Gönderen Konu: Sürücü Belgeleri İle İlgili Birkaç Ufak Bilgi  (Okunma sayısı 1243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Sürücü Belgeleri İle İlgili Birkaç Ufak Bilgi
« : Şubat 21, 2009, 21:02:40 »
100 ceza puanını dolduran sürücülere yapılan işlemler nelerdir?
1 defa ( 2 ) ay süre ile geri alınır.
2 defa ( 4 ) ay süre ile geri alınır.
3 defa ise sürücü belgeleri iptal edilir.

Bu durumda olan sürücü belgeleri hakkında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 118.maddesinde belirtilen
1.kez eğitime gönderileceği belirtildiğinden şahıslar her hangi bir sürücü kursunda 40 saat eğitim görmeleri için gönderilir ve kurs gördüğünü belgeleyenlerin sürücü belgesi geri verilir.
2.Defa 100 puanı aşanların ise psikoteknik değerlendirmeye tabi tutulacağını ve bu muayene sonunda sürücü belgelerinin geri verilmesinde sakında olmayanların sürücü belgelerinin geri verilebileceğini belirtmektedir.

Bir yıl içinde 5 kez hız ihlali (Radar) yapanlar hakkındaki işlemler nelerdir?
Hız ihlalini 1 yıl içerisinde 5 kez ihlal ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınmaktadır.
Sürücü belgesi geri alınanlar ceza süresi sonunda psikoteknik değerlendirmeye ve psikoterapi uzmanının muayenesine tabi tutularak muayene sonunda sürücü belgesini geri almasında mani hali olmadığı anlaşılanların sürücü belgeleri kendilerine iade edilmektedir
Hız ihlallerinin hesaplanmasında 4550 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 12.03.2000 tarihi öncesi ve sonrasındaki ihlaller birleştirilmeyecektir. Belgelerin geçici olarak geri alınmasında zaman aşımı süresi 4 yıl olarak belirlenmiştir. 5.Hız ihlalinden itibaren süre başlamaktadır.

Alkollü Araç Kullanmanın cezası nedir? Sürücü Belgeme ne kadar süreyle el konulmaktadır?
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddesinde alkollü araç kullananlar hakkında;

Taksi, dolmuş, minibüs otobüs, kamyon ve çekici gibi ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ile resmi araç sürücülerinin alkollü, diğer araç sürücülerinin ise kanlarındaki alkol miktarının 0.50 promilin üstünde araç kullanan şahısların sürücü belgesine el konulması gerektiğini belirtmektedir.
Alkolden dolayı alınan sürücü belgeleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığının 15.11.2001 tarihli 0214 sayılı genelgesinde belirtilen şu hususlar uygulanmaktadır.

1.kez alkollü araç kullanmaktan dolayı alınan sürücü belgeleri büro amirliğimizde (3) ay süre ile muhafaza edilmektedir.

2.Kez alkollü araç kullanmaktan dolayı alınan sürücü belgeleri bu suçun aynı yıl içerisinde işlenip işlenmediği dikkate alınmadan ( 1 ) yıl süre ile muhafaza edilmektedir.

3.Kez alkollü araç kullanmaktan dolayı geri alınan sürücü belgeleri yakalayan birim tarafından Mahkemeye sevk edilmekte ve mahkeme kararına göre hareket edilmektedir. Mahkeme bu durumda olan sürücü belgelerine genelde ( 5 ) yıl süre ile ceza vermektedir.

Sürücü belgesine 1 veya 2 kez el konulan şahısların sürücü belgeleri iade edilirken bilgisayar kontrolü yapılarak başka bir suçu bulunmayan şahısların sürücü belgeleri iade edilir. 3 kez sürücü belgesinin geri alındığı tespit edilen şahıslarla ilgili olarak yine 2918 sayılı K.T.

Kanununda belirtilen;
Sürücü belgelerinin 3.kez alındığı tespit edilenlerin psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesi sonrasında durumu uygun olanlara belgeleri iade edileceğinin belirtilmesi nedeniyle psiko-teknik değerlendirmeye tabi tutulmaktadırlar.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

Sürücü Belgeleri İle İlgili Birkaç Ufak Bilgi
« : Şubat 21, 2009, 21:02:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Sürücü Belgeleri İle İlgili Birkaç Ufak Bilgi
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2009, 00:27:36 »
  Çok faydalı bir paylaşım olmuş Ergün, teşekkürler. Umarım kimsenin işine yaramaz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2009, 00:29:14 »
Kanununda belirtilen;
Sürücü belgelerinin 3.kez alındığı tespit edilenlerin psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesi sonrasında durumu uygun olanlara belgeleri iade edileceğinin belirtilmesi nedeniyle psiko-teknik değerlendirmeye tabi tutulmaktadırlar.

Bu zamanda durumu uygun olmasa da,uygun raporunu alır. Ünlü prof.Dr.Mazhar Osman'ın bir sözünü hatırladım.'' Bu hastanedekilerden çok fazla deli dışarıda dolaşıyor''. Bu sözü yıllar önce söylemiş.Düşünmeye değer. :) 
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2009, 00:40:15 »
  Ergün paylaşım için teşekkür.Hakan abininde dediği gibi inşallah kimsenin işine yaramaz..Kemal abi bu arada yerden göğe kadar haklısın..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2009, 00:46:58 »
Bilgiler için teşekkürler, ben hız ihlali (radar) için 3 diye biliyordum, 5 olduğunu öğrenmek kötü oldu :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2009, 01:32:45 »
Arkadaşım teşekkürler bunların bir kısmını yanlış biliyormuşum, kalanı da bilmiyordum zati.