Gönderen Konu: Vites Değiştiğim de Gelen Sesler  (Okunma sayısı 1052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Vites Değiştiğim de Gelen Sesler
« : Temmuz 18, 2017, 11:34:15 »
Merhaba Arkadaşlar.

Tatil için Antalya'dan Elazığ'a gidip geldim. Yaklaşık 4500 km'ye yakın yol yaptım. Elazığ'a giderken daha önce de fark ettiğim sınıktı tekrardan baş göstermeye başladı. Aracım 2004 Corolla Terra.

Özellikle bir mesafe gittikten sonra (50 veya 60 km sonra) vites değiştirdiğimde lıkır lıkır sesleri geliyor. Bu sesi daha önce de almıştım. Akislerden şüphelenmiştim. Fakat sanayiye gittiğimde akislerde ve ön düzende hiç bir sıkıntı yoktu. Elazığ'a giderken yolda fark ettim ki vites değiştiğim de yaşanıyor bu ses. Aracım soğukken veya kısa mesafelerde (10 -20 km araları) hiç ses yok gayet normal fakat araç iyice ısınınca ses gittikçe belirginleşiyor. Özellikle 2 ve 3. vites de çok yaşanıyor. Debriyaja basıp vites topuzunu oynattığım an ses geliyor (lık lık luk giibi bir ses). Araba seyir halinde giderken debriyaja basıp vitesi 2 ye veya 3 e attığımda (ayağımı debriyajdan çekmiyorum sadece vites topuzu ile oynuyorum) yine ses geliyor. Bir de özellikle 3. viteste debriyajdan ayağımı ne kadar yumuşak çekersem çekeyim vuruntu yapıyor. Dediğim gibi bunlar sadece sıcakken oluyor. Soğukken her şey çok normal.
Baskı balatayı yaklaşık 10 bin km öncesinde değiştim. AİSIN marka baskı balata takmıştım. Acaba montajı mı yanlış yapıldı. Müsait bir zamanda sanayiye gitmeyi düşünüyorum ama önce sizlerin görüşlerini almak istedim.  :saygi: :saygi:
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Toyota Club Türkiye

Vites Değiştiğim de Gelen Sesler
« : Temmuz 18, 2017, 11:34:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites Değiştiğim de Gelen Sesler
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2017, 13:51:58 »
Merhaba, daha önce hangi tarih ve km de şanzıman yağının değiştirildiğini bilmiyorsanız yağı orjinali ile değiştirmenizi ve kullanımınıza göre takip etmenizi öneririm. Eğer devam ediyorsa ve aracınızın km si çok fazla ise şanzıman içindeki sekromeç ve/veya dişlilerde aşınmadan dolayı sorun olabilir. Yetkili servise gidip arıza tespiti yaptırıp dışarıda iyi bir Toyota ustasına sorunu hallettirebilirsiniz. En doğrusu önce sorunu doğru tespit etmek bana göre.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2017, 15:06:40 »
Merhaba, daha önce hangi tarih ve km de şanzıman yağının değiştirildiğini bilmiyorsanız yağı orjinali ile değiştirmenizi ve kullanımınıza göre takip etmenizi öneririm. Eğer devam ediyorsa ve aracınızın km si çok fazla ise şanzıman içindeki sekromeç ve/veya dişlilerde aşınmadan dolayı sorun olabilir. Yetkili servise gidip arıza tespiti yaptırıp dışarıda iyi bir Toyota ustasına sorunu hallettirebilirsiniz. En doğrusu önce sorunu doğru tespit etmek bana göre.

Hilmi Bey şanzıman yağı ne zaman değiştirildi bilmiyorum ama yağının dolu olup olmadığını geçenlerde kontrol ettirdim. Şanzıman yağı doluydu. Geçen sene (yaklaşık 10 bin km öncesinde) baskı balatayı değişmiştim. O esnada yağ değişikliği olmamış mıdır? Dediğiniz gibi sorunu öncelikle tespit etmek lazım.
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2017, 16:49:33 »
Maalesef genelde sanayide ustalar kapalı sistem diyerek yağ seviyesini tamamlayıp devam ediyorlar. Fakat bakım kitabına bakarsanız yıl veya km olarak değişmesi gerektiğini söyler. Manuel için yanlış hatırlamıyorsam 6 yıl veya 80 000 km olması lazım hangisi önce dolarsa değişir. Baskı balata değiştiğinde şanzıman yağı değişir mi net bilmiyorum, ustanıza sorabilirsiniz. Siz en iyisi tam sentetik 75w-90 yağ ile değişimi yaparak başlayın arızayı aramaya, umarım kısa sürede kafanızdaki soru işaretlerini çözebilirsiniz.
2001 1.4 Terra Special