Gönderen Konu: Araç kumaş branda  (Okunma sayısı 1563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Araç kumaş branda
« : Temmuz 23, 2017, 08:29:58 »
Selamlar;
Aracının üstünü yazın, güneş, toz, reçine, kuş pisliği vb. den nispeten korumak için kumaş ile örtenlerin tecrübe ve bilgilerini paylaşacağı bir konu.

En dikkatimi çeken, 80'lerde çok yaygındı. Antalya gibi yerlerde az rastlamak ilginç, kimi yerlerde ise üstü kumaşla örtülmeyen araç görmek zor. Muhtemelen başkasında gören hemen kendi de uyguluyor böyle bölgelerde.

Toyota Club Türkiye

Araç kumaş branda
« : Temmuz 23, 2017, 08:29:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç kumaş branda
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2017, 13:05:36 »
bu konunun açıldığı iyi oldu,internette tela kumaştan yapıldığı söylenen ve uygun fiyatlı örtüler var,honda için olanın fiyatı 55 tl ,corollaya uyar ama kullananlar yazabilirse,boyaya zararı var mı? kemeraltındaki örtücüler 280 tl fiyat çıkarıyorlar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2017, 13:49:51 »
Hava geçirmeyen ürünler bence güneş altında sıkıntı doğurur, ısının çıkması lazım.
Parçacıdan alınacak, sert olmayan kumaş ve lastik ile çok iyi şeyler yapılabiliyor.
Açık renk, bir yüzü yumuşak, dışa gelen yüzü biraz daha sert bir kumaş bulmuştum. Şekil verip kestim, kenarlarından da lastik geçirdim. Araç içi ısısı çok farketti.
Kolay kullanım için de, koyu renk, idareten parça kumaş buldum, birleştirdim, en azından üstünü örtüyor. Kenarlardan geniş lastik bağladım. İzoleli tek tel kalın kablodan da kancalar yaptım, jantlara kolayca tutturuluyor. Yalnız uygulama sırasında araç tozlu olmamalı. Kuşlar bezi görünce başka yerlere yapmaya başlamışlar bu arada. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2017, 09:27:11 »
uzun yıllar branda kullanan biri olarak söyleyeceğim tavsiye branda araç yüzeyine sürtünmeden katlama suretiyle uygulanacak. bir taraftan çekip diğer taraftan olmadı biraz daha çekiştirip kapatıp açmak her zaman boyayı çiziyor. kumaş çok yumuşak olursa içine toz alıyor. sert olacak ancak pamuklu oranı çok yüksek kumaş kullanmak gerekiyor. branda kapatıldıktan sonra çok iyi bağlamak da lazım. rüzgar alan bir yerde branda hafif de olsa havalanırsa toz veya ince materyaller içine giriyor. branda çamaşır makinesinde yıkandıktan sonra yüksek devirli sıkma işlemine tabi tutulmamalı. tercihen açık renk (bej tavsiyemdir) olmalı, dıştan kalın yassı dokuma halatlar ile desteklenmeli. aracın hatlarına uygun şekilde dikilmelidir. alt etekler kısa kalmamalı mümkün olduğunca kapı altına sarkacak kadar uzun olmalıdır. muhafaza için yine kendi kumaşından bir kılıf ile bagajda yer tutmadan kolayca saklanabilir.