Gönderen Konu: mitsubishi-panasonic-toshiba klima tavsiyesi  (Okunma sayısı 6662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
mitsubishi-panasonic-toshiba klima tavsiyesi
« : Temmuz 18, 2017, 20:36:18 »
selamun aleyküm beyler,  ev tipi 3 japon klima arasından  ekonomiklik, dayanıklılık, yedek parça, servis ve garanti açısından hangisini tavsiye edersiniz. tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

mitsubishi-panasonic-toshiba klima tavsiyesi
« : Temmuz 18, 2017, 20:36:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: mitsubishi-panasonic-toshiba klima tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2017, 21:03:13 »
Bunlardan ucude iyidir. Bunlara daikin de ekleyebilirsin. Bence alabilirsen daikin en iyisi. Bence oncelik olarak bakman gereken servisleri. Eger bozuldugunda muhatap olabilecegin İSİNİ BİLEN servis hangisiyse onu sec.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2017, 21:10:06 »
3ü de iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2017, 09:31:48 »
Toshiba 1 numara olur. Mitsubishi'nin iki türü var, Electric olanı ise 2 numara olabilir. Bu arada sanki daha önce forumda bahsi geçti diye hatırlıyorum, bence bir arama yapın ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2017, 09:40:02 »
selamun aleyküm beyler,  ev tipi 3 japon klima arasından  ekonomiklik, dayanıklılık, yedek parça, servis ve garanti açısından hangisini tavsiye edersiniz. tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Bence tercih sırası şöyle olmalı:

Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Toshiba, Panasonic.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2017, 11:33:13 »
Klimanın kalitesi ve bilinirliği yanında aynı zamanda Servis ağınıda göz önünde bulundurum derim.

Mitsubishi Elektrik ve Daikin bu markaların içinde ilk iki sırayı alır.Toshiba ise üçüncü sırayı alır bana göre.
Broşürler üzerindeki bol renkli özellik skalalarına bakıp aldanmayın tavsiyemdir.

Kendi evimde 2 adet Mİtsubishi Elektrik farklı modellerini kullanıyorum.5 yıl oldu.Sadece kendim filtre temizliğini yapıyorum,halen ilk günkü soğutma ve ısıtma yapıyor.

Birde montajı yapacak ekip gerçekten çok önemli aynen LPG montajındaki gibi.

Örnek verecek olursam,kendim son 1 yıldır Organik Tarıma ilgi duymaya başladığımdan dolayı gezdiğim ve gördüğüm seraların bazılarında (çok

profosyonel olanlarda özellikle) Seralarda iklimlendirme konusu apayrı bir uzmanlık alanı olduğu için Mitsubishi Elektrik Krigamine serisi klimaları yaz kış

kullanılıyor.Bir sera içinde bunlardan 7-8 adet konulan seralar gördüm kendi gözümle.Sebebini sorduğumda ise özellikle soğutma alanında çok hassas ve

homojen soğutma yaptıkları için Mitsubishi tercih ettiklerini söylemişlerdi seracılar.

Diğer bir özelliği ise çok sessiz çalışmaları.İlk marştan sonraki ses seviyesi yanlış hatırlamıyorsam 34 db civarındaydı.Şu anda daha sessizi çıktımı

bilmiyorum ancak benim salon penceresnin yanında 18.000 BTU'luk dış kasa olmasına rağmen ses kesinlikle rahatsız etmiyor.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2017, 11:55:43 »
herkese çok teşekkür ederim. bir de son olarak malum öldürücü klima bakterisi çıkmış. bu anlamda japonların sağlık ve çevre konusunda duyarlı olduklarını biliyorum. özellikle toyota ve honda'nın çevreci hibrit ve hidrojen motora yönelmesi, plazma televizyonun öncüsü olan panasonic'in çevre ve sağlık dostu kurşunsuz panel kullanması güzel misaller. acaba klimada da sağlıklı ve çevre dostu önerebileceğiniz öne çıkan marka hangisi? son olarak yine japon beyaz eşya tavsiyelerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2017, 12:15:38 »
herkese çok teşekkür ederim. bir de son olarak malum öldürücü klima bakterisi çıkmış. bu anlamda japonların sağlık ve çevre konusunda duyarlı olduklarını biliyorum. özellikle toyota ve honda'nın çevreci hibrit ve hidrojen motora yönelmesi, plazma televizyonun öncüsü olan panasonic'in çevre ve sağlık dostu kurşunsuz panel kullanması güzel misaller. acaba klimada da sağlıklı ve çevre dostu önerebileceğiniz öne çıkan marka hangisi? son olarak yine japon beyaz eşya tavsiyelerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.

bahsettiğiniz bakteri Lejyonella pneumophila bakterisidir ve kullanılan klima kalitesi yada modeli ile ilgisi yoktur.Tedaviye dirençli Zatürre hastalığı yapar ve bu yüzden ölümle sonuçlanabilir.
nemli ve durgun suyun 15 günden fazla beklediği bir çok ortamda üremeye başlar.
Bunu engellemek için klima filtrenizi düzenli aralıklara temizlemek ve sonrasında yıllık değişimini yaptırmanız gerekmektedir.
(Bu bakteri ilk defa Fransız lejyoner askerlerinin Arap topraklarını işgali sırasında görülmeye başladığı için Lejyoner adı burdan gelmektedir.)
Çok yakın bir zamanda Adana ilinde kongreye giden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevi beyin cerrahı Prof. bir hocamız da malesef kurtarılamadı vefat etti.Adana'da kaldığı otelin klimasından kaptığı düşünülüyor.
Lejyoner bakterisini hiç bir klima yok edemez böyle bir sistem yok.Mitsubishi ve Daikin'de de yok böyle bir sistem.

Sadece şunu yapıyorlar.Klima stop olduktan sonra sistem içinde kalan nemli havayı kurutarak bu mikrobun üremesi için gerekli ortamı yok etmeye çalışıyorlar.Faydası olurmu elbette oluyor.Ancak siz filtre bakım-değişimi ve servise yaptıracağınız bakımı yaptırmazsanız bir şekilde yine üreyebiliyor sistem içinde...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2017, 13:01:24 »
Merhaba, Mitsubishi Elektrik Krigamine fd 35va modeli evlendiğimizde almıştık, 5 yıl oldu taşınacağız diye hep bakımını erteledim, hiç bakım yapılmadığı halde ilk günkü gibi sessiz ve çok başarılı 2+1 evin tamamını bunla soğutuyoruz hatta gece yatarken 24 derecenin altına indirmeden soğutma yapıyor.şiddetle tavsiye ederim fiyatı ne olur bilmiyorum biz 4500tl. almıştık 2012 de.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2017, 13:16:16 »
Yerli çok iyi ürünler var. Bosch kullanmama rağmen gerek olsa yerlilere öncelikle bakardım. Bunda servis, yedek parça vs de etkili.
Montaj (iç ünite noktası, eğimi vs) çok önemli.
Klimadan çıkan suyu kapıdaki erik ağacına (o zamanlar daha fidandı) vermiştim, maşallah çok işe yaradı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2020, 01:45:55 »
Hocam selamlar,

Carrier klimalara da göz atabilirsin tam bir f/p canavarı oluyorlar. https://www.alarko-carrier.com.tr/tr/kategori/klima