Gönderen Konu: 2006 corolla enteresan klima problemi  (Okunma sayısı 1363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
2006 corolla enteresan klima problemi
« : Haziran 25, 2017, 23:45:35 »
Merhaba degerli arkaslar bugun Hatay - İstanbul arasi yolcugum esnasinda karsilastigim enteresan bir problemi paylasmak istiyorum. Hatay'dan klimayi acarak yolculuguma basladim ve 7-8 saat boyunca klima oldukca randimanli bir sekilde sorunsuz calisti. İstanbula varmaya 200 km kala icerideki havanin ılımasiyla birlilte 3. kademede calisan klima faninin soguk ama oldukca az hava ufledigini farkettim. 4. Kademeye getirdigimde yine 1 kademedeymis gibi hava ufluyordu. Bunu uzerine klimayi kapattim camlari actim ve bir sure sonra klimayi  tekrar actigimda normal bir sekilde calismaya basladi ve en a 1 saat daha randimanli bir sekilde calisti. Fakat fazla zaman gecmeden ayni problemle tekrar karsilastim. Bu konudaki dusuncelerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum. Saygilarimla..
https://*****/*****

Toyota Club Türkiye

2006 corolla enteresan klima problemi
« : Haziran 25, 2017, 23:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 corolla enteresan klima problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2017, 00:31:41 »
Böylesine Uzun süreli çalıştırmalarda iç ünitede buzlanma oluşur ve petekleri tıkanır.

Klima temizliğinin düzenli yapılması ve polen filtresinin bazen daha sık değiştirilmesiyle bu tip durum bir daha yaşanmaz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2017, 09:28:35 »
Fan kademelerinde sıkıntı varsa kalorifer (fan) rezistansı arızalanmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2017, 10:11:50 »
Fan motoru aşırı ısındığından dolayı akımı kesmiş olabilir . ilerleyen günlerde sürekli hale gelirse oto elektrikçisine  gösterin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2017, 12:13:55 »
Benim aracımda da klimayı açtığımda ortam yeteri kadar soğumuyor. Yani biraz vasat gibi çalışıyor. Acaba klimaya gazmı bastırsak arkadaşlar? Klima filtresi son bakımda yetkili serviste değişmişti. Klimaya gaz basma işlemi hiç yaptırmadım daha önce. Yani gaz bastırıpta sonucu değişen araçlar varsa yorumlarınızı beklerim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2017, 12:19:24 »
Gaz bastırma olayı şöyle belli bir gramaj oluyor bunu ölçüyorlar eğer eksikse tamamlıyorlar . Veya yeni nesil makineler var direk sistem temizliği yağlaması ve yeni gaz basıyorlar .Klima sürekli kullanıldığında hissedilir şekilde soğutmaya başlar . Eğer gazında bir eksilme yoksa gaz eksilmesi varsa soğutması artmaz . Ben yaz başında açtığımda soğutması çok iyi değildi kullandıkça artmaya başladı şu an hissedilir şekilde soğutuyor ama ben daha Toyota kullanıpta benim klimam üşütüyor bile diyenini duymadım sadece rahatlatıyor .Ben 2 yıl önce tatile giderken 1-2 defa kapattım bende hayret etmiştim gerçekten arabada üşümeye başlamıştık .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "