Gönderen Konu: Uzun Yol Sonrası Yakıt ve Performans Hakkında  (Okunma sayısı 1807 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Uzun Yol Sonrası Yakıt ve Performans Hakkında
« : Temmuz 24, 2017, 10:08:39 »
Selam arkadaşlar  1 haftadır forumda yoktum öncelikle merhaba herkese . Yaz tatili için Antalya  / Kumluca  / Adrasan a gittim  1 hafta oradaydım kafa dinlemek için mükemmel bir yer tabi tatil anlayışına göre değişir .Ben sessizliği ve doğa ile baş başa kalmayı yeşili ,maviyi seviyorum o yüzden süper bir tatil oldu .Ama gece hayatı ve eğlenceleri arayan biriyseniz hiç gitmeyin ufak bir sahil kasabasından fazlası yok .

Geleyim ana konuya ANKARA - Adrasan git gel toplam  1348 km yol yaptım arabada  3 yetişkin -2 çocuk ağzına kadar dolu bağaj vardı .Giderken de dönerken de gece yolculuk yapmayı tercih ettim .Ortalama 90-110 km aralığımda gittim geldim . Toplamda 250 tl lik yakıt tükettim . Tabi Ankara da lpg  2,32 iken Afyon ve Antalya da  2.65 den aldım yakıtı opet ve Shell tercih ettim ucuz lpg vardı ama ben almadım . Ortalama  : 0,180 krş tüketimim oldu .Yol bilgisayarım  6,1 gösterdi aracım 6,9 litre tüketim yaptı uzun yol lpg testimizde başarılı çıktı  ½15 fazlasını yaktı .

Çekiş performans olarak inanın ben bu yükle lpg de sıkıntı yaşayacağımı düşünürken tam tersi inanılmaz keyif aldım hem pedal da performansı hissettim hem de yakıt olarak tasarruflu gittim . Açık konuşmak gerekirse yola çıkmadan benzinde aldım araca yol da rampalarda benzine alayım diye depomda tam doluya yakın benzinimde vardı ama hiç gerek kalmadı benzini sadece adrasan içinde plaj la otel arası git gel kullandım 1-2 için lpg ye geçmesin diye birde dönüş yolunda unutmuşum 10-15 km kadar benzinde gitmişim pek bir farkta göremedim gerçi sonra aklıma geldi lpg ye aldım . Birde yolda lpg bitti 20 km kadar benzinle gittim büyük istasyon bulunca alayım diye yani toplamda  50 km kadar benzinde kullandım aracımı onun dışında full lpg ile kullandım sanırım  30 tl lik benzin yakmışımdır 220 tl lik te lpg aldım zaten toplamda  250 tl . Güzel bir yolculuktu çok şükür .Toyotam beni hiç üzmedi yıllardır olduğu gibi .

Bu arada ek bir konu hakkında bilgi vereyim  Aracımın yağı değişeli 2000 km ye yakın oldu mobil  5/40  tam sentetikten devam etmiştim . 1350 km lik uzun yol sonrası dün yağ ve su kontrollerini yaptım . Hiçbir eksilme söz konusu değil Antalya -Isparta yolunda virajlı ve bol rampalı yolarda yüksek devirli kullanmama rağmen hiçbir eksilme olmadı . Uzun yolda eksilme oluyor konusuna açıklık getirme adına bu bilgiyi de paylaşayım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Uzun Yol Sonrası Yakıt ve Performans Hakkında
« : Temmuz 24, 2017, 10:08:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Ynt: Uzun Yol Sonrası Yakıt ve Performans Hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2017, 12:26:36 »
Çok uzun zaman önce gitmiştim Adrasan'a. Atıcı otel diye bir yerde kalmıştım, sahilde. Siz nerede kaldınız? otel, çevre, aktivite, fiyatlar nedir? Bilgi verirseniz sevinirim. Konunun beni ilgilendiren kısmı burası:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2017, 13:02:22 »
Güzel paylaşım olmuş.

