Gönderen Konu: Direksiyon kutusu tıkırtısının çaresi bulunmuş galiba...  (Okunma sayısı 23990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar duyumlarıma göre 2002-2007 corolla ların direksiyon kutusunun sorunu çözülmüş bu şikayet için gelen araçlara bir işlem yapıyorlarmış ve hata düzeliyormuş.
işlem ise direksiyon kolonundaki elektrikli motor dişlilerin arasına özel bir yağ ile yağlayıp sesi kesiliyormuş kesin bir çözüm diye duydum.servisi arayıp bizzat bilgi alıcam ama sizinde böyle bir duyumunuz varmı diye sizlerle paylaşmak istedim.
toyota'sız adam

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Satılık Corolla 2008 Class 29.500 İrtibat Mesaj at
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Direksiyon kutusu tıkırtısının çaresi bulunmuş galiba...
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2009, 00:05:46 »
abi 1 hafta once yanılmıyorsam benıde plazadan arayıp dıreksıyon hakkında bızı bılgılıendırdıler arabayı goturduk gereklı servısı yaptılar
özgürlüğüme çılgınca koşarken görmüş komşum beni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2009, 21:31:51 »
merhaba arkaadaşlar ben bir buçuk ay önce 2007 model toyota sol marka aracımın direksiyon kutusunu 2. kez değiştirdim şimdi yine aynı ses geliyor. çözemediler eğer dediğiniz doğruysa denemekte fayda var. eğer çözerseniz bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2009, 22:40:08 »
arkadaşlar toyota servisini aradım bu durumu sordum.adamların birbirlerinden haberi yok o ona oda diğerine soruyor.böyle bir durum ya vardı yada yoktur.yinede böyle bir çözüm varda demediler yokta demediler.beyefendi getirin aracınızı bir bakalım dediler.ama bu cümlenin türkçe meali gelinde size bir direksiyon kutusu ve direksiyon kolonu çakalım netice ile sizi güzelce bir öpelim dediler...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2009, 02:13:19 »
arkadaşlar toyota servisini aradım bu durumu sordum.adamların birbirlerinden haberi yok o ona oda diğerine soruyor.böyle bir durum ya vardı yada yoktur.yinede böyle bir çözüm varda demediler yokta demediler.beyefendi getirin aracınızı bir bakalım dediler.ama bu cümlenin türkçe meali gelinde size bir direksiyon kutusu ve direksiyon kolonu çakalım netice ile sizi güzelce bir öpelim dediler...
yorumunuza aynen katılıyorum. ben bu konuda şanslıyım herhalde ilk aldığımda vardı bu ses direksiyon kolonu değişildi ve sorun çözüldü. bir daha da duymadım o sesi. inşallah da duymam bundan sonra. insanı deli eden bir ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2009, 20:55:42 »
benimde aracımın göğüsünden ve sol kapıdan cızırtı şeklinde sesler geliyordu, servise götürdüm yetkili sol kapıyı düzelttim dedi (bugün ara sıra gene o sesi duydum gibi), göğüsten gelen sesin direksiyon kutusundan geldiğini söyledi (ama ses tam göüğüsün ortasından tüm göğüse yayılıyor gibi) ve buna birşey yapılamayacağını söyledi.(elazığ elpa)..aracın garantisi devam etmekte garantiden direksiyon kutusunun değişimini isteyebilirmiyiz?...bu sorun benden mi kaynaklanıyor yoksa aracın üretiminden veya aracın kendi sorunu mu? herhalde elazığ servisininde bu uygulamadan haberi yok (uygulama; direksiyon kolonundaki elektrikli motor dişlilerin arasına özel bir yağ ile yağlayıp sesi kesiliyormuş)...
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2009, 21:14:08 »
bence garantisi bitmeden hemen baktırın ve üsteleyin sesin giderilmesi için.garanti bitince eyvah dersin benden söylemesi.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2009, 22:14:37 »
merhaba forumda yeni sayılırım, ben de 2007 corolla dizel plus line kullanıyorum aldıgımdan beri direksiyondan tıkırtı geliyor
her servise gidişimde dile getirdim 30000 bakımda garantiden direksiyon üst kolonu degişti ama ses hala mevcut en son baska servise
götürdüm orda da ses var garantiden degişelim dediler parça geldi diye aradılar götürdüm değiştirmediler açılıp yaglanmış kontrol edilmiş dediklerine göre bu sorun tüm araçlarda varmış ama birkaç farklı araçta aynı sesi duyamadım !!! aracın garantisi bitince kesin değişmesi gerek diyecekler müşteri hizmetlerini tekrar arayacagım. acaba aynı sorunu yasayıp bir çözüm bulan ve sesi kesebilen var mı. teşekkürler.
2007 TOYOTA COROLLA D4-D  plus line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2009, 08:53:13 »
Şaban abinin yukarıda dediği gibi dişlileri yağlayınca kesiyormuş diyorlar ama kesin bir bilgide yok sizin ses problemi devam ediyor mu aca Şaban abinin dediği yağlama olayı sizin arabaya yapılan işlemmi ?
