Gönderen Konu: 2004 Avensis - Avans Vurma  (Okunma sayısı 2029 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2004 Avensis - Avans Vurma
« : Haziran 09, 2017, 13:56:48 »
Arkadaşlar merhaba,

2004 model Avensis 2.0 otomatik aracım özellikle yük altında, yokuş çıkarken 2500 devir civarında avans vuruyor. 130 bin bakımı yapılırken yetkili servise sorduğumda bu araçlarda avans ayarı yok, otomatik yapar, ama bakarız yine de dediler ancak sonrasında bir şey demediler (benim de aklımdan çıktı açıkçası)

Bugün düz yolda hızlanırken 2500 devir civarı avans vurma sesi geldi, biraz daha gaz verdim (normalde gaz verince 2500 deviri geçer ve susardı) ancak ses biraz daha arttı ve motor ışığı yandı :( sonrasında ses kesildi tertemiz çalışmaya devam etti.

Yavaş yavaş eve geldim (herhangi bir ses, performans düşüklüğü vb. hiç bir sorun yoktu) ve OBD'ye bağladım, Powertrain Control Module diye bir hata olduğunu gördüm. Şimdilik hatayı resetledim ve tekrar yapıp yapmayacağına bakacağım. 95 oktan benzin kullanıyorum bu arada.

Araç bakımdan çıkalı 300 km civarı oldu, yetkili serviste her şeyi kontrol edildi ve yapıldı. Daha yeni bakımdan çıkmış araçta böyle sorunlar olunca daha bir canı sıkılıyor insanın.

Başımı ağrıtır mı bu? Daha yeni bir ton masraf yaptım :(

Edit: Kitapçıktan bir kısım ekledim. Motor ışığı yanmasa umursamıyordum kitapçığı okuduğum için ancak tam vuruntu sırasında motor ışığı yakınca, gerildim :)

Toyota Club Türkiye

2004 Avensis - Avans Vurma
« : Haziran 09, 2017, 13:56:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Avensis - Avans Vurma
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2017, 14:41:28 »
arabanın durup dururken avans vurması iyi ayar yapılmadığında ya da düşük kaliteli,düşük oktanlı yakıt alındığı zaman olur,avensis otomatik avans ayarı yaptığına göre aldığınız yakıtla ilgili bir durum var demektir,yıllar önce avrupadan aldığım benzinle ses vermeyen 404,kapıkuleden geçtikten sonra aldığım düşük oktanlı benzinle geri dönünceye kadar öter,yüksek oktanlıya geçince ses kesilirdi.corolladan önce opel varken izmir de aldığım benzin kaş ta katalitik konvektör arıza lambası yaktırdı ,orada benzin alıp depoyu doldurduktan ve karışım olduktan sonra ışık söndü,değerlendirip yine yetkili servisi arayın,başka önemli bir şey olmasın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2017, 14:44:59 »
arabanın durup dururken avans vurması iyi ayar yapılmadığında ya da düşük kaliteli,düşük oktanlı yakıt alındığı zaman olur,avensis otomatik avans ayarı yaptığına göre aldığınız yakıtla ilgili bir durum var demektir,yıllar önce avrupadan aldığım benzinle ses vermeyen 404,kapıkuleden geçtikten sonra aldığım düşük oktanlı benzinle geri dönünceye kadar öter,yüksek oktanlıya geçince ses kesilirdi.corolladan önce opel varken izmir de aldığım benzin kaş ta katalitik konvektör arıza lambası yaktırdı ,orada benzin alıp depoyu doldurduktan ve karışım olduktan sonra ışık söndü,değerlendirip yine yetkili servisi arayın,başka önemli bir şey olmasın.

Çok teşekkürler Tokay Bey. Aynı şey geçiyordu aklımdan. PO'dan 95 oktan yakıt alıyorum, şu an depo bitmek üzere, Shell'den 97-98 oktan alıp tekrar deneyeceğim. Bir süre dolaştıktan sonra bakalım devam edecek mi.

Teşekkür ederim tekrardan.

Edit: Evet Shell V-Power aldım, 95 oktan ancak katkılı dedi pompacı. Vuruntu ve motor ışığı gibi problem yaşayan birkaç kişi daha gelmişti, katkılı yakıt ile çözüldü problemleri dedi. Doldurdum ben de depoyu. 2 kere dik yokuşta zorladım, birinde çıt çıkarmadı, ikincisinde çok çok hafif bi tıkırtı yaptı sadece. Yarın servise gidip kontrol ettireceğim yine de ama sanırım yakıttan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2017, 10:42:21 »
Cumartesi sabah servise gittim, ustayla 5-6 deneme yapmamıza rağmen vuruntu sesi gelmedi. Ustayla da konuştum zaten, kötü yakıttan başka bir ihtimal yok gibi görünüyor dedi o da.

Avans vurma aramasında bu sonuç çıkacaktır muhtemelen, sorunu yaşayan arkadaşlar benzinlerini değiştirirlerse problem çözülecektir :)

Zaten benzin olayı netleşince kafamda taşlar da yerine oturdu :) 4 ay kadar önce bulunduğum ilçedeki BP kapandı, ben de PO'ya gitmeye başladım ve o dönemde vuruntu başladı. Shell'den v-power denediğimde de vuruntu tamamen kesildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • terzi kendi söküğünü dikemezmiş
  • Kilometre: 205000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2017, 14:52:47 »
selam aynı araçtan bendede var ve aynı sorun bende de oluştu ama benimki gazdada yapıyor sizinki düzeldimi
😆

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2017, 14:55:37 »
Merhaba İbrahim Bey,

90% oranında düzeldi diyebilirim. Önceden her yokuş çıktığımda duyuyordum vuruntu sesini. Shell'e geçeli 1 ay kadar oldu ve 1 ayda 2 kere duydum sadece. Yakıtınızı değiştirmeyi denediniz mi? Gaz ile ilgili hiç bir bilgim yok..