Eskiden o bölgede telefon çekmezdi, tv bile yoktu (Olympos), öyle daha da güzeldi. Tırmanılacak, farklı zorluk derecesinde çok tepe var, keyiflidir.
Geçen sene uğrayalım dedik, resmen trafik olmuş. Yine de normal günler için güzel, kafa dinleme yeridir. Yol da yavaş gidip, etrafı seyretmek için bir çok güzellik sunar. Sıcakları, cırcır böcekleri ise meşhurdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2017, 14:32:11 »
Genelde pansiyon tarzı yöre halkının işlettiği yerler var . Ben Çıtır Pansiyon diye bir yerde kaldım .Çook memnun kaldık. Odaları gayet temizdi denize uzaklığı yürüme 5 dakika  idi sahilin sol tarafı taşlık sag ucu kumluk sag kumluk tarafa gitmek için 2 km kadar yürümeniz gerekir veya aracınızla gitmeniz gerekiyor .Denizi tek kelime ile mükemmel kumsalı da temiz genel anlamda . Gece gezilecek bir çarşısı yok . Ufak tefek kafeler var .Ama başka bir şey beklemeyin . Kaldığımız yer ailelerin konakladığı 13 adet odası olan bir yerdi büyük büyük şadırvanları vardı akşam yemekten sonra şadırvanlarda çay içip sohbet etmesi çok güzel oluyor . Birde gece şezlonga yatıp yıldızları mutlaka seyredin gidersiniz tabi ki .Aktivite olarak tekne turu yapabilirsiniz kişi başı 50 tl ye 10:00 / 18: 00 arası sulu ada ve etrafını veya koyları gezdiriyorlar .Ben sulu ada ve etrafına gittim çok hoşuma gittim oralarda denize girmek gerçekten çok farklı bir güzellik . Su o kadar temiz ki  10 metre derinlikteki ufacık taşları dahi görüyorsunuz zaten denize kendinizi atmamak için zor tutuyorsunuz . Bizim kaldığımız dönemde sıcaklık ortalama  35 civarıydı hiçmi hiç bunalmadık sahilde hafiften esinti oluyor bazen oda çok rahatlatıyor .ilk gittiğinizde ilk dikkatinizi çeken şey cırcır sesleri oluyor baya sesleri çıkıyor ama 1 gün sonra alışıyorsunuz duymuyorsunuz seslerini zaten başkada ses yok .Tam kafa dinlenmelik bir yer . Ortalama kişi başı oda fiyatı  90-100 tl civarı sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriyorlar yarım pansiyon . Fakat kalmaya giderseniz mutlaka benim kaldığım yere gidin Kezban teyzemiz vardı .sabah kahvaltısına sigara böreği felan çıkartıyor . akşam yemeğine yaptığı çorbalardan  2 tabaktan aşağı içeni görmedim hizmet hürmet insanlara yaklaşımları hal hatır sormaları falan sürekli ilgili ve alakalılar ben çok memnun kaldım seneye imkanlar dahilinde gene oradayım inşallah diğer koyları tekne ile gezeceğim mutlaka .Memnuniyet göreceli bir kavramdır . Ama ben kalabalığı sevmeyen biri olarak çok rahat ettim çok memnun kaldım . Gidecek arkadaşlara tavsiye ederim  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2017, 21:52:21 »
3gün Önce Düğün için  Erzurum-Erzincan arası konvoy yaptık. Konvoyda mercedes 180bg Advantage vardı siz düşünün. Bayağı hızlı bir konvoy oldu. Çok performaslı bir yolculuk oldu. Aracı istasyona çektiğimde 20krş yaksa bari diye iç geçiriyordum. Yaotığım ölçümde 100/6.4 lpg tüketimi oldu(16krş). Çok şaşırdım. Araçta 5 yetişkin 1çocuk, bağaj yarı dolu...Ben tüketimi 5w40castrol sentetiğe bağlıyorum.(Ölçümde yüksek rakımdan- aşağı rakım yol izlenmiştir)10w40da 7.5litre yakıyordu. Ancak Ogünün spor yay ve jant tekliflerinin ne kadar haklı olduğunu gördüm. Tır sollamalarında birkaç kere araçı aşırı savurdu. Yüksek hızlarda arac güven vermiyor malesef
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2017, 11:40:17 »
Barış yakıtın düşük çıkmış aracı birde performanslı kullandığını söylemişsin .Ve de aracında yük de var mış . Yol bilgisayarı ortalaman ne gösteriyor du bence onu kontrol et . Yukarıda ben yazdım benim aracımın yol bilgisayarı 6.1 litre gösterirken aracım 6.9 litre lpg tüketti ki  mobil 5/40 tam sentetik yağ konuldu yola çıkmadan 2 hafta önce ayrıca 90-110 arası hızlarla seyrettim .Eğer yol bilgisayarınız 6.4 gösteriyor aracınız lpg dede bu değeri yakıyorsa bilin ki ½ 15-20 fakir karışım yakıyor aracınız .veya aracın yol bilgisayarı  7 litre civarı gösteriyor siz lpg de 6.4 yakaladı iseniz ½ 30 civarı fakir karışım yakıyorsunuz demektir . Lpg ayarınız iyi olduğunu anlamanız basit . yakıt aldığınız da yol bilgisayarı verilerini sıfırlayın  yakıt bitene kadar kullanıp tekrar lpg alın yol bilgisayarınızın verdiği değerin  ½ 15- 20 fazlası tüketim yapmış iseniz lpg ayarınız iyi demektir aksi taktirde fakir karışım yakıyorsunuz demektir .Fakir karışım motor aşınmasını hızlandıran bir durum hava çok yakıt az demektir . Motor çok daha fazla ısınır supaplarınız daha çok aşınıp erir ve silsile yoluyla size epey bir masraf açar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2017, 15:23:51 »
Yol bilgisayarını hiç denemedim.. Bir dahakine denerim. Ancak 6.4 bayağı düşük bir tüketim. Bir şey dikkatimi çekti. Pompacı , pompayı takar takmaz pompa çalışıyor sayaç çalışmıyordu, yanlış bilgi vermiş olabilir. Belkide hortumda kalan lpgyi filanda çekmiş olabilir. Dün yaptığım Erzincan-Erbaa arası 7.1 litre lpg yakmış.. Atiker sıralı sistem ve Obd kit yok. Bilgisayara bağlattım yolda değerler iyi olması gerektiği gibi dedi...yol bilgisayarını da deniyeceğim.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 81 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2017, 15:41:52 »
Barış yakıtın düşük çıkmış aracı birde performanslı kullandığını söylemişsin .Ve de aracında yük de var mış . Yol bilgisayarı ortalaman ne gösteriyor du bence onu kontrol et . Yukarıda ben yazdım benim aracımın yol bilgisayarı 6.1 litre gösterirken aracım 6.9 litre lpg tüketti ki  mobil 5/40 tam sentetik yağ konuldu yola çıkmadan 2 hafta önce ayrıca 90-110 arası hızlarla seyrettim .Eğer yol bilgisayarınız 6.4 gösteriyor aracınız lpg dede bu değeri yakıyorsa bilin ki ½ 15-20 fakir karışım yakıyor aracınız .veya aracın yol bilgisayarı  7 litre civarı gösteriyor siz lpg de 6.4 yakaladı iseniz ½ 30 civarı fakir karışım yakıyorsunuz demektir . Lpg ayarınız iyi olduğunu anlamanız basit . yakıt aldığınız da yol bilgisayarı verilerini sıfırlayın  yakıt bitene kadar kullanıp tekrar lpg alın yol bilgisayarınızın verdiği değerin  ½ 15- 20 fazlası tüketim yapmış iseniz lpg ayarınız iyi demektir aksi taktirde fakir karışım yakıyorsunuz demektir .Fakir karışım motor aşınmasını hızlandıran bir durum hava çok yakıt az demektir . Motor çok daha fazla ısınır supaplarınız daha çok aşınıp erir ve silsile yoluyla size epey bir masraf açar