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2009, 14:18:58 »
BENİM 2007 COROLLANIN DIREKSIYON KUTUSU KOMPLE DEĞİŞTİ . HİDROLİK DİŞLİLERİ DE KIRILMIS BIR YERE SERT GİRMEDİM BİŞİ OLMADI NEDEN OLDU BU SORUN . U DÖNÜŞÜ YAPARKEN ÇIT ÇIT SESLER GELİYORDU GOTURDUK SERVİSE DEĞİŞTİLER KOMPLE GARANTI KAPSAMINA GIRDI. 1.350 LİRA DİREKSİYON KUTUSU 254 YTL HİDROLIK DISLILERI YUH DEDİM :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2009, 14:53:20 »
Mustafa bey forumun en üst kısmında avatarınızın altında Duyuru bölümü var, büyük harfg kullanımı yasaktır diyor, forum içerisinde bağırmak anlamına geldiği için, oraya dikkatlice bakmanızı öneririm sanırım gözünüzden kaçmış, birdahaki mesajınızda dikkat ederseniz sevinirim,

Fiyata gelince, mağlesefki serviste yedek parça çok pahalı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2009, 15:25:31 »
bülent bey sanırım şaban beyin dediği işlem yapıldı araca seste azalma var ama kesilmedi. müşteri hizmetlerini tekrar aradım ama resmen değişim olsa bile sesin kesilmeyecegini bu sesi gideremediklerini söylediler, daha önceden bir kere direksiyon üst kolonu değişti şimdi tekrar boşa değiştirmek istemiyorlar sanırım ne de olsa sorunu çözemiyorlar. bir daha toyota alırken düşünmek lazım bence böyle bir sorun varsa ve çözemiyorlarsa mühendislik, kalite, üretim gibi konularda bir zayıflık geliyor insanın aklına...
2007 TOYOTA COROLLA D4-D  plus line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2009, 16:39:16 »
mustafa bey u dönüşü yaparken çıt çıt sesler benim coroladanda geliyor ben bu durumu sinyal kolundan dolayı geliyor diye düşünüyordum. arkadaşalr yarın için reis lidere randevum var sizce budurum sinyalden dolayımı yoksa arızadan dolayımı oluyor bilgis olan arkadaşlar yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim
BENİM 2007 COROLLANIN DIREKSIYON KUTUSU KOMPLE DEĞİŞTİ . HİDROLİK DİŞLİLERİ DE KIRILMIS BIR YERE SERT GİRMEDİM BİŞİ OLMADI NEDEN OLDU BU SORUN . U DÖNÜŞÜ YAPARKEN ÇIT ÇIT SESLER GELİYORDU GOTURDUK SERVİSE DEĞİŞTİLER KOMPLE GARANTI KAPSAMINA GIRDI. 1.350 LİRA DİREKSİYON KUTUSU 254 YTL HİDROLIK DISLILERI YUH DEDİM :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2009, 21:37:26 »
Arkadaşlar lütfen bilgisi olan budurumu bana anlatırsa sevinirim yani u dönüşlerinde çıt çıt sesi sinyal sesimi yoksa direksiyonla ilgili arızamı yarın servise gitcem bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
mustafa bey u dönüşü yaparken çıt çıt sesler benim coroladanda geliyor ben bu durumu sinyal kolundan dolayı geliyor diye düşünüyordum. arkadaşalr yarın için reis lidere randevum var sizce budurum sinyalden dolayımı yoksa arızadan dolayımı oluyor bilgis olan arkadaşlar yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2009, 22:56:51 »
arkadaşlar nerelerdesiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2009, 11:10:59 »
Arkadaşlar lütfen bilgisi olan budurumu bana anlatırsa sevinirim yani u dönüşlerinde çıt çıt sesi sinyal sesimi yoksa direksiyonla ilgili arızamı yarın servise gitcem bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2009, 11:25:23 »
Yunus bey, tek bir cevap yazmanız yeterli olurdu. Bilgisi olan üye zaten görürse cevap verir. Çıt çıt olarak gelen sesler dediğiniz gibi sinyal kolu toplama mekanizmasından gelir ve normaldir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2009, 11:41:30 »
alper bey kusura bakmayın servis saatim yaklaştığı için gitmeden bilgi alayım diye düşündüm teşekkür ederim.
Yunus bey, tek bir cevap yazmanız yeterli olurdu. Bilgisi olan üye zaten görürse cevap verir. Çıt çıt olarak gelen sesler dediğiniz gibi sinyal kolu toplama mekanizmasından gelir ve normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #18 : Temmuz 18, 2009, 00:43:12 »
sinyaliniz açık değilse arızadır.sinyal açıkmı değilmi bir bilgi yazmamışsınız .sinyal kolunu devreye alırsanız o çıt çıt sesi gelir ama sinyal koluna dokunmaz ve sinyalsiz dönüşlerde bir ses gelirse servise bir gösterin derim.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 18, 2009, 11:04:13 »
benim de pazartesi günü lider de randevum var.direksiyon kolonunu değiştirecekler.direksiyonu çevirirken çıt çıt ses geliyordu.ayrıca sinyal açıkken ses gelirse o normaldir tabi.
2010 toyota avensis 1.6 elegant