0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Barış yakıtın düşük çıkmış aracı birde performanslı kullandığını söylemişsin .Ve de aracında yük de var mış . Yol bilgisayarı ortalaman ne gösteriyor du bence onu kontrol et . Yukarıda ben yazdım benim aracımın yol bilgisayarı 6.1 litre gösterirken aracım 6.9 litre lpg tüketti ki mobil 5/40 tam sentetik yağ konuldu yola çıkmadan 2 hafta önce ayrıca 90-110 arası hızlarla seyrettim .Eğer yol bilgisayarınız 6.4 gösteriyor aracınız lpg dede bu değeri yakıyorsa bilin ki ½ 15-20 fakir karışım yakıyor aracınız .veya aracın yol bilgisayarı 7 litre civarı gösteriyor siz lpg de 6.4 yakaladı iseniz ½ 30 civarı fakir karışım yakıyorsunuz demektir . Lpg ayarınız iyi olduğunu anlamanız basit . yakıt aldığınız da yol bilgisayarı verilerini sıfırlayın yakıt bitene kadar kullanıp tekrar lpg alın yol bilgisayarınızın verdiği değerin ½ 15- 20 fazlası tüketim yapmış iseniz lpg ayarınız iyi demektir aksi taktirde fakir karışım yakıyorsunuz demektir .Fakir karışım motor aşınmasını hızlandıran bir durum hava çok yakıt az demektir . Motor çok daha fazla ısınır supaplarınız daha çok aşınıp erir ve silsile yoluyla size epey bir masraf açar