Gönderen Konu: Akü şarjı  (Okunma sayısı 1007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '93
  • 34 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Akü şarjı
« : Temmuz 30, 2017, 18:08:52 »
Kış yaklaşıyor,karda kışda aracımı acil durumlar haricinde kullanmıyorum,buda akü için iyi olmuyor,arasıra aküyü şarj etmek gerekiyor,sağlıklı şarj için bilgisayar hurdacılarından 5 amperlik bir ups(12 voltluk kesintisiz güç kaynağı)aldım kilo hesabı ile 50 tl tuttu ,75 amperlik akümü onunla şarj ediyorum,12,7 volt civarı şarjı kesiyor,aküde kaynama,ısınma yok!
bağlantısıda basit,ups içindeki akü bağlantı kablolarını şarj edeceğiniz aküye bağlıyorsunuz ,cihazın içindeki güç transistörlerini soğutmak içinde bilgisayar cpu fanı ve soğutucu kullanıyorum
Biraz zihnisinir projesi oldu ama gayet iyi çalışıyor,tavsiye ederim

Toyota Club Türkiye

Akü şarjı
« : Temmuz 30, 2017, 18:08:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü şarjı
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2017, 07:46:05 »
Şarj akımını takip ediyor musunuz? Şarj akımı, voltajı ve elektroliti sürekli takip etmek sağlıklı olur. Çünkü şarj durumuna göre elektrolit yoğunluğu, dolayısı ile iç direnci değişiyor akünün, doğal olarak çektiği akım da. Aslında sıcaklığını da kontrol etmek faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '93
  • 34 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü şarjı
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2017, 11:52:06 »
Şarj akımını şönt bağlı bir(analog) ampermetre ile gözlemliyorum,aslında balkona koyduğum güneş panelinin kontrol üniteside gayet sağlıklı olarak bilgi veriyor şarj hakkında,ısı kontrolü için ptc'li bir devre ile birşeyler yapılabilir gibime geliyor tek eksiğim  bomometre onuda temin edince mutlu olacağım