Gönderen Konu: Gaza ilk basış anında, frene basınca ve çukura girince takırtı  (Okunma sayısı 3271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '05
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhabalar 2005 model toyota corolla aracımda, Frene basınca gaza ilk basış anında yani ilk ( bir veya ikinci vites farketmiyor ikinci viteste gaza basınca daha belirgin bu ses) kalkışta ve çukur bir yere girdiğimde takır tukur ses geliyor. Araç üç yıldır bende 50.000 km' de  daha önce hangi bir parça değişti mi bilemiyorum, yağ ve balata değişimi hariç başka bir değişim yapmadım gerekte olmadı. Sorum şu ne gibi sıkıntılardan kaynaklanabilir, bulunduğum yerde servisi yok sanayiye gideceğiz parça değişimi yapılması gereken durumda orjinalini takamayacağız ne önerir siniz ? Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
İlk aklıma gelen fren balata ları tam ismini bilmiyorum lastik parcalarin ( contalarin ) eskimesi , çok aradık ustayla sebebini bulamadık. Sinir bozucu şekilde sanki boşta metal parça sesine de benziyordu. Başka bir sepeble lastikleri ön arka değişimini yaparken sağ ön tekerin amortisörun dışında parmak kalınlığında spiral yayın arasından büyükçe salyangoz kabuğunu gördük, tarifinizdeki seslerin nedenini bulmuştuk.
1993 brodway-  1995 corolla XLİ-  2005 corolla sol sedan  manuel  +  2011 yaris terra sporty manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
önce motor kulakları takozlarına baktırın gevşemiş mi? sonra ön düzenciden reçete alın,ona göre sanayiye gidersiniz.orjinal parça için forum üyemiz ufuk sönmez beyle temasa geçersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
İlk aklıma gelen fren balata ları tam ismini bilmiyorum lastik parcalarin ( contalarin ) eskimesi , çok aradık ustayla sebebini bulamadık. Sinir bozucu şekilde sanki boşta metal parça sesine de benziyordu. Başka bir sepeble lastikleri ön arka değişimini yaparken sağ ön tekerin amortisörun dışında parmak kalınlığında spiral yayın arasından büyükçe salyangoz kabuğunu gördük, tarifinizdeki seslerin nedenini bulmuştuk.
metal parça seside geliyor hani bisiklet sürerken gacır gucur ses gelir ya o türden tekerden geliyor sanki ama takur takur ses beni rahatsız etti baktıracağız artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • Model Yılı: '07
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
metal parça seside geliyor hani bisiklet sürerken gacır gucur ses gelir ya o türden tekerden geliyor sanki ama takur takur ses beni rahatsız etti baktıracağız artık

baktırırdıktan sonra bızıde bılgılendırırsen sevınırım.
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bilgilendirme amaçlı yazacaktım. Dediğim gibi frene basınca takır tukur ses geliyor ve yine gaza ilk basışımda aynı ses geliyordu ama araba hareket ediyordu sağa sola direksiyon dönüyordu ama düşük hızda hareket edip sanayiye gittim ve salıncak kırılmış ikisinide değiştik parça 140x2 = 280+ 50 Tl rot ücreti + 50 Tl el emeği toplam 380 TL masraf ve değişildi sorun giderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
büyük miktarda fatura çıkmadan sorunun çözüldüğü iyi oldu.buradan şu sonuç çıkıyor,ihmal etmeyip her 10 bin km de ön düzen kontrolü yaptırmak,uzun yolda sorun yaşayıp yüksek fatura ödemekten daha mantıklı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
büyük miktarda fatura çıkmadan sorunun çözüldüğü iyi oldu.buradan şu sonuç çıkıyor,ihmal etmeyip her 10 bin km de ön düzen kontrolü yaptırmak,uzun yolda sorun yaşayıp yüksek fatura ödemekten daha mantıklı.
kesinlikle katılıyorum, ancak benim ilk araç olması ve tecrübesizlikten geldi, ama ülkemizde şöyle bir durumda var en azından benim gördüklerim öyleydi, ustaya diyorum başka bir sıkıntı eskiyen parça herhangi bir şey var mı bir bakar mısın, yok yok diyor illa masraf mı çıkarayım :) iyi dedik.