Gönderen Konu: Corolla 1.33 Life almayı düşünüyorum  (Okunma sayısı 6180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla 1.33 Life almayı düşünüyorum
« : Temmuz 05, 2017, 20:26:37 »
Renault fluence 110hp 1.5dci edc 2014 model arabamı 1 yıl önce sattım. Şimdi yeni bir araç düşünüyorum. Fakat araç fiyatları çok arttı. Uygun birşey bakıyorum.44 yaşındayım çok basmam. Hadi düz otoban diyelim en fazla 170-180 zaten en fazla 185e çıkıyormuş. Senede 5000ila -7500km arası yol yapacagım. O yüzden dizele baştan para yatırmayı düşünmüyorum. Çekişi gidişi fluenceyi çok aratırmı? Aslında 1 yıl oldu ve unuttum sayılır.
 Aile aracı olarak kullanılacak.

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.33 Life almayı düşünüyorum
« : Temmuz 05, 2017, 20:26:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.33 Life almayı düşünüyorum
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2017, 20:39:41 »
hocam bahsettiğiniz hızlarda seyrediyorsanız tam size göre bir tercih yapmış olursunuz. ancak hız merakınız varsa ya da daha önce turbo araç kullandıysanız bu araç size göre değil. aracın artıları: bence sınıfının en yakışıklı, karizmatik ve geniş aracı. iç mekan çok ferah ve geniş. tam bir aile arabası. fiyatı da sıfır bir araç olarak çok uygun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2017, 20:40:15 »
Serhat bey,
Seri bir araçtan 1.33 geçerseniz farkı anlarsınız. Siz en iyisi aracı almadan önce testini yapıp ondan sonra karar vermenizi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2017, 23:37:45 »
170-180 demişken yanlış anlaşılmışım. Ülkemizde hız limitleri belli zaten. Yaş 44 eskisi kadar gazlama isteği yok artık. :rofl: Senede 7500 yapacaksam 4500kmsi uzun yolda 120-130 seyrinde nadiren 150-170km/s hızlarda geri kalan 3000km side şehir içi normal seyir. Merak ettiğim motor ömrü ve mekanik aksamın kronik sorunu olup, olmayışı. Senede 7500 km yi geçmiyeceğim için yaklaşık 6-7 sene kullanmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2017, 11:39:34 »
aracın çekişi zayıf denildiği zaman bazı arkadaşlar 190-200 yaptıklarını söylüyorlar halbuki aracın çekmemesi demek kalkışlarda yada araç dolu iken aracın zayıf kalması sollamalarda ani hızlanmalarda sıkıntı yaratması rampalarda bayılması, gaza yüklendiğinizde aracın bana mı dedin demesi demektir, eğer dediğiniz gibi ise yani yaşınız 45 ve yılda 5-6 bin km yapıyorsanız 1.33 size uygundur çünkü gençler arasında emekli arabası diye tabir ediliyor ve pek tercih edilmiyor, yinede test sürüşü yapmanızda inanılmaz fayda var diye düşünüyorum  bilhassa 110 beygirlik bir canavardan inince, şimdi diyeceksiniz ki 110 beygirden canavarmı olur, onun cevabını da 1.33 e binince kendiniz verirsiniz saygılar... :lol:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Otomobil bir tutku...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 7500
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2017, 16:02:00 »
2016 1,33 life sahibiyim bir yıldır kullanıyorum 12,500 km deyim 4500 km dir lpg li devam ediyorum düşünmeden alabilirsiniz konfor yol tutuş her yönden 10 numara motor gücü derseniz dik mahalle içlerinde çok hissedilir düzeyde zayıflık fakat ben yılda 1-2 girdiğim için umursamış değilim oluversin dedim ve lpg yi keşke alırken taktırsaydım dedim.uzun yolda ana yollarda vs motorun beni üzdüğü gitmediği çekmediği olmadı devirli nizamı kullandıktan sonra sorun olacak bir durum yok bu arada eski aracım 2013 i20 1,2 idi
omerdogan43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2017, 16:42:38 »
   2016 10. aydan beri 1.33 corolla kullanıyorum sıfır çıkardım , aracım şuan 6000 kmye yaklaştı , iç genişlik ve konfor açısından oldukça rahat bir araç , aile için kullanacaksanız bagaj hacmi vs olarak rahat rahat işinizi görür , arka koltuğa 4 kişi bile oturduğumuz oluyor ben içi bej renk olan aldım içi daha aydınlık ve ferah geliyor bana . Ses sistemi yeterli . Performansa gelince orta ve sağ şeritleri sıkça kullanacaksınız , araç sollarken birden hızlanmıyor programsal sanırım 3500 deviri geçince anca toparlıyor kendini , yokuş yukarıda performansını çok iyi bulmuyorum 5 kişi 3. viteslere kadar düştüğüm oldu ,  yokuşa 110 km hızla girmeme rağmen . Fiyat ve konfor olarak bence araba gayet iyi , 
 araç piyasası uçmuş durumda .  yeni kasası çıkarsa gidip yine 1.33 alırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2017, 15:20:57 »
Ben de 1.33 life 2015 kasa kullanmaktayım. daha önce şirkette fluence 1.5d kullanmış biri olarak kesinlikle öyle bir çekiş yok. yazıldığı gibi çok dik yokuşlarda 5 kişi iseniz 1nci vitese kadar düşebilirsiniz. turbo ve dizelin torkunun ekksikliğini hissedeceksiniz. ancak ferahlık olarak çok daha geniş ferah bir aile aracı konfor derseniz öyle çok fazla yok. ses sistemi de özellikleri de çok teknolojik değil (advanced alsanız dahi). yılda yapacağınız km. çok çok düşük dolaysıyla dizel bir araç almanız cebinize fuzuli zarar olacaktır. 1.33 yakıtta da oldukça uygundur özellikle uzun yolda 100km/5lt ye kadar düştüm. yani tüplü araç gibi değerleri görebilirsiniz. ben yokuş aşağı uzun yolda 170km gördüm daha da gideceğini zannetmiyorum zaten. Bugattim olsa da Türkiyedeki yollara güvenip 150km den fazla basılmaz lüzumsuz. Piyasa çok yükseldi aynı fiyatta aynı donanımda bir Renault tekrar almam sakin sakin kullanacaksanız alın keyifle binin.