Arkadaşlar bu gün corolla aldım içi bej döşeme fakat hiç bakılmamış aşırı pis ben bu kılıfları nasıl söküp yıkayabilirim
apc-fırça-bez-halı yıkama mk. kullanarak halledilemeyecek gibi mi?
Mesaj Birleştirildi: 29 Haz, 2017 23:01
detaycı yaklaşıp durumun özünü kaçırmışım

. hayırlı olsun demeliydim önce

avensisi satıp corollaya mı geçtiniz?
evet corollaya geçiş yaptık , ama detaylı temizlik şart tavanda bile lekeler var
kılıftan mı yoksa yoksa üzerindeki esas bej renk döşemeden mi bahsediyorsunuz?kılıfsa ,kılıfçılara söktürülür, makinede yıkattıktan sonra takılır,ancak ben esas döşemeyi kastettiğinizi anlıyorum,onu ancak döşemeci söker,takar,eğer siz söker orijinal haline getiremezseniz ,sıkıntı olabilir.arkadaşlarımızın önerdiği gibi halı temizleme makinesi ve diğer temizleyicilerle işe başlayabilirsiniz,tavanın bile kirli olması hayret edilecek bir şey.
orjinal döşemeler kirli durumda tavanda kirli el izleri var koltuklar siyahlaşmış. Olmadı kılıf alıp geçireceğiz
kılıflar biraz incelerseniz sökülebilir zannımca.Ben Polo nunkileri söküp çamaşır makinasına atmıştım ama çıkarıp ıslakken taktım ki kuruduğunda kılıf çekme yapmasın veya koltuğu komple söküp de deneyebilirsiniz. halı yıkama makinası bulursanız kaliteli bir şampuan ve ılık su ile de temizliği yapabilirsiniz. ancak tavana dokunmayın. tavan mukavva gibi bir malzeme köpüklü temizleyicinin bile fazlası şişme yapıyor.
Koltuk kılıflarını çıkartım çamaşır makinasında yıkamayı düşünüyorum. yanında fermuarlar görüdüm. ama çıkarması sonra takılması tam yerine oturtabilir miyim bilmiyorum. Yıkayıp takan var mı? Zor mu yeniden takılması?