Gönderen Konu: Şimdide başka bir sorun çıktı  (Okunma sayısı 1414 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Şimdide başka bir sorun çıktı
« : Şubat 20, 2009, 14:55:15 »
 Merhabalar.Arkadaşlar benmi çok pinpirikliyim (ki öyle derler)...
 Geçen hafta motoru komple bakıma soktum biliyorsunuz.Bu defada önden bir ses geliyor.Ne zaman geliyor..
 Mesela düşük süratte sola dönüşlerde.Hatta sağa dönüşlerdede biraz yapıyor.Yoksa tam tersimiydi! Direksiyonu çevirirken değilde Direksiyonu düzeltirken yapıyor.Tıkırtı tıkırtı..  :)

Forumda birkaç konu buldum ama tam olarak bu durumu yansıtmıyor sanırım.Viraj kavçukları gibi birşeyler yazıyor.  :D
 Ne düşünüyorsunuz bu konu ile ilgili.Tamda arabayı satmaktan vazgeçmiştim.  :huh:

Birde bu arabada benim en çok canımı sıkan şey yokuşlarda biraz zor kalkıyor olması.Heleki arabada birkaç kişi varsa ve yerler ıslaksa muhtemelen ya kalkamayacak yada birkaç metre kayarak kalkacak. :D Araç 1.3 ondan sanırım...Yoksa benmi kaldıramıyorum  :(

Birde küçük küçük şeyler var.Mesela ön lastiğin ön tarafında çamurluğun orayı hayal edin.Tamponun içerisinde kalmalı.Ama benim oradan taşıyor ve çok çirkin bir görüntü oluşuyor. Ya da çamurluklar yamuk.İçe bakıyor. Bunun gibi küçük ama can sıkan sorunları hallettirebileceğimiz bir modifiyeci bulabilirmiyim.Servisler sallıyor...

Bir konu içinde birçok şey sordum.Konu kalabalığı olmadı.  :alkis:
Bana bir harf öğretenin , 40 (kırk) yıl kölesi olurum.  Hz. Ali

Toyota Club Türkiye

Şimdide başka bir sorun çıktı
« : Şubat 20, 2009, 14:55:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Şimdide başka bir sorun çıktı
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2009, 15:54:34 »
Birde küçük küçük şeyler var.Mesela ön lastiğin ön tarafında çamurluğun orayı hayal edin.Tamponun içerisinde kalmalı.Ama benim oradan taşıyor ve çok çirkin bir görüntü oluşuyor. Ya da çamurluklar yamuk.İçe bakıyor. Bunun gibi küçük ama can sıkan sorunları hallettirebileceğimiz bir modifiyeci bulabilirmiyim.Servisler sallıyor...

çamurluk konusu çok ilginç, bir resim koymanız mümkün mü? lastik tabanınız kitapçıkta yazan ölçüler mi? jant orjinal jantı mı? çünkü taban genişleyince taşabilir lastik, jant offsetli olunca taşabilir, bir de tabi çamurluğa bir darbe gelerek yamulmuş olabilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2009, 16:04:20 »
  Bende Türkay'ın söylediklerine katılıyorum, bunlara ek olarak birde, eğer rot ayarları bozuksa böyle görünebilir. Ama çok bozuk olmalı.
 Direksiyonu toplama durumunda oluşan tıkırtı tam nereden geliyor? Ön davlumbazlar sağlam ve yeterince iyi şekilde montelimi çamurluklara? Sesi, durduğunuz yerde direksiyonu çevirirkende yapıyor mu, araç hareket halinde iken mi yapıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2009, 16:29:28 »
aks körüklerini kontrol et. patlamış ve içindeki bilyeler dağılmış olabilir. bu durum tıkırtı yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2009, 16:53:24 »
 Yok abi o  başka...Çamurluk derken o kısımdan komple bahsetmiyorum.İçerisinde kalan bir tabaka var.Çok ince bir tabaka...Ondan bahsediyorum.

Ses olayı ise hareket halinde iken yapıyor...Yüksek hızla virajlarda yapmıyor..Düşük süratte sağa dönüşte yapıyor...Sokak aralarında mesela...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2009, 17:03:14 »
Selam Alper, ses sadece  dönüşlerde geliyorsa, akis bilyelerinden geliyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2009, 17:06:31 »
Düşük hızda dönüşlerdeki tıkırtılar genelde rotil başlarındaki lastiğin erimesinden yapıyor. Bende düşük hızda sola ya da sağa dönerken oluyordu. Maliyeti serviste 130 dışarda 60 tl idi. 2004 corolla için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2009, 17:09:16 »
Okeydir abi...10 Gün falan idare edermi beni.Sıkıntı çıkarmaz umarım.

Daha yeni motora bakım yaptırdık.Ardından bu çıktı..Adamlar yoksa bir şerefsizlikmi yaptı bize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2009, 17:10:42 »
   Fazla bilgi kirliliği yaratmak istemem ama o çamurluğun içindeki tabaka Davlumbazdır ve daha öncede söylediğim gibi yerinden çıkmış, bir tarafı sarkık olabilir (görüntünün bozulmasınada yol açar) ve araç hareket halinde iken dönüşlerde ön lastik davlumbaza sürtüyor olabilir. Onalrı monteleyen pimler, vidalar olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2009, 17:12:42 »
 Hakan tam bahsettiğim o aslında.Ama ses ondan kaynaklanmıyor.O zaten 2,5 yıldır var...Ben sadece görüntüde kötü duruyorda onu düzeltmek istiyorum.Onu bir civata ile halletmem lazım.Ama bahsettiğim olay tam olarak o işte.

Teşekkürler.

Fazla bilgi kirliliği yaratmak istemem ama o çamurluğun içindeki tabaka Davlumbazdır ve daha öncede söylediğim gibi yerinden çıkmış, bir tarafı sarkık olabilir (görüntünün bozulmasınada yol açar) ve araç hareket halinde iken dönüşlerde ön lastik davlumbaza sürtüyor olabilir. Onalrı monteleyen pimler, vidalar olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2009, 17:33:51 »
Sorun rotil başıysa sadece ses yapar gittikçede artabilir demişti servis ama bir problem olmaz. Tabi rotil basını tamamen asındırmadıkça... Ben yaptırırken onlar rotil bası problemini anlamadı bile ben ses geliyor diyince rotil bası olduğu ortaya çıktı. Test etmek için arabayı lifte kaldırıp rotil basını sıkıca tutup kendine doğru çektiğinde bir boşluk varsa rotil bası çukurda tıkırtı yapıyor, boşluk olmaması lazım. Bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2009, 18:09:19 »
  Ben teşekkür ederim.
 Davlumbazın içte birkaç vidası, dışa doğruda klipsleri olması lazım.
 Rotilleri ,aynen Ünal beyin bahsettiği şekilde kontol ediyorlar ve iyi bir ön düzencide kontrolü yaptırılabilir. O arada bütün düzen parçalarındaki boşluklara ve alttaki vidalara bakılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2009, 19:37:56 »
Sonsuz teşekkürler...10 Gün içerisinde o sorunada baktıracağım...
Teşekkürler.