Gönderen Konu: Araç Gitmiyor?  (Okunma sayısı 2912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA HATCHBACK SOL 2007 SON 1.6 HB!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Araç Gitmiyor?
« : Haziran 27, 2017, 11:40:14 »
Merhabalar

2007 sol hb aracım yaklaşık 2 3 aydır pederin evin önünde el frenin çekik duruyordu araba sürmeyi bilen akarabalar eve gidince aracı bir hareket ettirelim zarar görmesin lastikler demişler lakin ön tekerler dönmesine rağmen arac gitmiyormuş peder öne atılıyor ama sanki el freni çekik gibi gitmiyor diyor sebebi ne olabilir acaba servisi aramışlar sıcakdan balatalar sıkışmış yada el freni yayı düşmüştür demişler ama sanki başka bir şey var..100 tl masrafı var denmiş ama... şu aralar gidemeyeceğim için hemen yaptırmasam bir şey olurmu onuda bilemiyorum...

Toyota Club Türkiye

Araç Gitmiyor?
« : Haziran 27, 2017, 11:40:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Gitmiyor?
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2017, 13:58:55 »
el freni bağlantılı,kampana sıkışması olduğunu,son park edildiğinde el frenine aşırı şekilde asılma ile olduğunu düşünüyorum,olan olmuş acil  durumu yok,arka tekerlekler sökülecek sistem ve el freni bağlantılarına bakılacak,kampana dışarı çıkınca iç aksama bakılır,dedikleri gibi rakama çözülür.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2017, 21:37:57 »
teşekkür ederim hocam bir arkadaş çekiçle vur duzelir felan dedi ama en iyisi çekiciyle servise taşımak sanırım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2017, 09:29:11 »
Yüksek ihtimal el freni sıkışması el freni çok çekildi ise sıcak soğuk yapışmış olabilir .İleri geri yaparak açılabilir veya arkadaşların dediği gibi çekiçle vurarak açılabilir .Ama ileri geri yaparak açmayı ilk önce bir deneyin derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2017, 16:38:52 »
Yüksek ihtimal el freni sıkışması el freni çok çekildi ise sıcak soğuk yapışmış olabilir .İleri geri yaparak açılabilir veya arkadaşların dediği gibi çekiçle vurarak açılabilir .Ama ileri geri yaparak açmayı ilk önce bir deneyin derim
hocam denemişler ön tekerler pati yapıyormuş ama ileri gitmiyormuş araç....artık nasıl sıkışmaysa o ben el freni çekikken yanlışlıkla sürdüğümü hatırlıyorum oysa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2017, 17:25:28 »
Emre bey arka tekerler kitli dahi olsa araç arka tekerleri sürükleyerek götürür öyle pati falanda çekmesine gerek yok . Biri çeki demirine bağlamış olabilir mi şaka mahiyeti ile veya aracın arkası bir  yerde askıda kalmış olabilir mi . aracın altına eğilip baksınlar . Birde çeki veya keser yardımı ile aracın arkadan altına yatıp arka tekerleri iç kısmından fren sistemine çekiçle vursunlar fazla zarar vermeden el freni halatına falan oynasınlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2017, 20:44:35 »
el freni bağlantılı,kampana sıkışması olduğunu,son park edildiğinde el frenine aşırı şekilde asılma ile olduğunu düşünüyorum,olan olmuş acil  durumu yok,arka tekerlekler sökülecek sistem ve el freni bağlantılarına bakılacak,kampana dışarı çıkınca iç aksama bakılır,dedikleri gibi rakama çözülür.

Çekici ye para verme hiç al iyi bir usta götür mahalleye baksın orda acar kilitlenen yeri oradan dükkana sürer bakar yağlar
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2017, 09:24:59 »
Emre bey arka tekerler kitli dahi olsa araç arka tekerleri sürükleyerek götürür öyle pati falanda çekmesine gerek yok . Biri çeki demirine bağlamış olabilir mi şaka mahiyeti ile veya aracın arkası bir  yerde askıda kalmış olabilir mi . aracın altına eğilip baksınlar . Birde çeki veya keser yardımı ile aracın arkadan altına yatıp arka tekerleri iç kısmından fren sistemine çekiçle vursunlar fazla zarar vermeden el freni halatına falan oynasınlar

Vallahi bilmiyorum ki Yücel Bey ben İstanbuldayım arabada İzmirde 2 3 aydır aynı yerde duruyor belki biri hep aynı yerde park halinde diye bir pislik yapmış olabilir bilmiyorum Türkiye yani burası komşulardan hep kapının önündeki park yerinde park halinde diye söylenenler olmuş ama...

Çekici ye para verme hiç al iyi bir usta götür mahalleye baksın orda acar kilitlenen yeri oradan dükkana sürer bakar yağlar

Hocam kasko var çekici ücretsiz diye biliyorum ama mini onarımda güya kaskoya zarar vermiyyor ama tramere işleniyor eğer buda tramere işleniyorsa dediğin gibi yapayım bir usta getireyim o zaman hocam...sonra uğraşmayalım...