Gönderen Konu: yine yağ yardımı :)  (Okunma sayısı 1270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
yine yağ yardımı :)
« : Şubat 20, 2009, 18:53:19 »
Selamlar... Yağ konusu var birsürü ama herkes değişik birşey söylemiş yeni konu açma gereği duydum hatalı isem affola :)

aracım bilindiği üzere 2001 vvti corolla yağ değişim zamanı geldi ve hangi marka nasıl yağ koydurmam gerektiğini bilmiyorum diğer konularda herkes değişik birşey söylemiş, engin tecrübeye sahip arkadaşlar bu konuda değerli fikirlerini paylaşırlarsa çok sevineceğim. Hangi marka, hangi oranda nasıl yağ kullanmam gerekiyor? yağ filtresi 10000km önce değişmiş yine değiştirmelimiyim?.

Saygılar...
..Tüplü ve Öfkeli..

Toyota Club Türkiye

yine yağ yardımı :)
« : Şubat 20, 2009, 18:53:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: yine yağ yardımı :)
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2009, 19:45:54 »
bekir filtreni de değiştirmelisin, yağı da değiştirmelisin :) ama bilgim bu kadar :( ne tür yağ konur hiç bilmiyorum :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2009, 19:49:01 »
Bekir Bey, Erzurum'da falan degilseniz, yari-sentetik 5W-30 ya da 10W-30 ile degistirin. Mobil olur, Castrol olur...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2009, 10:20:13 »
Teşekkürler o zaman ben gidip değiştireyim :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2009, 22:15:01 »
en uygunu 10w - 40 diye biliyorum ben. bende e aynı araç var daha önce alpet yağ koymuştum 11 bin km de 2 litreye yakın yağ eksiltmişti en son shell in en pahalı yağından aldım 4 bin yaptım bir gram bile eksiltme yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2009, 22:59:39 »
bugün yağıma baktılar, en az 1-1.5 litre fazlası var yağın, çok fazla koymuş koyan, kim koydu bilmiyorum dedem koydurmuştu, yağ temiz, ne yapayım ben bunu? ne zararı olur fazla yağın?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2009, 23:53:05 »
bugün yağıma baktılar, en az 1-1.5 litre fazlası var yağın, çok fazla koymuş koyan, kim koydu bilmiyorum dedem koydurmuştu, yağ temiz, ne yapayım ben bunu? ne zararı olur fazla yağın?
türkay fazla yağ zararlı hele 1,5 litre baya fazla
ne yapmış senin yağcın arap felanmı acaba bol bulunca :)
 ben 4 lt lik mobil alıyorum geriye yarım litereden az kalıyor  3,5 litre tam ideal
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2009, 23:56:20 »
ne bileyim yaa, çok kızdım ben adama.. ciddi kızdım, ne yapayım değiştireyim mi acaba yağı? benzinciye sordum, fazla yakar dedi (çok doğru söyledi :) 300km yaptım bu depoyla ama çok devirli kullandım )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2009, 23:58:19 »
ne bileyim yaa, çok kızdım ben adama.. ciddi kızdım, ne yapayım değiştireyim mi acaba yağı? benzinciye sordum, fazla yakar dedi (çok doğru söyledi :) 300km yaptım bu depoyla ama çok devirli kullandım )
yağ eskimi kaç km yaptın ?
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2009, 02:03:24 »
Turkay, altini acip bosaltacaksin biraz, yavas yavas kontrol ederek. Bu kadar fazla yag, kacacak yer bulur, yag yakma problemi bile baslar Allah korusun.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2009, 09:07:56 »
 Evet Türkay fazla yağın bir kısmı motorda yanar, bir kısmı da motordakileri keçeleri zorlar. Eğer keçelerde birazcık deformasyon varsa bu kadar fazla yağı daha fazla tutamamaları muhtemeldir.
 Ayrıca bizim araçlarımız(ae101-ee100) 3.2 litre(filtre ile değişirse) motor yağı alıyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid