Gönderen Konu: E12 Corolla Far İle İlgili İlginç Arıza ( ÇÖZÜLDÜ )  (Okunma sayısı 11012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar forumda arattırdım fakat benzeri bir konu ve çözüm bulamadığımdan yeni konu açıyorum

Öncelikle sorun kendi aracımda değil kardeşimin aracından 2006 Corolla Sol Hb  araç kazasız belasız henüz  100 binde bir araç  5 yıldır kardeşimde beraber almıştık aracı .Bu zamana kadar hiçbir sorun sıkıntı çıkarmadı çok şükür .

Geleyim konuya dün kardeşim abi sag far bazen yanmıyor kafasına vurunca geliyor dedi bende soketi oksit yapmış olabilir veya ampul ömrünü tamamlamış olabilir dedim . Neyse ampulü söküp bakalım istedik fakat soket in erimeye başladığını gördük çıkardık soketi temizledik elektrik bandı ile etrafını sardık . tekrar ampulü taktık fakat enteresan bir durum ortaya çıktı ampul çok cansız yanıyor ayrıca kısa farları çınca uzun farlar kendiliğine yanıyor fakat oda cansız yanıyor .Dedim herhalde ampul arızalı kısa devre falan yaptırıyor ampulü çıkardık sadece farları açtık normal sağlam taraf yandı uzunlarda yanmadı fakat uzunları yaktığımızda bu seferde kısa farı yanmayan tarafın uzun farları da yanmamaya başladı .Benim arabanın kısa far ampulünü söktüm sorun ampuldeyse takınca düzelir düşüncesi ile fakat benim aracımın ampulünü takınca da durum farklı olmadı ampul gene sönük yanıyor sadece kızarıyor ve de kısaları açınca her iki farın uzunları kendiliğine sönük şekilde yanıyor .Arızalı tarafa sağlam ampul taksanızda bir kısa evre söz konusu sanırım direk uzun far ampullerini yakıyor onları da sönük şekilde yakıyor . arızalı tarafa ampul hiç takmadığımızda sağlam taraf sorunsuz çalışıyor kısa uzun tam görevini yapıyor . fakat arızalı tarafa ampul takmayınca uzunları da çalışmıyor sadece park ampulleri yanıyor . Kendi kendimize keşke hiç dokunmasaydık dedik ama bir şey de yapmadık sadece oksidi giderip sorun çözmek istemiştik her ikimizde elektronik mezunu insanlarız babam elektrikçi iyi kötü işten anlarız . Bu durum neden oluyor anlamadım fakat role arızası gibi geldi bana veya farın içinde bir yerlerde oksit var oda buna sebep oluyor .

Daha önce bu tip sorun başına gelen var mı ? Veya bahsi geçen sorunun sebebi hakkında yorum yapabilecek şundandır şu yapar diyebilecek bir arkadaşımız var mı  ? Dün mecburen köyde o şekilde gelmek zorunda kaldı Sis farları ve park ampulleri normal çalışıyor 

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 03, 2017, 12:47:20
Arkadaşlar bir elektrikçi ile görüştüm sigortası attı ise bahsi geçen durumu yapar dedi  akşam bakacağım sigortalara bakalım  2 adette yeni osram ampul aldım onları da yenileyim  inşallah sigortadandır sorun 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Far İle İlgili İlginç Arıza
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2017, 18:58:08 »
Selamlar. Benim daha önceki aracım mazdaydı. Farın biri ölü gibi yanmaya başlamıştı dediğiniz gibi. Artı far ampülünn soketi resmen erimişti. Aklıma neler neler geldi, acaba yüksek akım filanmı geliyor diye düşündüm. Sorun sadece ampuldeymiş, değişince düzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2017, 19:33:44 »
Yücel, bilakis sökmen doğru olmuş, erime ileride daha tehlike olabilirdi.
Şase bağlantısını kontrol ettin mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2017, 08:51:47 »
Hakan abi akşam avometre ile bütün sigortaları kontrol ettim fakat hiçbir sigorta atık değil yeni aldığım ampulü takıp denedim aynı şekil sönük yandı başta sonra hiç yanmadı . Yalnız şöyle birşeyi fark ettik kardeşimle ampulü taktığımız soketi kısa konumunda ölçtüğümüz zaman kısa devre sesi veriyor . Aklıma farın su alıp içindeki devrenin oksid yapması geldi zaten yanış şeklide kısa devre var gibi yanıyor . Farı sökmek istedik fakat 2 vidasını söktük çıkmadı sanırım başka yerde bir vidası daha var ama onada tamponu felan sökmek lazım gibi görünüyor sanırım sanayinin yolunu tutacak gibiyiz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2017, 15:07:51 »
Dediğim gibi, ilk şase bağlantısına bak Yücel. Duy temizliğini de tekrar yap.
Far altında bir pim olabilir, nette yok mu sökme klavuzu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2017, 15:38:19 »
Japon araçların çoğu devreyi şase üzerinden tamamlar,elektrik tesisatı o yüzden zor arızalanır ve dokunduğunuz zaman çarpmaz avometre ile ölçümde yanıltabilir. Farları  için tampon sökmek gerekiyor diye hatırlıyorum. Ölçümü bide kendi aracında yap nasıl bir tepki verecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • Model Yılı: '07
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2017, 16:00:23 »
Selam arkadaşlar forumda arattırdım fakat benzeri bir konu ve çözüm bulamadığımdan yeni konu açıyorum

Öncelikle sorun kendi aracımda değil kardeşimin aracından 2006 Corolla Sol Hb  araç kazasız belasız henüz  100 binde bir araç  5 yıldır kardeşimde beraber almıştık aracı .Bu zamana kadar hiçbir sorun sıkıntı çıkarmadı çok şükür .

Geleyim konuya dün kardeşim abi sag far bazen yanmıyor kafasına vurunca geliyor dedi bende soketi oksit yapmış olabilir veya ampul ömrünü tamamlamış olabilir dedim . Neyse ampulü söküp bakalım istedik fakat soket in erimeye başladığını gördük çıkardık soketi temizledik elektrik bandı ile etrafını sardık . tekrar ampulü taktık fakat enteresan bir durum ortaya çıktı ampul çok cansız yanıyor ayrıca kısa farları çınca uzun farlar kendiliğine yanıyor fakat oda cansız yanıyor .Dedim herhalde ampul arızalı kısa devre falan yaptırıyor ampulü çıkardık sadece farları açtık normal sağlam taraf yandı uzunlarda yanmadı fakat uzunları yaktığımızda bu seferde kısa farı yanmayan tarafın uzun farları da yanmamaya başladı .Benim arabanın kısa far ampulünü söktüm sorun ampuldeyse takınca düzelir düşüncesi ile fakat benim aracımın ampulünü takınca da durum farklı olmadı ampul gene sönük yanıyor sadece kızarıyor ve de kısaları açınca her iki farın uzunları kendiliğine sönük şekilde yanıyor .Arızalı tarafa sağlam ampul taksanızda bir kısa evre söz konusu sanırım direk uzun far ampullerini yakıyor onları da sönük şekilde yakıyor . arızalı tarafa ampul hiç takmadığımızda sağlam taraf sorunsuz çalışıyor kısa uzun tam görevini yapıyor . fakat arızalı tarafa ampul takmayınca uzunları da çalışmıyor sadece park ampulleri yanıyor . Kendi kendimize keşke hiç dokunmasaydık dedik ama bir şey de yapmadık sadece oksidi giderip sorun çözmek istemiştik her ikimizde elektronik mezunu insanlarız babam elektrikçi iyi kötü işten anlarız . Bu durum neden oluyor anlamadım fakat role arızası gibi geldi bana veya farın içinde bir yerlerde oksit var oda buna sebep oluyor .

Daha önce bu tip sorun başına gelen var mı ? Veya bahsi geçen sorunun sebebi hakkında yorum yapabilecek şundandır şu yapar diyebilecek bir arkadaşımız var mı  ? Dün mecburen köyde o şekilde gelmek zorunda kaldı Sis farları ve park ampulleri normal çalışıyor 

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 03, 2017, 12:47:20
Arkadaşlar bir elektrikçi ile görüştüm sigortası attı ise bahsi geçen durumu yapar dedi  akşam bakacağım sigortalara bakalım  2 adette yeni osram ampul aldım onları da yenileyim  inşallah sigortadandır sorun
aynı sey bana da oldu bende de E12 var. kalıtesız ampul lullanmaktan oluyor. orjınal dıye satılan bosch ampullerın hepsıne yakını yan sanayı .
benım kabloyu errıtmıs ampulde ölmüs ama :)
kablo ve soketı hemen yenıledım orjınal ampul aldık. lehımledık kablo soketı mızı bırde makaron ıle yapıstırdık.
sımdı sıkıntı yok
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2017, 17:39:13 »
Yaşar abi anlamış değilim far bazen yanmıyordu kafasına vurunca yanıyordu bizde oksit vardır diye ampulü çıkardık baktık oksitlenme vardı hafif erime gibi bir şey vardı temizleyip etrafını bantladım soketin geri taktık fakat bu sorun baş gösterdi . Bizde anlamadık yeni ampul taktık yok ilk başta birde kısaları açınca uzunlar far ampulleri kendiliğine sönük şekilde yanıyordu artık farı sökmeye karar verdik  yaptığımız işi görerek yapalım en azından dedik 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2017, 17:53:11 »
Osram night breaker unlimited kullanıyorum. Uzunlarda ve kısalarda mukemmel ve genelde orjinal. Tavsiye ederim.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2017, 17:54:42
Japon araçların çoğu devreyi şase üzerinden tamamlar,elektrik tesisatı o yüzden zor arızalanır ve dokunduğunuz zaman çarpmaz avometre ile ölçümde yanıltabilir. Farları  için tampon sökmek gerekiyor diye hatırlıyorum. Ölçümü bide kendi aracında yap nasıl bir tepki verecek.
diğerlerini bilmiyorum ama e 12 lerde tampon sökmeden değişiyor.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2017, 17:54:55 »
Yaşar abi anlamış değilim far bazen yanmıyordu kafasına vurunca yanıyordu bizde oksit vardır diye ampulü çıkardık baktık oksitlenme vardı hafif erime gibi bir şey vardı temizleyip etrafını bantladım soketin geri taktık fakat bu sorun baş gösterdi . Bizde anlamadık yeni ampul taktık yok ilk başta birde kısaları açınca uzunlar far ampulleri kendiliğine sönük şekilde yanıyordu artık farı sökmeye karar verdik  yaptığımız işi görerek yapalım en azından dedik 
Yücel öncelikle soketi değiştir, soketin tırnaklarını nekadar temizlesen dikiş tutmaz birde eriyen kontak yapan tırnaktan çıkan metal buharı plastiğide geçirgen yapar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2017, 17:57:16 »
aynı sey bana da oldu bende de E12 var. kalıtesız ampul lullanmaktan oluyor. orjınal dıye satılan bosch ampullerın hepsıne yakını yan sanayı .
benım kabloyu errıtmıs ampulde ölmüs ama :)
kablo ve soketı hemen yenıledım orjınal ampul aldık. lehımledık kablo soketı mızı bırde makaron ıle yapıstırdık.
sımdı sıkıntı yok

merhaba özerk bey. Su an adadayım ve geçen gün ada tuning den bahsetmiştiniz. Antibakteriyel iç temizlik yapıyorlar mi? Yapıyorlarsa işçilikleri nasıl?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2017, 07:28:50 »
merhaba özerk bey. Su an adadayım ve geçen gün ada tuning den bahsetmiştiniz. Antibakteriyel iç temizlik yapıyorlar mi? Yapıyorlarsa işçilikleri nasıl?
Merhabalar Mahmut bey yapıyor diye biliyorum.
Sanayide sağdan ikinci sokakta ada tuning İsmail var yetkilisi.
Uğrayın bir konuşun benide söyleyin gereken ne işe yapacaktır. İşinde ehli bir arkadasimiz
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 06, 2017, 09:06:07 »
Atilla amca yeni soket aldım birkaç kişide senin dediğin gibi soketi değiştir dedi.  sigortaları sağlam hepsini tek tek ölçtüm sağlam , Role de arıza olsa diğer far normal çalışıyor bir sorun yok .Çok yüksek ihtimal soket arızalı yenisini aldım hafta sonu kesip lehimleyeceğim umarım sorun ondandır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2017, 09:08:41 »
Yücel öncelikle soketi değiştir, soketin tırnaklarını nekadar temizlesen dikiş tutmaz birde eriyen kontak yapan tırnaktan çıkan metal buharı plastiğide geçirgen yapar.
Yücel Bey Atilla Beyin dedigi gibi bir durum olabilir. Plastik eriyip kömürleşince iletken hale gelebiliyor buda kisa devreye sebep oluyordur. Saglam farin soketini arizali olan tarafa takip deneme yapabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 07, 2017, 15:12:23 »
Atilla amca yeni soket aldım birkaç kişide senin dediğin gibi soketi değiştir dedi.  sigortaları sağlam hepsini tek tek ölçtüm sağlam , Role de arıza olsa diğer far normal çalışıyor bir sorun yok .Çok yüksek ihtimal soket arızalı yenisini aldım hafta sonu kesip lehimleyeceğim umarım sorun ondandır .
geçmiş olsun kardeşim, şase bağlantısını da elden geçir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 07, 2017, 17:55:28 »
Hafta sonu hepsine ele atacağız Atilla amca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
Ynt: E12 Corolla Far İle İlgili İlginç Arıza ( ÇÖZÜLDÜ )
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2017, 12:50:33 »
Arkadaşlar dün kardeşim aracın tamponunu söktük farını söktük Eriyen soketi kesip yeni aldığımız soketi lehimledik diğer parçaları da kontrol ettik .Farı geri taktık ampulü taktık fakat sonuç gene aynı oldu arıza devam ediyordu. Bütün role ve sigortaları kontrol ettik harici şase çektim öyle denedim gene aynı .Epeyce uğraştıktan ve denemelerden sonra aracın başka yerine zarar vermemek adına geri toplamaya karar verdik . Bu arada arka cam silecek suyu atmıyordu motoru çalışmıyordu onu çalışır hale getiridik arızasını giderdik soket kaynaklı bir sorunu varmıştı düzeldi . Aracı geri topladık en azından arka cam silecek suyu atar hale geldi ona sevindik .

