Gönderen Konu: 1995 1.3 xe geç marş alma, marş aldıktan sonra bir süre düşük devir  (Okunma sayısı 2444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dürüstlük en büyük servettir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '95
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Selamuanleyküm abilerim kardeşlerim. 1995 1.3 xe aracımda geç marş alma sorunum var :( motor sıcakken hiç bir sorun yok ama soğukken felaket derecede can sıkıyor marşa basıyosun basıyosun araba almıyor, aldığındaysa ne kadar gaza bassan da 1000 devre gelmesi zaman alıyor... Öncesinde tık demeden çalışırdı en soğuk havalarda bile... peki ne değişti? bujilerimden birisi sıfır olmasına ragmen arızalı imiş bende tabi sıfır diye aldırmadım ordan değildir dedim bi süre öyle bindim tam o zamanlar geç marş alma sorunu ortaya çıkmaya başlamıştı buji değişimiyle, sorasında bujileri geri değiştirttim ve buji kablolarını da değiştirttim... bunun dışında arabanın ateşlemesinde aküsünde marş dinamosunda vs bişeye dokunulmadı... fikri olan paylaşsın lütfen :( tekrar ediyorum motor ilk çalıştırmada çoook geç alıyor marşı, motor sıcakken hemencik alıyo burda benim hatlar kopuyo zaten :/ iyi bi ustasıda yokki buralarda götürsem :(
Engineer

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Sübap ayarı yapıldımı,benzin lpg aynı sıkıntımı var? 2 yakıttada aynı sorun varsa karbüratör kirli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sübap ayarı yapıldımı,benzin lpg aynı sıkıntımı var? 2 yakıttada aynı sorun varsa karbüratör kirli.

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, bugün bi ustaya götürdüm aracı, subap ayarından olsa yakıt artar çekmez vs ondan yapmaz dedi, bujileri söktü bi tanesinde yağlanma ıslaklık vardı ya conta yanık ya da kapakta çatlak var dedi, contanın yanık olduğunu düşünmüyorum çünkü su eksiltme yok.
bu arada benzinde de aynı araç. ve sade ilk çalıştırmada çok zor çalışıyo, motor ısınınca sıkıntı yok. dediğiniz gibi karbüratörden olsa bu sefer sıcakken de geç marş alırdı diye düşünüyorum
Engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
bobinlere bakıldı mı?ya ilk anda yeterli yakıt gelmiyor ya da ilk ateşlemede sorun var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
bobinlere bakıldı mı?ya ilk anda yeterli yakıt gelmiyor ya da ilk ateşlemede sorun var.

evet bobinde disribütörde tevzi makarasında vs bi sorun yok :/
Engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 222000
  • Model Yılı: '98
  • 11 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
evet bobinde disribütörde tevzi makarasında vs bi sorun yok :/
bence sorun yine bujilerde . soğuk yakıtı tutuşturmakta zorlanıyor . benimde aynı sıkıntı başıma gelmişti senin dediğin kadar olmasada araç soğukken geç çalışıyordu . . sonra iridum buji taktım  . şimdi  yarım marşta araç çalışıyor
bide şöyle bişey var taktırdığın bujiler araca uyumlumu . ayrıca bujilerin yağlıysa  yanma odasına yağ  kaçıyor demektir  buda ateşlemeyi olumsuz etkiler özellikle soğukken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
bence sorun yine bujilerde . soğuk yakıtı tutuşturmakta zorlanıyor . benimde aynı sıkıntı başıma gelmişti senin dediğin kadar olmasada araç soğukken geç çalışıyordu . . sonra iridum buji taktım  . şimdi  yarım marşta araç çalışıyor
bide şöyle bişey var taktırdığın bujiler araca uyumlumu . ayrıca bujilerin yağlıysa  yanma odasına yağ  kaçıyor demektir  buda ateşlemeyi olumsuz etkiler özellikle soğukken

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, Bujiler araca uyumlu o konuda problem yok zaten bu sorun yokken de aynı buji vardı üzerinde. Araçta yağ yakma var zaten evet dediğiniz gibi ateşlemeyi etkiler ama bence bunu sadece soğukken değil sonraki marş basmalarda da bu denli etkilemesi gerekir diye düşünüyorum. Anlamadığım nokta araçta hiç bişe değişmediği halde bu sorunun ortaya çıkması.
Yalnız çevremden birisi güzel bir yorum yaptı. "ustanın dediği gibi contada yada kapakta bi sorun vardır ordan su yada nem alır, bu da ilk çalıştırmayı zorlaştırır. Motor sıcakken zorlamaz çünkü o sıcaklıkla nemi kurutur o yüzden kolay çalışır" dedi. bu da bana mantıklı geldi açıkçası.
Şimdi Allah izin verirse bayram dönüşü üst kapağı bi açacağım bakalım neler çıkacak, hazır açmışken aşağılarada inip bi segman atayım diyorum, zaten trigeri de yarısını yemiş o da değişecek. Oralara bi el atacağım bakalım İnşallah...
Engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Bahsi geçen sorunu birden çok  sebebi olabilir ama naçizane size fikrimi belirteyim . Lpg sisteminin beyninde gaz kaçağı vardır araç çalışmaz iken uzun süre beklemede emme manifoltuna  gaz dolar ilk çalışmada dolan gaz pistonlara çekilince araç boğulur marşa uzun basarak çiğ gazı dışarı attıktan sonra araç çalışır biriken gaz tam anlamı ile atılmadan rölanti toplamaz araç normal çalışmaz .Bu durum için lpg yi sonuna kadar bitirtip  arka tanktan vanasını kapatın akabinde deneyin araç normal çalışıyor ise  lpg ciye götürüp durumu anlatın .

İkinci alternatif ise siboplar da uzama  - sıkma var ise  soğuk iken araç zor çalışır rölantide gaz vermez iseniz stop eder . Sıcakken sorun çıkarmaz . Eğer yanma olmadı ise motor soğuk iken sibop ayarı yapılır varsa sorunlu sibop değişir veya komple takım değişir .

Üçüncü Lpg de aşırı fakir karışım da kullanıldı ise araç yazılım bozulur araç beyni fakir karışımdan dolayı fazla yakıt verir araç boğulur zor çalışır ısınınca bu durumu telore eder . Bu durumda ise  aracın lpg sistemi pasivize edilir .Akü kutup başı çıkartılarak 15 dakika beklenir geri takılır yakıt verileri yenilenmiş olur .Daha sonra araç 1 tam depo benzinde kullanılır yakıt verileri düzelince araçta düzelir zaten çekiş gidiş normale döner .Lpg servisine gidilir durum anlatılır araca lpg de yol ayarı yapılır sorun çözülür

Benim bildiğim yardımcı olabileceğim şeyler bunlar kolay gelsin 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "