Merhaba arkadaslar. 2007 model avensis 2.2 d-cat aracimda sogutma suyuyla ilgili bir problem yasamaktayim. Aracin genlesme kabini max cizgisine kadar doldurdugumda, arac yola girince tahliyeden su atmaktadir. Ancak ilginc olan arac durdugu yerde calistirdigim halde 4000 devire kadar gaz vermeme ragmen, suda hicbir yukselme ve tasima olmamaktadir. Dun arac durdugu yerde yaklasik 10 dakka kadar gaz verip fan acana kadar bekledim ama suda ne bir yukselem nede tasima olmadi. Hareret surekli normal olmasi gerektigi yerde. Ancak yola ciktigim anda 2 -3 km yol gittigimde kaputu acip baktigimda tahliye borusunun oldugu yerin islandigini görüyorum. Tahliye borusunun ucuna bir pet sise gecirip test ettim. Yola girince yaklasik bir su barfagi kadar su bosaltigini gördüm. Ama durdugu yerde 5000 devire kadar gaz versem dahi ne suda bir yukselme oluyor nede tahliyeden su atiyor.
Radyatör orjinali ile degisti. termostat,devirdaim ve genlesme kabinda bulunan kapak hepsi orjinali ile degisti.
Sonuc hala ayni genlesme kabindan tahliye olan sorunu bir türlü gideremiyorum. Ama arac yolda su eksiltse bile hareret hic yukselmiyor hep ortada duruyor. Sizce nerede yanlis yapiyor olabilirim. Bu durum turbo ile ilgili olabilirmi. Sanki arac yola girince turbo'dan suya hava kopresör ediyor gibi aklima baska birsey gelmiyor.
Not bu arada aracin yag sevyesinde hic bir sikinti yok. Egzozdan su atma beyaz duman cikarma olayida yok. Cekistede hicbir sikinti görülmüyor. Motor cok sesiz ve saglikli calisiyor.
Mesaj Birleştirildi: Temmuz 18, 2017, 16:11:06
Yokmu birfikri olan kardesler.