Kardeşim sabah Ankara Şaşmaz sanayi sitesine gitti sürekli gittiğimiz aile dostumuz ustamız güzel bir elektrikçi arkadaşa yönlendirmiş. Usta hatta kısa devre var demiş şase hattında voltaj kaçağı var oda bu arızayı yapıyor demiş bizde öyle tespit etmiştik zaten . Neyse usta far sigortalarını çıkarmış ölçmüş bir tanesi yanık çıkmış ki biz en az  10 defa ölçtük ve yedek sigorta ile değiştirdik yeni bir sigorta takmış farlar normale dönmüş yeni Osram standart ampul almıştık onları takmışlar . Park ampulünü de değiştirmişler . Diğer farın içindeki ampulünde dibi dağılmış sokete zarar vermeye başlamıştı ampulü yenileyerek ondanda kurtulmuş olduk . Ustamız sabah siftahı  20 lira almış.  Kardeşim aradı nasıl gülüyor abi 2 haftadır arabaya yeniden tesisat çekmediğimiz kadı ufacık sigorta yanıltmış bizi diye . İşin enteresan tarafı avometre ile ölçtük sağlam gösteriyor . Neyse dedim 20 liraya işi çözdüysen çok iyi o para senden çıkacakmış dedim .

Başına böyle garip olay gelen olursa sigortaları sorgusuz sualsiz direk değiştirsin . :D :D  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2017, 13:19:52 »
Arkadaşlar dün kardeşim aracın tamponunu söktük farını söktük Eriyen soketi kesip yeni aldığımız soketi lehimledik diğer parçaları da kontrol ettik .Farı geri taktık ampulü taktık fakat sonuç gene aynı oldu arıza devam ediyordu. Bütün role ve sigortaları kontrol ettik harici şase çektim öyle denedim gene aynı .Epeyce uğraştıktan ve denemelerden sonra aracın başka yerine zarar vermemek adına geri toplamaya karar verdik . Bu arada arka cam silecek suyu atmıyordu motoru çalışmıyordu onu çalışır hale getiridik arızasını giderdik soket kaynaklı bir sorunu varmıştı düzeldi . Aracı geri topladık en azından arka cam silecek suyu atar hale geldi ona sevindik .

Kardeşim sabah Ankara Şaşmaz sanayi sitesine gitti sürekli gittiğimiz aile dostumuz ustamız güzel bir elektrikçi arkadaşa yönlendirmiş. Usta hatta kısa devre var demiş şase hattında voltaj kaçağı var oda bu arızayı yapıyor demiş bizde öyle tespit etmiştik zaten . Neyse usta far sigortalarını çıkarmış ölçmüş bir tanesi yanık çıkmış ki biz en az  10 defa ölçtük ve yedek sigorta ile değiştirdik yeni bir sigorta takmış farlar normale dönmüş yeni Osram standart ampul almıştık onları takmışlar . Park ampulünü de değiştirmişler . Diğer farın içindeki ampulünde dibi dağılmış sokete zarar vermeye başlamıştı ampulü yenileyerek ondanda kurtulmuş olduk . Ustamız sabah siftahı  20 lira almış.  Kardeşim aradı nasıl gülüyor abi 2 haftadır arabaya yeniden tesisat çekmediğimiz kadı ufacık sigorta yanıltmış bizi diye . İşin enteresan tarafı avometre ile ölçtük sağlam gösteriyor . Neyse dedim 20 liraya işi çözdüysen çok iyi o para senden çıkacakmış dedim .

Başına böyle garip olay gelen olursa sigortaları sorgusuz sualsiz direk değiştirsin . :D :D  :D
Yücelciğim senin esas arızan soketti sigortayı da attırıyordu yeni soketi takınca eksik olan sigorta yani cereyan olduğundan ustamız yeni sigortayla işi çözmüş, geçmişler olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2017, 13:29:58 »
Sağ olasın  Atilla amca evet aslında durum öyle . Önemli olan sorunun çözülmesi idi şükür hal oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Temmuz 10, 2017, 14:03:48 »
Geçmiş olsun.