Barış Bey,
Yücel Bey' e katılıyorum. ölçümünüzün doğru olması için baz aldığınız nokta eğer "pompa atması" ise bu değişkendir zira pompaların basıncı birbirinden farklıdır. bu nedenle ölçümü tam bittiğinde alıp yine tam bitene kadar kullanmak suretiyle yaparsanız daha sağlıklı sonuç alırsınız.
saygılar.
Bir Türk son nefesini vermeden son söz söylenmemiştir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • Model Yılı: '07
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2017, 14:59:52 »
Merhabalar ;
Guzel baslık oncelıkle bunu belırteyım aracın da guzel karısımlı yakıt yakmıs.
bende dun gece uzun yoldan geldım .
İstanbul-Konya-Karaman-Ermenek yaptım. İlçe içinde gunluk 100km yol yaptım ama Ermenek-Kazancı-Ermenek
Ve 09.08.2017 tarıhınde donus yolu yaptım. Ermenekden İstanbula geldım dırek toplamda 2187 km yapmısım.
Sehırler arası yolda gaz lt fiyatı faiş fiyat yalnız isim vermeyecegim ama hep aynı markadan gaz alırım. Yoksa eger benzın ıle devam ederım.
3.09 ltresi aldıgım oldu.
hesapladım toplam 400tl yakıt almısım.
buda km basına 0,182 kurus yapar.
klima açık , allahı var sabıt hızla gıtmedım ... ları gordum. dag bayır rampa ne varsa gıttık karamandan sonra ben aractanda lpg sıstemınden de memnunum.

