Gönderen Konu: Toyota Corolla vvti terra 2002 yağ yakma sorunu  (Okunma sayısı 4440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '02
  • 3 kere teşekkür etti
Toyota Corolla vvti terra 2002 yağ yakma sorunu
« : Temmuz 08, 2017, 05:08:12 »
Öncelikle merhabalar aracım 500 km de 2 litre yağ yakıyor bu sorun aracın triger set değişiminden sonra başladı. Ustalara durumu anlattığımda motor tamiri önerdi hepside. Artık bu konu beni çok yorduğu için ekspertize soktum aracı motor yüzde 81 çıktı anlayacağınız ölmemiş gayet sağlammış motor ama duman da atıyor üfleme de vardı araçta. Sorun ne olabilir daha önce karşılaşan biri varmı acaba?  Yardımcı olursanız çok sevinirim.
[
:)

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla vvti terra 2002 yağ yakma sorunu
« : Temmuz 08, 2017, 05:08:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla vvti terra 2002 yağ yakma sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2017, 09:58:26 »
kahramanmaraşta resmi toyota servisi varsa oraya götürün ve durumu anlatın,onlar ne diyecekler,ona göre orada veya sanayide yaptırılır.93 binde arabaya motor ister demeleri ilginç,ölçüm doğruysa en fazla sekman attırarak işi halledebilirsiniz,başka bir yerlerde yağ kaçağı yoksa,benim görüşüm yağ yakması sekmanlardan oluyordur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2017, 10:09:51 »
Vvt-i motorların 2004 yılında çıkan  makyajlı kasadan önceki serilerde yağ yakma/eksiltme mevcut. O zamanlar garantiden segman atılanlar ve motor bloğu değişenler oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2017, 12:10:54 »
Mobil1 10w60 kullanırsanız sorununuz çözülebilir. Ben 10w40 kullanırken (2001 vvti) ciddi yağ eksiltme yapıyordu. 10w60'a geçince inanılmaz derecede kesti eksiltmeyi. Denemenizi tavsiye ederim. rektifiye işine girmeyin hemen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2017, 12:21:16 »
Yağı 10/60 kullanmak eksilme konusunda bir adım olsa da segman atılması lazım çözüm için .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '02
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2017, 14:58:01 »
Peki triger setinin değişmesinden sonra yağ yakma sorununun başlaması bir tesadüf mü sizce? Expertizi yağan kişiler yakıt sistemini kontrol edin dediler ve yağ kaçaklarıda çıktı raporda ama aracın siyah duman atmasını anlayamadım. Yani siyah duman atarken motor nasıl %81 çıkıyor anlamış değilim. Bu arada soruma cevap verip ilgilenen herkese teşekkür ederim. Çözüm önerilerinin hepsini deneyeceğim çünkü çok üzdü beni bu konu
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2017, 21:59:08 »
Yüksek devirde siyah duman atmasının sebebi zengin karışım olduğundandır ama bu kasalarda kronik sorun 5w50 yağ kullanmanızı tavsiye ederim. Km kaçtı bu arada ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2017, 23:36:20 »
Öncelikle merhabalar aracım 500 km de 2 litre yağ yakıyor bu sorun aracın triger set değişiminden sonra başladı. Ustalara durumu anlattığımda motor tamiri önerdi hepside. Artık bu konu beni çok yorduğu için ekspertize soktum aracı motor yüzde 81 çıktı anlayacağınız ölmemiş gayet sağlammış motor ama duman da atıyor üfleme de vardı araçta. Sorun ne olabilir daha önce karşılaşan biri varmı acaba?  Yardımcı olursanız çok sevinirim.
[
Harun kardeşim triger seti değişiminden farklı bir işlem yapıldı mı acaba? Sübap ayarı falan gibi.Yağ kaçakları yok değil mi araçta ? Triger değişiminde araç yağ değişimi yapıldı mı? Yapıldı ise yağ markası ve viskozite değeri nedir?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)