Gönderen Konu: Avensisle yolda kaldım  (Okunma sayısı 3209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 236000
  • Model Yılı: '05
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Avensisle yolda kaldım
« : Temmuz 25, 2017, 23:56:28 »
Herkesin başına gelebilecek veyahut aynı soruna benzer bir sıkıntıyla karşılaşan olursa diye paylaşmak istedim.Belkide daha önce bir arkadaş paylaşmıştır.
Dün üniversiteye giden kayınçoma araba bakmak için benim arabay bindik aracın yanına vardık.Tam park edeceğim zaman direksiyon taş gibi oldu.Zarzor park ettim.Sonra aracı durdurup tekrar çalıştırdım.Araç çalıştı.Sıkıntı kalmadı.Neyse dedim.Akşam dönüşte saat 10 gibi ameliyat olan bi akrabama uğramak için hastaneye gittik.Tam park edeceğim yine direksiyon taş gibi oldu.Motoru stop edip çalıştırmak istedim.Tekrar düzelir ümidiyle marşa bastım tık yok.Gösterge ışıkları tam marşa basarken sönüyor.
Arabayı alalı daha 1 ay oldu huyunu suyunu bilmiyorum.Neyse ziyaretten döndük.Haydi bismillah dedim tık yok çalışmam diyo.Ustayı aradım.Konuşmanın neticesinde aracı vurdurarak çalıştırabilirsem evin orda yokuş bir yere bırakıp sabah tekrar aracı vurdurarak çalıştırıp getirmemi söyledi.
Neyse aracı yokuş aşağı vurdurarak çalıştırdım.Eve gittim.Sabah denemekten zarar çıkmaz deyip marşa bastım araç çalıştı.Doğru ustaya.O da elektrikçi ustasını aradı adam geldi.Şarj dinamosundan olabileceğini söyledi.NEyse söktü dinamo sağlam gayet iyi duruyor sen şu parçadan al gel dedi.Konjektördiye dinamonun üstünde takılı bir parça.Parçacıdan bosch marka 200 tl verdim.Taktı araba çalıştı.80 tl de ustaya verdim.Böylelikle araçla ilgili ilk maceramızı yaşamış oldum.
Gerçektende toyota yolda bırakmıyormuş.Park halinde bırakıyor :D :lol:

Toyota Club Türkiye

Avensisle yolda kaldım
« : Temmuz 25, 2017, 23:56:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisle yolda kaldım
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2017, 00:06:36 »
Murat bey merhaba,
toyota yolda bırakmaz asla,bunu iki nesil avensis kullanıcısı olarak söylüyorum.
Bahse konu şarj alternatörü arızası ise ki elektrikçinizin doğru ölçüm yaptığını varsayarak söylüyorum daha önceden illa ve illa panelde alternatör arızası ışığı ( şarj lambmbası) yanmıştır,gözünüzden kaçmış olabilir.
Bilhassa avensiste elektrik,akü ve şarj sistemlerine dikkat edilmesi araç ikaz ve uyarı ışıklarına çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Bu arada akünüzünde kontrolü yapılmıştır umarım,ustanızdan idare eder şeklinde bir yanıt geldiyse akü değişimine gitmenizi yada başka bir yerde akü ölçümü yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim.Bu araçta akü çok,çok önemlidir.
Geçmiş olsun,keyifli sürüşler dilerim.
Ekleme: Bir dip not olarak araç km ve yılını yeni gördüm.Bu km de toyota asla böyle bir arıza vermez akünüzü kontrol ettirin derim.(aynı seri araçtan bende kullandım daha önce)
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2017, 00:25:55 »
Murat bey merhaba,
toyota yolda bırakmaz asla,bunu iki nesil avensis kullanıcısı olarak söylüyorum.
Bahse konu şarj alternatörü arızası ise ki elektrikçinizin doğru ölçüm yaptığını varsayarak söylüyorum daha önceden illa ve illa panelde alternatör arızası ışığı ( şarj lambmbası) yanmıştır,gözünüzden kaçmış olabilir.
Bilhassa avensiste elektrik,akü ve şarj sistemlerine dikkat edilmesi araç ikaz ve uyarı ışıklarına çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Bu arada akünüzünde kontrolü yapılmıştır umarım,ustanızdan idare eder şeklinde bir yanıt geldiyse akü değişimine gitmenizi yada başka bir yerde akü ölçümü yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim.Bu araçta akü çok,çok önemlidir.
Geçmiş olsun,keyifli sürüşler dilerim.
Ekleme: Bir dip not olarak araç km ve yılını yeni gördüm.Bu km de toyota asla böyle bir arıza vermez akünüzü kontrol ettirin derim.(aynı seri araçtan bende kullandım daha önce)
Hocam aslında göstergeye alışkanlık olarak genellikle bakarım.Herhangi bir ışık veya uyarı lambası görmedim.Belki gözümden kaçmış diyeceğim ama dün akşam eve dönüşte sancaktepe - şekerpınar otoyolunu kullanarak geldim.Araçta hız sabitleme yok.Malum yeni sisteme göre hız cezası yememek için gözüm sürekli ekranda 120 km yi geçmeden kontrollü geldim.
Akü sabah bitikti şarja bıraktılar.İdare ederden ziyade akü iyi durumda dedi ölçüm yaptı.Sonra dinamoyu taktıktan sonra aracı çalıştırıp ölçtü,sonra gaza basarken ölçtü sonra klima açıp ölçtü gayet iyi dedi.Hatta madem başladık marş morunada bak dedim sıkıntı yok gayet iyi durumda dedi.
Arızalı parçanın üzerinde iki adet kömür var.Onlar bile bitmemiş yarısı daha duruyordu.
Arızada olabilir ben normal karşılıyorum.Bence asla dememek lazım.neticede bu benim için önceki araçlarımda yaşadıklarımın yanında devede kulak.Neticede kul yapısı olabilir.Ayrıca aracımı seviyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2017, 01:37:12 »
Murat bey selamlar tekrar,
Anlattığınız arızada şarj lambası arada bir göz kırpar o nedenle görememiş olabilirsiniz.
nereden biliyorum T25 aracımda benimde başıma gelmişti ben yolda kalmadım ama direkt servisime gitmiştim.
Umarım başka problem yaşamazsınız,keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2017, 08:04:49 »
olur böyle şeyler. toyota arıza yapmayacak diye bir olay var insanlar arasında. ama yapabilir de yani. xxx marka dünyanın en iyi arabası da arıza yapabilir. geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2017, 08:34:00 »
Direksiyon sertleşmesini gördüğüm an akü zayıflaması veya şarj sisteminde sıkıntı olmuş diyecektimki sorunu çözmüşsünüz :) Toyotaların aküsü zayıflayınca böyle yapıyor malesef.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Temmuz 26, 2017, 11:40:45 »
Tabiki arıza yapmayacak diye bir şey yok ancak japon araçlar diğer araçlara göre daha az arıza yapıyor istatistiklere bakılınca bende arıza yapmaz demedim yolda bırakmaz dedim zaten :)
Bu arada bilhassa T27 kasa sahibi arkadaşlar aküye daha bir gözü gibi baksınlar malum park frenide elektrikli.
Keyifli sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 26, 2017, 12:24:07 »
Aküyü 2 defa marş alamayacak derecede bitirmişsiniz. O vakitten sonra o akü zaten iflah olmaz. Bu yazı çıkartır da eylül gibi akünüzü de değişmenizi tavsiye ederim.
Derin döngü (deep cycle) akü olmadıklarında 1-2 defa marş basamayacak şekilde deşarj olduktan sonra genelde kapasitesinin çoğunu kaybediyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2017, 13:03:34 »
Araç sanırım 2. el alınmış, akü değişim zamanı belli değil ve şarj tamamen bitirilmiş, kaliteli bir cihaz ile Akü sağlık kontrolü yapılırsa iyi olur. Soğuk bir kış sabahı çalışmayabilir.

