Gönderen Konu: 2 GUNLUK TOYOTA KULLANİCİSİYİM MALUMUNUZ USTADLARDAN YARDİM ...  (Okunma sayısı 2571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Konuda bassetigim gibi ustalar daha Toyotayla yeni tanıştım ve ilk benzinli aracim, daha önce hep dizel kullandım. Aracım premium manuel 55000 de ve aldığım en model araba. Araba genel anlamda tartışılmayacak bı araç performansına hayran kaldım 4. Vites ... dahada yapıştırıyor yanlız alışamadıgim bı durum var oda yokuslarda kalkmak, hill holderida çok aktif kullanmadım varmıdır bu konuyla ilgili bı tiyonuz debriyaj biraz yukarda kavrıyor.

Düzenleme: Trafik kuralları!.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun.
O araçlarda bildiğim kadarı ile yokuş kalkış desteğini aktive etmek için fren pedalı tam dozlanmalı.
Debriyaj kavrama noktasına zamanla alışırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Debriyaja insan alışıyo ilk geçtiğimde banada biraz tuhaf gelmişti , hill holdera gelince aracı vitese attıktan sonra ayağını debriyajdan ve frenden çekmeden önce sadece frene biraz daha yüklenince araç sistemi devreye alıyor zaten sesli bir uyarıda veriyor ekran göstergesindede yanıp sönmeye başlıyor 2-5 sn kadar frende tutuyor arabayı.  sende  bu sürede rahatça ayağını frenden çekip kalkışını yapabilirsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
çok saolun ufak ufak alışmaya başladım sanırım daha az hata yapıyorum benzinli araçlarda tork düşük oldugu için ilk kalkışta dizel kadar atik değil dolayısıyla yokuşta devri ayarlıyamadım ilk 2 3 gün neyse ki şimdi daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1850
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Debriyaja insan alışıyo ilk geçtiğimde banada biraz tuhaf gelmişti , hill holdera gelince aracı vitese attıktan sonra ayağını debriyajdan ve frenden çekmeden önce sadece frene biraz daha yüklenince araç sistemi devreye alıyor zaten sesli bir uyarıda veriyor ekran göstergesindede yanıp sönmeye başlıyor 2-5 sn kadar frende tutuyor arabayı.  sende  bu sürede rahatça ayağını frenden çekip kalkışını yapabilirsin :)
yenilerde yani e170 de normal şekilde direk alıyor yani otomatik olmuş tamamen sadece frene basıp durmanz sonrada harekete gecmeniz yeterli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
yenilerde yani e170 de normal şekilde direk alıyor yani otomatik olmuş tamamen sadece frene basıp durmanz sonrada harekete gecmeniz yeterli
Hadi ya. İyi olmuş o zaman yaaa zira bizim sistemde ilerde bir sorun çıkma ihtimali yüksek bence. Direk frene basınca devreye alması güZel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2 GUNLUK TOYOTA KULLANİCİSİYİM MALUMUNUZ USTADLARDAN YARDİM ...
« Yanıtla #6 : Ağustos 25, 2017, 16:09:36 »

Ben Allah nasip ederse bayramdan sonra Toyota Corolla 1.33 Life aracımı teslim alacağım.Onun da yokuş kalkış desteği acaba frene dokununca hemen aktif mi oluyor yoksa frene sonuna kadar basmam mı gerekiyor? Ben hep frene yüklenince devreye giriyor diye biiyordum yokuş kalkış desteğini.İlk kez sizden duydum bunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 25, 2017, 22:33:43 »
Hayırlı olsun.
O araçlarda bildiğim kadarı ile yokuş kalkış desteğini aktive etmek için fren pedalı tam dozlanmalı.
Debriyaj kavrama noktasına zamanla alışırsınız.

2 Sene oldu hala lanet debriyaja alışamadım yukarda kavrıyor ve bunun bir ayarı  falan yokmuş  >:( >:( >:( >:(
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 283000
  • Model Yılı: '97
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2017, 20:14:24 »
Evet doğru bende sıfır alalı 1ay oldu.Durup  her frene bastığımda kalkarken  hill holder devreye giriyor.Vede ekranda sesli yada görüntülü olarak bir uyarı vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2017, 20:53:43 »
O zaman bu çok iyi haber :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2017, 11:35:38 »
Ben Allah nasip ederse bayramdan sonra Toyota Corolla 1.33 Life aracımı teslim alacağım.Onun da yokuş kalkış desteği acaba frene dokununca hemen aktif mi oluyor yoksa frene sonuna kadar basmam mı gerekiyor? Ben hep frene yüklenince devreye giriyor diye biiyordum yokuş kalkış desteğini.İlk kez sizden duydum bunu.

Benim 1.33 de hiç öyle yokuş kalkış desteği için çaba sarfetmiyorum. Hatta evin bahçesine girerken sadece bir basamak yüksekliğinde eğim var. Geri geri gelirken hafif fren yapıp salsam dahi tutuyor aracı. Yokuş yukarı geri çıkarkende öne gitmeyi engellemesi, el freniyle kalkmak zorunda bırakmaması süper bişey. Çok güzel bir özellik bana rampa korkusu olmadan araba kullanmayı öğreten bir özellik.  :)
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2017, 13:52:20 »
Aracın kullanım klavuzunda frene biraz daha fazla basınız şeklinde yazıyor. O sebeple şaşırdım. Normal şekilde algılaması da güzel birşey sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1850
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2017, 00:54:17 »
dediğim gibi normal fren basmak yeterli kuçuk bir eğimde bile tutuyor hemen en takdir ettiğim özelliklerden birisi o tutana kadar ara gazıyla aracın durumunu ayarlayıp hareket ettirmek patinajıda engellemiş oluyor . . .