Gönderen Konu: yol bilgisayarında ki artış  (Okunma sayısı 2427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
yol bilgisayarında ki artış
« : Temmuz 04, 2017, 21:29:20 »
öncelikle selamlar arama  bölümünü kullandım ama bulduğum konular genellikle yakıt sarfiyatı üzerine ki araçların bir çoğu benzinli benim sorum ise şudur en ağır trafikte bile 10.5 lt'yi geçmeyen yol bilgisayarım 12-13-14 lt bandında gezmeye başladı en son böyle olduğunda LPG ye yol ayarı yaptırmıştım  ve düzelmişti aracı servise bırakmıştım akü kutbu sökülünce lpg ayarı bozulmuş olabilir mi yada başka bir sorun mu var

bakıma takribi 5.000 km var

not:sanki ortalama değilde anlık yakıt tüketimi gibi sürekli artıyor
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

yol bilgisayarında ki artış
« : Temmuz 04, 2017, 21:29:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Ynt: yol bilgisayarında ki artış
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2017, 21:38:19 »
Araç fakir karışımda büyük ihtimal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2017, 21:59:24 »
benim korktuğum da o ihtimaldi ama sanırım haklısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2017, 22:02:30 »
benim korktuğum da o ihtimaldi ama sanırım haklısınız

Kötü gaz aldıysanız o da yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2017, 22:10:59 »
Kötü gaz aldıysanız o da yapar.
sürekli aynı istasyondan alıyorum shell , anlamadığım kısım sürekli LPG ayarı mı yaptıracağım böyle ki yol ayarını yaptırtmak cidden çok zor bir kere zor bela yaptırtabildim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2017, 22:14:21 »
sürekli aynı istasyondan alıyorum shell , anlamadığım kısım sürekli LPG ayarı mı yaptıracağım böyle ki yol ayarını yaptırtmak cidden çok zor bir kere zor bela yaptırtabildim

Sizin kit neydi? OBD kit yoksa mevsim geçişlerinde yapılmalı, çünkü gaz formülü değişiyor mevsime göre. Eğer OBD kitte fakire düşüyorsa aşırı bir ayarsızlık var demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2017, 22:20:02 »
Sizin kit neydi? OBD kit yoksa mevsim geçişlerinde yapılmalı, çünkü gaz formülü değişiyor mevsime göre. Eğer OBD kitte fakire düşüyorsa aşırı bir ayarsızlık var demektir.

prins VS-2 obdli değil  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2017, 11:14:37 »
Çok yüksek ihtimal aracınız fakir karışım yakıyor .Bir an önce müdahale ettirin  fakir karışım aracınızın siboplarının zarar görmesine  -  araçta yağ eksilmesine  -  aracın ltft ve stft değerlerinin uzun vadede bozulup yakıt haritasının bozulmasına neden olur . Bu durumda benzinde  1-2 depo kullanıp tekrar yol ayarı yaptırmak zorunda kalırsınız . Yaz ayları için yol bilgisayarının  8-9 litre civarı göstermesi gerekiyor aracında bu değerin 1-1,5 litre üstünde lpg tüketmesi gerekiyor ideal olan şehir içi trafiğin durumuna göre - 9,5 - 10,50 litre lpg tüketimi ideal ayarlar ile bu şekilde kış aylarında ise  yol bilgisayarı 10-11 litre  lpg tüketimi  12-13 litre olması lazım 1.6 atmosferik motor için güncel yakıt durumu bu şekilde . Uzun yol verileri aracın kullanım şekli ve gidilen yolun rampalı veya düz olmasına göre değişir . Ama ideal şartlar ile 90-100 hız ile ortalama bir yolda  yol bilgisayarı - 5,7 - 6,5 litre gösterip  lpg de 7- 7,50 litre tüketim yapmanız gerekir .Bsit yolla izah edecek olursak yol bilgisayarınız yüksek gösteriyor ise aracınız fakir karışım yakıyor düşük gösteriyor ise zengin karışım yakıyor demektir . Zengin karışım olması fakir karışıma göre daha iyi üst devirlerde kullanan kişiler için motora fakir karışıma göre daha az zarar verir . Fakir karışım lpg az hava  çok demektir buda motorun çok ısınmasına ve araca zarar vermesine neden olur .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2017, 12:17:57 »
Akü sokuldu ise haritalar ve veriler silinmiş demektir. Aracin yeniden veri ttoplaması gerekir. Biraz zaman taniyin. Devam ederse arkadaşların dediklerini yapin.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2017, 12:56:36 »
Ramazan bet arif beyin söylediği gibi kutup başı söküldüyse ltft değerleri sıfırlanmıştır.Aracınızı biraz kullanın değişme olmazsa tekrar bir ayar yapmak gerekebilir.Aslında bir elm 327 cihazı alıp torque proğramı ile değerlerinizi kendiniz takip edebilir ve ayar gerekiyorsa yaptırabilir yapılan ayarın doğruluğunuda kendiniz takip edebilir ve içiniz daha rahat aracınızı kullanabilirsiniz. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2017, 13:20:26 »
Aslında tam mevsim geçişlerinde yapılsa kışın da yazın da idare eder. Baktınız ltft çok değişti, akü resetleme yaparsınız olur biter. Yeter ki bir kez doğru düzgün yol ayarı yapılmış olsun.
Bence hiç elletmeyin. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Bir de şehiriçi lpg tüketimi çok doğru olmaz, uzun yola gittiğinizde bakın derim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2017, 17:23:22 »
Çok yüksek ihtimal aracınız fakir karışım yakıyor .Bir an önce müdahale ettirin  fakir karışım aracınızın siboplarının zarar görmesine  -  araçta yağ eksilmesine  -  aracın ltft ve stft değerlerinin uzun vadede bozulup yakıt haritasının bozulmasına neden olur . Bu durumda benzinde  1-2 depo kullanıp tekrar yol ayarı yaptırmak zorunda kalırsınız . Yaz ayları için yol bilgisayarının  8-9 litre civarı göstermesi gerekiyor aracında bu değerin 1-1,5 litre üstünde lpg tüketmesi gerekiyor ideal olan şehir içi trafiğin durumuna göre - 9,5 - 10,50 litre lpg tüketimi ideal ayarlar ile bu şekilde kış aylarında ise  yol bilgisayarı 10-11 litre  lpg tüketimi  12-13 litre olması lazım 1.6 atmosferik motor için güncel yakıt durumu bu şekilde . Uzun yol verileri aracın kullanım şekli ve gidilen yolun rampalı veya düz olmasına göre değişir . Ama ideal şartlar ile 90-100 hız ile ortalama bir yolda  yol bilgisayarı - 5,7 - 6,5 litre gösterip  lpg de 7- 7,50 litre tüketim yapmanız gerekir .Bsit yolla izah edecek olursak yol bilgisayarınız yüksek gösteriyor ise aracınız fakir karışım yakıyor düşük gösteriyor ise zengin karışım yakıyor demektir . Zengin karışım olması fakir karışıma göre daha iyi üst devirlerde kullanan kişiler için motora fakir karışıma göre daha az zarar verir . Fakir karışım lpg az hava  çok demektir buda motorun çok ısınmasına ve araca zarar vermesine neden olur .

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ama 8-9 litre avensis için az bir değer değil mi ? yada ben hiç görmedim bilgisizliğimi mazur görün kışı maalesef çok hatırımda kalmamış ama geçen İstanbul'a gittim giderken de dönerken de 6.1 değerini gösterdi yol bilgisayar,ı benim bildiğim kadarıyla yol bilgisayarının %20  fazlası LPG tüketimi diye biliyorum yol bilgisayarı değerinin üzerine 2 lt ekleyerek hesaplıyorum ama yanlışım olabilir ,geçen yaz yol ayarı yaptırdığım usta da tam olarak sizin yazdıklarınızı demişti "aşırı fakir karışımda gezmişsiniz subap bile yakmış oalbilirisiniz " şeklinde ..yol ayarı yaptırtmak cidden zor bunun maliyeti de var tabı ki

not:şehir içi 12-13.5 lt civarı tüketimim oluyor genelde ortalama da 20 km/h civarı

not:2 yol ayarı bozuk haritanın üzerine yapıldı yani benzinde uzun süre gezip yol ayarı yapılmadı ben kendim aracın çekişinden ve de buradan edindiğim bilgilerle gittim direkt yol ayarı yaptılar

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2017, 17:24:49
Akü sokuldu ise haritalar ve veriler silinmiş demektir. Aracin yeniden veri ttoplaması gerekir. Biraz zaman taniyin. Devam ederse arkadaşların dediklerini yapin.

ımm LPG kalibrasyonu da siliniyor mu ? şuan 9.5 lt gösteriyor ama çevre yoluna çıktım ondan olabilir ortalama hızım 22 km/h

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2017, 17:27:42
Ramazan bet arif beyin söylediği gibi kutup başı söküldüyse ltft değerleri sıfırlanmıştır.Aracınızı biraz kullanın değişme olmazsa tekrar bir ayar yapmak gerekebilir.Aslında bir elm 327 cihazı alıp torque proğramı ile değerlerinizi kendiniz takip edebilir ve ayar gerekiyorsa yaptırabilir yapılan ayarın doğruluğunuda kendiniz takip edebilir ve içiniz daha rahat aracınızı kullanabilirsiniz. :)

aslında @Kaan Kara (29002)  nın da yardımıyla edinmiştim ELM cihazı ama verilerin neye tekabül ettiğini çözemediğim için fakir karşımda mıyım zengin karışımda mıyım çözememiştim , aylardır torpido da kaderine terk edilmiş şekilde duruyor  :argh:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2017, 17:30:17
Aslında tam mevsim geçişlerinde yapılsa kışın da yazın da idare eder. Baktınız ltft çok değişti, akü resetleme yaparsınız olur biter. Yeter ki bir kez doğru düzgün yol ayarı yapılmış olsun.
Bence hiç elletmeyin. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Bir de şehiriçi lpg tüketimi çok doğru olmaz, uzun yola gittiğinizde bakın derim.

teşekkür ederim mutlu bey teknik bilgim yok ama aracı alıp 40-45 dk sonra gelmişlerdi sanırım düzgün şekilde yapmışlardır , dediğiniz gibi yapıp bir müddet bekliyim geçenlerde arıza lambası için gitmiştim yol ayarını yapan bey yoktu ama bakalım biraz gözlemliyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2017, 22:49:21 »
Ramazan Bey, Mutlu'nun şu konuda tarif ettiği şekilde kayıt yapıp yine aynı konuda paylaşırsınız durum nedir bakarız birlikte.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.0

20 km/h ortalama hızda 11-12 litreler normal ama 12-14 litreler normal değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2017, 14:20:27 »
Ramazan Bey, Mutlu'nun şu konuda tarif ettiği şekilde kayıt yapıp yine aynı konuda paylaşırsınız durum nedir bakarız birlikte.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.0

20 km/h ortalama hızda 11-12 litreler normal ama 12-14 litreler normal değil.

teşekkür ederim uygun bir vakit becerebilirsem ilgili konuya log dosyasını paylaşırım