0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Demek orjinal değil.
Ergün Bey Konya'da özel servisler var.Hem servis hem yedek parça.Birine sordum yağ filitresi orjinal dedi fiyatı da 8,5 TL dedi.Demek orjinal değil.
2006 model corolla hb aracımın 40 bin bakımını yaptırmak için balatalat dahil 720 mlyn istendi ve hala ben 41 bine dayanmasına rağmen yaptırmadım malum teğet geçen krizin etkilerinin geçmesini bekliyorum arabam garajdayken...
Öyleyse bu özel servislerin orjinal diye taktıkları bütün parçalar yan sanayi diyebilir miyiz.
Yağ filtreside servis 12-15 tl civarı.Dışarda 8 tl ye alacağına 12 lira orjinalini kulla.Ayrıca Nazım serviste balata değişimine 100 tlye yakın el emeği alıyorlar.Ön balatalar 120-140 arkalar içinde 110 fiyat istiyorlar.40 bin bakımında buji yag polen hav filtresi değişiyor.Balataları değişmezsen 350 -400 arası bakımın tutar.Yag filtresini hava filtreni servisten alıp dısarda bunları yaptırırsan balartalarda dahil 250 yi bulmaz.40 bin bakımı için araça hiçbirşey yapılmasa bile servise giriş ücreti 70 100 tl arası.O bakımlardan geçtiğimiz için aşagı yukarı tahmin ediyorum..
Aracın 40 binde ise normal değişmesi gerekiyor nazım.Ben 35 binde değişmiştim.Daha 2 3 bin km yaparsınız demişlerdi ben genede değişmiştim.720 tl cok para vallahi kardeş.Aylık maaşım 1200 tl oldugunu söylersem 720 sini vermek benim için zor gelirdi.Bu değimde 40 bin bakımı içi 70 80 balata değişimi içinde enaz 7080 alırlar.160-200 arası sadece işçilik verirsin.Kış olduğu için polen değişimini ertelersen 60 lir karın olur sadece..Ben antepde buji ve yağ değişimini 250 ye yaptırmıstım.Hava filtreside işin içine girerse 300 olur.Balatalarını servisten alsan gene 250 verirsin.dışardada 20 30 taktırrısınn.Orjinal parca kullanarka 550 falan mal edersin.Dışardada balataları da değişemeyyecek kadar kötü usta yoktur herhalde.Bende balatam bittiginde dışarda değişimini yapacam..Yağ değişimini servise devam..Çünkü güveneceğim insan yok.Bu yüzden bir arkadaşım motor yaptırdı.Yağ değişirken usta filtreyimi iyi oturtmuyo ne yapıyorsa yağ kacırmıs arac.Lamba yanmış ama durmamıs dikkat etmemiş.Sonunda kitlemiş.
hesaplayalım 3,7 litre yag 70 yağ filtresi 15 tapa 1,5 hava filtresi 50 buji 25 tl polende 70 tl olsun.ortalama orijanal parça kullansan 250 tl ye yakın tutuyor.Serviste orjinal balatalar ön arka 250 den aşagıda değil.Dışarda siz trw 110 demişssinizde serviste sadece önler için bu fiyat..Balata lar harici diger parcaları servisten alıp dısarda yaptırsa 400-450 arası yaptırılabilir.
merhaba arkadaşlar yeni 20000 km bakımı yaptırdım 350 tl ya bu rakam çok değilmi yapılan işlemi dışarda yaptırsam en az yarısı olurdu bu servislere ne denirki bide ekstra ücret ödeyerek garanti kapsamını uzatalım diyorlar şu 3 yıl bitsede kurtulsam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!