Düzenleme: Trafik kuralları!.
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2017, 15:35:19 »
Olumlu görüşlerin için öncelikle teşekkür ederim

Sende sağlam yol yapmışsın benle aynı değeri yakalamışsın . Bende bilindik  3 markanın dışında yakıt hiç almadım .Hakikaten şehir dışında  yaklaşık  50 krş civarı pahalı satılıyor akar yakıt .Benim gittiğim dönemde Ankara da lpg  2.32 iken şehir dışında  2.65- 2.80 arası fiyatlar değişiyordu bende yakıt olarak sizle yakın değerleri tükettim .Ben de lpg sisteminden çok memnun kaldım hiçbir sorun sıkıntı yaşamadın sizin de yaşamamanıza sevindim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • ucuz tatil
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2017, 15:58:02 »
Bende bu yaz Kocaeli - Konya-Ereğli ve Konya-Ereğli - Zonguldak-Ereğli   - Zonguldak-Ereğli - Kocaeli toplamda 2020 km yol yaptım 2.39 - 2.74 arası fiyattan (ortalaması 2.49 ) 380 Tl lık LPG kullandım,  2 yetişkin 2 çocuk + full yük ortalama 110 - 120 km hız

380TL/2020km= 18,8 krs

380TL/ 2.49 lpg= 153 litre gaz

2016 1.3 Life brc Seq32 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2017, 17:05:53 »
 benzinli olarak kullanan hiç yok herhalde,biz şu anda % 95 gibi uzun yol yapıyoruz,5900 km deyiz ortalamamız 6.5 lt/100 km benzinli,lpg yok.tır geçiş ve yan rüzgar meselesinden hiç memnun değilim,bu nedenle 120 km yi geçemiyorum,çocuklarımı da uyardım bu konuda,120-180 km arası balık kuyruğu yaparken ne olur? merak ediyorum,deneyimi olan var mı?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '20
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2017, 19:51:25 »
İstanbul - Ankara 867 km  188 tl