Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun olacak ama durumun ayrıntısını anlatmam lazım sorunu tam olarak anlatabilmem için. Okuyanlara şimdiden teşekkürler. Aracımda bu sabah durduk yere alarm çalmaya başladı. Çıktım baktım kapılar kilitli ama alarm sürekli çalıyor. Sanki bi hırsız vakası gibi geldi. Alarm çalınca kaçmıştır dedim ve anahtardan aç-kapat yaptım alarm durdu. Tam eve dönecektim ki alarm yeniden başladı. Aç-kapat yapınca duruyor ancak en geç 2dk içinde alarm tekrar başlıyordu. Bagajı açtım kapattım. Diğer 4 kapıyı da açıp araya bişey mi sıkıştı ya da bi anormallik mi var diye kontrol ettim. Güzelce kapattım kapıları. Hatta camlarla alakalı olabilir diye camları da indirip kaldırdım. Görünürde bi sıkıntı yoktu. Ancak kapatınca yine 2 dakika geçmeden alarm başlıyordu. Belki 30 kez denedim sonuç değişmedi. Daha sonra rasgele farkettim ki eğer kapıları ben anahtardan değil de araba kendisi otomatik kilitlerse alarm başlamıyordu. Bu şekilde geçici bir çözüm buldum. İşime döndüm. 2 3 saat sonra işim bitince hemen arabaya gittim ve kapılar kilitliydi, alarm falan da çalmamıştı. Aç-kapat yaptım anahtardan, bakalım yine alarm çalacak mı diye. Çalmadı. 5 10 kez denedim. Yarım saat falan oyalandım arabanın yanında. Otomatik de kilitlese ben anahtardan da kilitlesem alarm artık çalmıyor. Yani sorun kendi kendine hallolmuş oldu. Ama bunun sebebi nedir anlayıp çözmek lazım. Daha önce başına böyle bir durum gelen oldu mu acaba?
Mesaj Birleştirildi: 11 Haz, 2017 08:45
35 kişi okumuş cevap yazan yok. Yeni bir durum anlaşılan. Neyse Afyon'da oturuyorum. Yarın iyi bir elektrikçi tavsiyesi alırım okuldaki yıllanmış toyotacı öğretmen arkadaşlardan. Sonucu buraya yazarım.