Mutlu eline sağlık güzel bir karşılaştırma olmuş zevkle okudum.Bu sıralar bende kızımın mevcut aracımı kullanamamısından dolayı otomatik araç alma niyetindeydim ve bir bm reflexe niyetim vardı.Fakat lpg ile yakıtı hiç düşünmeden iki adımlık yola bile araba ile gittiğimden dolayı bu araçların lpg ile uyumu nu bilmediğimden ve yazını okuduktan karamsarlığa düştüm.Sence avensisten bu araca geçmeye değermi?? ilerde yakıt konusunda beni zorlarmı. 
Abi yakıt gerçekten az. LPG avensis tüketimi ile bunun benzinli tüketimi başabaş olur. Turbo motorluların aksine atmosferik motorun yakıt tüketimi daha kontrol edilebilir. Dikkatli kullanımda düz bir memlekette fabrika yakıt tüketimi rahatlıkla tutturulabilir.
LPG olmuyor, olsa da sıvı lpg oluyor. Onun da fiyatı malum 60 70 bin km. De amorti ediyor.
D segment sonrası iç kalite biraz az gelebilir ama lüks algısı üst sınıf gibi.
C sınıfta donanımına göre kesinlikle alınabilecek bir araç, ilk tercihlerden kesinlikle. Otomatiği çok konforlu cvt sonrası cvt ile aynı konfor da diyebilirim. Sürüş zevki daha fazla vereceğine ve sürücüyü saracağına eminim.
Fakat yalıtım konusu üzer. Yalıtım için 2016 sonrası makyajlı kasadan alınması gerekir. En önemli değişiklik iç mekanda elektronik park freni ne geçildi ve bardaklık kayar kapaklı yapıldı. Ve g vectoring teknolojisi ile yol tutuş iyileştirildi. Burdan anlayabilirsin abi. 2. Elde de kesinlikle zarar ettirmez.