0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim korktuğum da o ihtimaldi ama sanırım haklısınız
Kötü gaz aldıysanız o da yapar.
sürekli aynı istasyondan alıyorum shell , anlamadığım kısım sürekli LPG ayarı mı yaptıracağım böyle ki yol ayarını yaptırtmak cidden çok zor bir kere zor bela yaptırtabildim
Sizin kit neydi? OBD kit yoksa mevsim geçişlerinde yapılmalı, çünkü gaz formülü değişiyor mevsime göre. Eğer OBD kitte fakire düşüyorsa aşırı bir ayarsızlık var demektir.
Çok yüksek ihtimal aracınız fakir karışım yakıyor .Bir an önce müdahale ettirin fakir karışım aracınızın siboplarının zarar görmesine - araçta yağ eksilmesine - aracın ltft ve stft değerlerinin uzun vadede bozulup yakıt haritasının bozulmasına neden olur . Bu durumda benzinde 1-2 depo kullanıp tekrar yol ayarı yaptırmak zorunda kalırsınız . Yaz ayları için yol bilgisayarının 8-9 litre civarı göstermesi gerekiyor aracında bu değerin 1-1,5 litre üstünde lpg tüketmesi gerekiyor ideal olan şehir içi trafiğin durumuna göre - 9,5 - 10,50 litre lpg tüketimi ideal ayarlar ile bu şekilde kış aylarında ise yol bilgisayarı 10-11 litre lpg tüketimi 12-13 litre olması lazım 1.6 atmosferik motor için güncel yakıt durumu bu şekilde . Uzun yol verileri aracın kullanım şekli ve gidilen yolun rampalı veya düz olmasına göre değişir . Ama ideal şartlar ile 90-100 hız ile ortalama bir yolda yol bilgisayarı - 5,7 - 6,5 litre gösterip lpg de 7- 7,50 litre tüketim yapmanız gerekir .Bsit yolla izah edecek olursak yol bilgisayarınız yüksek gösteriyor ise aracınız fakir karışım yakıyor düşük gösteriyor ise zengin karışım yakıyor demektir . Zengin karışım olması fakir karışıma göre daha iyi üst devirlerde kullanan kişiler için motora fakir karışıma göre daha az zarar verir . Fakir karışım lpg az hava çok demektir buda motorun çok ısınmasına ve araca zarar vermesine neden olur .
Akü sokuldu ise haritalar ve veriler silinmiş demektir. Aracin yeniden veri ttoplaması gerekir. Biraz zaman taniyin. Devam ederse arkadaşların dediklerini yapin.
Ramazan bet arif beyin söylediği gibi kutup başı söküldüyse ltft değerleri sıfırlanmıştır.Aracınızı biraz kullanın değişme olmazsa tekrar bir ayar yapmak gerekebilir.Aslında bir elm 327 cihazı alıp torque proğramı ile değerlerinizi kendiniz takip edebilir ve ayar gerekiyorsa yaptırabilir yapılan ayarın doğruluğunuda kendiniz takip edebilir ve içiniz daha rahat aracınızı kullanabilirsiniz.
Aslında tam mevsim geçişlerinde yapılsa kışın da yazın da idare eder. Baktınız ltft çok değişti, akü resetleme yaparsınız olur biter. Yeter ki bir kez doğru düzgün yol ayarı yapılmış olsun.Bence hiç elletmeyin. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Bir de şehiriçi lpg tüketimi çok doğru olmaz, uzun yola gittiğinizde bakın derim.
Ramazan Bey, Mutlu'nun şu konuda tarif ettiği şekilde kayıt yapıp yine aynı konuda paylaşırsınız durum nedir bakarız birlikte.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.020 km/h ortalama hızda 11-12 litreler normal ama 12-14 litreler normal değil.