0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat bey merhaba,toyota yolda bırakmaz asla,bunu iki nesil avensis kullanıcısı olarak söylüyorum.Bahse konu şarj alternatörü arızası ise ki elektrikçinizin doğru ölçüm yaptığını varsayarak söylüyorum daha önceden illa ve illa panelde alternatör arızası ışığı ( şarj lambmbası) yanmıştır,gözünüzden kaçmış olabilir.Bilhassa avensiste elektrik,akü ve şarj sistemlerine dikkat edilmesi araç ikaz ve uyarı ışıklarına çok dikkat edilmesi gerekiyor.Bu arada akünüzünde kontrolü yapılmıştır umarım,ustanızdan idare eder şeklinde bir yanıt geldiyse akü değişimine gitmenizi yada başka bir yerde akü ölçümü yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim.Bu araçta akü çok,çok önemlidir.Geçmiş olsun,keyifli sürüşler dilerim.Ekleme: Bir dip not olarak araç km ve yılını yeni gördüm.Bu km de toyota asla böyle bir arıza vermez akünüzü kontrol ettirin derim.(aynı seri araçtan bende kullandım daha önce)
Murat bey selamlar tekrar,Anlattığınız arızada şarj lambası arada bir göz kırpar o nedenle görememiş olabilirsiniz.nereden biliyorum T25 aracımda benimde başıma gelmişti ben yolda kalmadım ama direkt servisime gitmiştim.Umarım başka problem yaşamazsınız,keyifli sürüşler.
Direksiyon sertleşmesini gördüğüm an akü zayıflaması veya şarj sisteminde sıkıntı olmuş diyecektimki sorunu çözmüşsünüz Toyotaların aküsü zayıflayınca böyle yapıyor malesef.
Araç sanırım 2. el alınmış, akü değişim zamanı belli değil ve şarj tamamen bitirilmiş, kaliteli bir cihaz ile Akü sağlık kontrolü yapılırsa iyi olur. Soğuk bir kış sabahı çalışmayabilir.Otomobiller arıza çıkartmaz. Marka kalitelerinin uygunluğuna göre değişen sürelerde parça ömürleri biter.En lüx ve pahalı otomobillerinde aküleri, şarj dinamoları, konjektörleri biter, benzin pompaları tükenir vs vs.Bunların yaşanmaması için periyodik bakım çizelgesi düzenlemek gerekiyor, özellikle 2. el aracın geçmişinde neler yapılmadığı öğrenilmeli, yolda kalma durumu yaşanmadan gerekli parçaları değiştirmek daha doğru olur.Doğru, Japonlar yolda bırakmıyor. Bu konuda diğer markalara göre çok daha güvenliler.
Arkadaşlar, yeni araçlar artık elektrik ve elektronik aksam ağırlıklı üretiliyor. Bu yüzden de akü her zamankinden daha önemli hale geldi. Benim başıma da geçtiğimiz kış gelen bir olay var ki anlatayım da belki arkadaşlarımın işine yarar. Bir kış günü sabah arabayı çalıştırmayınca tamircimi çağırdım. Akü bitmişti. Yeni akü aldık. Ancak akünün neden bittiğini merak ettim. Belki ekonomik ve teknik ömrünü doldurmuştur, belki de kullanım kaynaklı akü bitmiştir. Elektrikçi aracı inceledikten ve çeşitli ölçümler yaptıktan sonra "abi senin multimedyada müzik için flash bellek daima takılı mı?" diye sordu. Ben de baktım flash bellek takılı. Belleği çıkarttık ve ölçümleri tekrar yaptık. Resmen flash bellek takılı iken fazladan enerji çekiyordu. Flash belleği çıkardıktan sıkıntı kalmadı. Şimdi belleği sadece müzik dinlemek istediğimde ve araç hareket halinde iken kullanıyorum.