye gittim ve ustayi alip test surusune ciktik. One iki usta oturdu bende arkaya gectim. Ustanin ilk tepkisi direkt olarak balans ayari oldu, zaten bende ilk defa kendi aracimda arkada oturdugum icin araci surerken anlayamadim titresimi ve rahatsizligi cok daha iyi farkettim. Iki tekere gerekli kursunlar cakilarak balansi yapildi, iki jantta ise bariz yamukluk vardi ve bu iki jant isil islem uygulanarak duzeltildi. Bu islemler sonucunda aracimda 100 den sonra direksiyonda olusan bosluk hissi tamamen ortadan kalkti, suan hicbir sorunum yok. Fikrini sunup yardimci olan herkese tesekkur ederim.