0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2018 Mds 30500 km de aracım. 30 bine yaklaşırken çok hafif ses çıkıyordu şu ara çok fazlalaştı ses. Yıkamadan sonra araya bir şeyler kaçmış o yüzden ses çıkarıyor sanıyordum. Bakım için servise de götürmeyi düşünmüyordum. Şimdi balata ve disk için götürmem gerekir mi?
o ses frene basmadığınız halde metalin metale sürtme sesi ise, özellikle ilk çalışma sonrası sabah hareket edince duyuyorsanız balata bittiği için gelir. Balatadaki güvenlik demiri, balata bitince durumu size haber vermek için diske sürter ve ses çıkarır. İlk sesten itibaren 1-2 bin daha sürüş tarzınıza göre götürebilir ama risk almaya değmez, direk değiştirin. Yetkili servis yerine dışarıda iyi bir yere de gidebilirsiniz. Balata markası olarak, TRW, Ferodo ve Bosch iyidir. Fakat piyasada sanki bunların bolca sahtesi var gibi geliyor bana. TRW eski aracımda da kullandım, çok memnundum. Fakat Corolla'da önlerde kullandım, diskte çizikli dalgalanmalar yaptı. Arka'larda Bosch kullandım, o da aynısını yaptı. Forum sponsoru Tem Oto'dan NIBK marka ürün de sipariş edebilirsiniz. n11.com'da satıyorlar. NIBK sitesini inceledim, çok ayrıntılı teknik veri ve bilgi sunmuşlar, kendi kalitelerinden teknik veriler ile bahsetmişler. Sitesini öyle hazırlayan bir firmanın ürünleri de eminim çok iyidir. Forumda alanların da olumlu yorumları vardı. İlk İhtiyaç duyduğumda ben şahsen tercih edeceğim.