Otomobiller arıza çıkartmaz. Marka kalitelerinin uygunluğuna göre değişen sürelerde parça ömürleri biter.

En lüx ve pahalı otomobillerinde aküleri, şarj dinamoları, konjektörleri biter, benzin pompaları tükenir vs vs.

Bunların yaşanmaması için periyodik bakım çizelgesi düzenlemek gerekiyor, özellikle 2. el aracın geçmişinde neler yapılmadığı öğrenilmeli, yolda kalma durumu yaşanmadan gerekli parçaları değiştirmek daha doğru olur.

Doğru, Japonlar yolda bırakmıyor. Bu konuda diğer markalara göre çok daha güvenliler.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 26, 2017, 20:46:03 »
Murat bey selamlar tekrar,
Anlattığınız arızada şarj lambası arada bir göz kırpar o nedenle görememiş olabilirsiniz.
nereden biliyorum T25 aracımda benimde başıma gelmişti ben yolda kalmadım ama direkt servisime gitmiştim.
Umarım başka problem yaşamazsınız,keyifli sürüşler.
Sanırım bu yüzden görememiş olabilirim.Teşekkürler Ümit bey

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2017, 20:47:41
Direksiyon sertleşmesini gördüğüm an akü zayıflaması veya şarj sisteminde sıkıntı olmuş diyecektimki sorunu çözmüşsünüz :) Toyotaların aküsü zayıflayınca böyle yapıyor malesef.
E yavaş yavaş öğrenicez.Nihayetinde bu bilgiyi çevremlede paylaşabilirim.sağol hocam

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2017, 20:50:53
Araç sanırım 2. el alınmış, akü değişim zamanı belli değil ve şarj tamamen bitirilmiş, kaliteli bir cihaz ile Akü sağlık kontrolü yapılırsa iyi olur. Soğuk bir kış sabahı çalışmayabilir.

Otomobiller arıza çıkartmaz. Marka kalitelerinin uygunluğuna göre değişen sürelerde parça ömürleri biter.

En lüx ve pahalı otomobillerinde aküleri, şarj dinamoları, konjektörleri biter, benzin pompaları tükenir vs vs.

Bunların yaşanmaması için periyodik bakım çizelgesi düzenlemek gerekiyor, özellikle 2. el aracın geçmişinde neler yapılmadığı öğrenilmeli, yolda kalma durumu yaşanmadan gerekli parçaları değiştirmek daha doğru olur.

Doğru, Japonlar yolda bırakmıyor. Bu konuda diğer markalara göre çok daha güvenliler.
Evet aracı geçen ay aldım.Alan kişide 8 ay kullanmış yaşlı bir amca oda alışamamış.Ama amcanın gitmiş olduğu özel servise giderek hangi tarihte hangi km de ne bakım yapılmış bilgisayardan listesini aldım.Sanırım en iyisi kış gelmeden aküyü yenilemek olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 26, 2017, 20:58:55 »
2006 corolla da beni tık diye yolda bıraktı konjektörden  180 TL idi geçen yıl akşam vakti yolda giderken akümde 1 yıllıktı bu arıza gerçekleştiğinde. Konjektör almaya gittiğimde parçacı araç 2005 ila  2007 arası toyota dimi demişti.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2017, 21:23:53
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78060.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50635.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=71902.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2017, 00:21:39 »
"""Konjektör almaya gittiğimde parçacı araç 2005 ila  2007 arası toyota dimi demişti. """

