Gönderen Konu: corolla 1.3 xl benzinde stop etme sorunu  (Okunma sayısı 3502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 222000
  • Model Yılı: '98
  • 11 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
corolla 1.3 xl benzinde stop etme sorunu
« : Haziran 12, 2017, 21:45:28 »
herkese merhaba . arkadaşlar geçen gün aracı benzinde kullanıyorken birden stop etti  .  marşa basınca çalışıyor fakat ayagı gazdan çekince stop ediyor  . karbüratörcüye götürdüm . karbüratörün sökülüp temizlenip tamir takımıyla yenilenip yerine takılması gerekiyor denildi .   şimdi benim çekingem bu karbüratör tofoşlarınkı gibi basit değil çok daha karmaşık . ayrıca sökülüp takılınca ayar tutarmı  . aracın lpg de çalışması çok iyi gaz ayarını kendim yaptım  performansıda çok tatmin edici . kısacası hem karbüratörün  söküldükten sonra ayar tutmamasından hemde   yaptığım lpg ayarını bir daha tutturamamaktan korkuyotum . sizce ne yapmalıyım  karbüratörü sökmeden bu arızanın sebebini  bulabilirmiyiz . herkese teşekkürler

Toyota Club Türkiye

corolla 1.3 xl benzinde stop etme sorunu
« : Haziran 12, 2017, 21:45:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.3 xl benzinde stop etme sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2017, 23:02:02 »
Benzin filtresi ne alemde en son ne zaman değişti? Çok iyi karbüratörcü toplar düzene getirir fakat sorunda çıkabilir. Benimki temizlendikten sonra otomatik jiklenin düzeni kaçtı. Benimki benzin lpg'de çekiş düşmüştü 5 yıl önce temizlettim,sadece altındaki contayı değiştirdi. Geçen yıl rölanti dengesizliği ve biraz geç çalışma sorunu vardı, hava filtre kutusunun alt kısmını kenara yatırdım. Yağdanlığa benzeyen parça yıkama aparatına tiner doldurup araç stop halinde gaz kelebeğini elimle oynatarak karbüratörün içine iyice tiner sıktım o zamandan beri tık marşta çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2017, 10:26:27 »
herkese merhaba . arkadaşlar geçen gün aracı benzinde kullanıyorken birden stop etti  .  marşa basınca çalışıyor fakat ayagı gazdan çekince stop ediyor  . karbüratörcüye götürdüm . karbüratörün sökülüp temizlenip tamir takımıyla yenilenip yerine takılması gerekiyor denildi .   şimdi benim çekingem bu karbüratör tofoşlarınkı gibi basit değil çok daha karmaşık . ayrıca sökülüp takılınca ayar tutarmı  . aracın lpg de çalışması çok iyi gaz ayarını kendim yaptım  performansıda çok tatmin edici . kısacası hem karbüratörün  söküldükten sonra ayar tutmamasından hemde   yaptığım lpg ayarını bir daha tutturamamaktan korkuyotum . sizce ne yapmalıyım  karbüratörü sökmeden bu arızanın sebebini  bulabilirmiyiz . herkese teşekkürler

Benzin filtresi seçeneğine geçtiğimizi düşünürsek; LPG ayarını bozup benzine göre ayarlamayı denediniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2017, 11:51:19 »
Benzin filtresi ne alemde en son ne zaman değişti? Çok iyi karbüratörcü toplar düzene getirir fakat sorunda çıkabilir. Benimki temizlendikten sonra otomatik jiklenin düzeni kaçtı. Benimki benzin lpg'de çekiş düşmüştü 5 yıl önce temizlettim,sadece altındaki contayı değiştirdi. Geçen yıl rölanti dengesizliği ve biraz geç çalışma sorunu vardı, hava filtre kutusunun alt kısmını kenara yatırdım. Yağdanlığa benzeyen parça yıkama aparatına tiner doldurup araç stop halinde gaz kelebeğini elimle oynatarak karbüratörün içine iyice tiner sıktım o zamandan beri tık marşta çalışıyor.
yaşar bey benzin filtresini geçen yıl değiştirdim. araç rolantide durmuyor . ayak gazdayken  sıkıntı yok . karbüratörün üzerinde vakumla çalışan  valf benzeri mekanizmlalar var onlardan da olabilirmi acaba . veya benzin pompasından

Mesaj Birleştirildi: Haziran 13, 2017, 11:55:12
  Benzin filtresi seçeneğine geçtiğimizi düşünürsek; LPG ayarını bozup benzine göre ayarlamayı denediniz mi?
araç zaten benzinde sorunsuz çalışıyordu . hava filtresinin önü bant vs ile kapalı değil  lpg ayarınan olduğunu sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2017, 12:14:27 »
Benzin otomatiği kolay bozulan bir parça değil fakat yinede bir ihtimal. Vakumlarda sorun olsa tüpte sorun çıkartırdı kanaatim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2017, 12:36:00 »
Benzin otomatiği kolay bozulan bir parça değil fakat yinede bir ihtimal. Vakumlarda sorun olsa tüpte sorun çıkartırdı kanaatim.
tek çare söktürmek sanırım . aslında lpg de kullanımda bir sıkıntı yok öyle de devam edilebilir ama benzin araçta bir güvence gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2017, 13:10:42 »
tek çare söktürmek sanırım . aslında lpg de kullanımda bir sıkıntı yok öyle de devam edilebilir ama benzin araçta bir güvence gibi
Benzinde ara sıra binmek iyi motoru yağlaması açısından olası lpg arızasında güvence. Geçenlerde çalışmadı benzine aldım devam ettim yaptığım kontrolde bu parça arızalı çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2017, 16:28:25 »
Benzinde ara sıra binmek iyi motoru yağlaması açısından olası lpg arızasında güvence. Geçenlerde çalışmadı benzine aldım devam ettim yaptığım kontrolde bu parça arızalı çıktı.
bendede lpg beyni nin valfi çalışmıyordu arada benzine alıp devam ediyordum .
acaba balata spreyi ile karbüratörü  üstten temizlemeye kalksam faydası olurmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2017, 17:54:21 »
bendede lpg beyni nin valfi çalışmıyordu arada benzine alıp devam ediyordum .
acaba balata spreyi ile karbüratörü  üstten temizlemeye kalksam faydası olurmu
Balata spreyinin basıncı düşük pek etkili olmuyor. Denedim daha önce