Gönderen Konu: Araç su almış nedeni anten mi?  (Okunma sayısı 2429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 129
  • Model Yılı: '06
  • 8 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Araç su almış nedeni anten mi?
« : Temmuz 19, 2017, 09:39:07 »
Arkadaşlar Merhaba.

Geçen gün Ankara'ya yağmur yağmıştı, elimle bu noktayı kontrol ettiğimde işaretlediğim noktada bir ıslaklık gördüm.

O ara tam radyocuda radyoya baktırıyordum, o anten dipçiğinden olduğunu ve oraya cam silikon atılmasını söyledi. Camcıya gittim ben yapmam vs falan dedi. Burayı kendim soğuk silikonla yapmayı planlıyorum ama size de danışayım dedim buradaki ıslaklığın sebebi sizce kesin olarak anten dipçik kısmı mı?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2017, 09:48:13
Şöyle bir şeyler yapsam ne dersiniz?

Toyota Corolla Terra Otomatik - 2006 - BRC

Toyota Club Türkiye

Araç su almış nedeni anten mi?
« : Temmuz 19, 2017, 09:39:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç su almış nedeni anten mi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2017, 10:21:33 »
Hocam başka bir konuda da radyonuzda hışırtı olduğundan bahsetmiştiniz. Eğer hışırtının sebebinin antenden kaynaklı olduğu kesinleşirse o anteni değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Kullandığınız Corollalarda anten güneşten yanıyor. Kronik bir sorun çevrenizdeki Corollara dikkat edin çoğunun anteni güneşten yanmıştır. O dip kısmın altında elektronik bir devre var. Yıllar önce anten fiyatını sorduğumunda 400 TL fiyat istemişlerdi. Hatırladığım kadarıyla fiat lineaların anteni Corollaya uyuyordu ve fiyatıda uygundu.Büyük ihtimalle aracınıza  su anten kısmından girmiştir. Eğer anteni değiştirmeyi düşünürseniz boşuna silikonla falan uğraşmayın yeni bir anten alın hem anten sorununuz düzelir hemde içeri su almaz.