Bu bilgiyi ilk defa duydum ama gerçek sanırım benim önceki araçta 2005 T25 avensis idi enteresan.
Tolga bey paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 27, 2017, 10:29:47 »
2 ay önce eşim sürerken direksiyon ağırlaşmış, sağa zor atıp durmuş. Zirve otodan çabucak gelip baktılar, şarj dinamosu ufak bi rektefiye gördü. T27 de yaşadım bende bu sorunu.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 27, 2017, 15:22:54 »
Arkadaşlar, yeni araçlar artık elektrik ve elektronik aksam ağırlıklı üretiliyor. Bu yüzden de akü her zamankinden daha önemli hale geldi. Benim başıma da geçtiğimiz kış gelen bir olay var ki anlatayım da belki arkadaşlarımın işine yarar. Bir kış günü sabah arabayı çalıştırmayınca tamircimi çağırdım. Akü bitmişti. Yeni akü aldık. Ancak akünün neden bittiğini merak ettim. Belki ekonomik ve teknik ömrünü doldurmuştur, belki de kullanım kaynaklı akü bitmiştir. Elektrikçi aracı inceledikten ve çeşitli ölçümler yaptıktan sonra "abi senin multimedyada müzik için flash bellek daima takılı mı?" diye sordu. Ben de baktım flash bellek takılı. Belleği çıkarttık ve ölçümleri tekrar yaptık. Resmen flash bellek takılı iken fazladan enerji çekiyordu. Flash belleği çıkardıktan sıkıntı kalmadı. Şimdi belleği sadece müzik dinlemek istediğimde ve araç hareket halinde iken kullanıyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2017, 00:14:26 »
Arkadaslar merhabalar t250 avensis 2005
Model kullanıcısıyım arac ilk calıştıgında bazende surekli halde ōn sag tarafından zzzıız dıye bır ses geliyor ne olabilir elektrikle ilgili bişeymi bilgisi olan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2017, 09:05:47 »
Klimanın kanatçıklarından gelen ses olabilir mi acaba.Benim araçta aldığımdan beridir var.Forumda okuduğum kadarıyla avensislerin çoğunda varmış.Artık alıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2017, 09:44:45 »
Arkadaşlar, yeni araçlar artık elektrik ve elektronik aksam ağırlıklı üretiliyor. Bu yüzden de akü her zamankinden daha önemli hale geldi. Benim başıma da geçtiğimiz kış gelen bir olay var ki anlatayım da belki arkadaşlarımın işine yarar. Bir kış günü sabah arabayı çalıştırmayınca tamircimi çağırdım. Akü bitmişti. Yeni akü aldık. Ancak akünün neden bittiğini merak ettim. Belki ekonomik ve teknik ömrünü doldurmuştur, belki de kullanım kaynaklı akü bitmiştir. Elektrikçi aracı inceledikten ve çeşitli ölçümler yaptıktan sonra "abi senin multimedyada müzik için flash bellek daima takılı mı?" diye sordu. Ben de baktım flash bellek takılı. Belleği çıkarttık ve ölçümleri tekrar yaptık. Resmen flash bellek takılı iken fazladan enerji çekiyordu. Flash belleği çıkardıktan sıkıntı kalmadı. Şimdi belleği sadece müzik dinlemek istediğimde ve araç hareket halinde iken kullanıyorum.
Bazı araçlarda, 15 dakika boyunca sisteme hiç müdahale olmayınca elektriği tamamen kesiyor Seyit abi.

Bazı kontrol valfleri vs de yeni nesil araçlarda benzer tiz sesler çıkarabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2017, 12:22:42 »
akü olmayınca hayat duruyor,özellikle 2 yıl dolunca  ab ölçülerine göre kullanılan malzemeler ömrünü doldurmuş düşüncesiyle mutlaka farklı 2-3 yerde ölçtürüp,özellikle kışa girmeden değiştirilmeli,usta arabayı vurdur çalıştır getir demiş sakıncalı,bir daha yapmayın beyni zarar görüyor,2 elde araç alırken  masrafları göz önüne alarak,hele geçmişi belli değilse periyodik bakım olarak akü,konjonktör,kayışlar ,şarj dinamosu elden geçmeli,ümit otansev beyin dediği gibi araç şarj etmemeye başlamış,akü şarj etmediği için bitmiş ve o zaman işler ortaya çıkmaya başlamış,bu nedenle göstergeleri yeni nesil araçlarda ciddi şekilde izlememiz gerekiyor,her yenilik akünün yükünü arttırıyor,bizimde aynı şekilde 2005 focusta konjoktör ve doğal sonucu olarak akü sorunumuz olmuştu.
Tokay Ceritoğlu