0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlarBayramda yaklaşık 1200 km yol yaptım. İlk depo 33 lt gaz aldı 435 km yaptım. İkinci depo 31 lt gaz aldı 335 km yapabildim ancak erimiş asfaltta ilerlemek durumunda kaldım asfalt lastiklere yapıştı lastiklerin üzerinde resmen katman oluşturdu. Bununda yakıta etkisi anında ortaya çıktı. 3. depoda 32 lt gaz aldı şuanda 430 km yaptım henüz depo bitmedi bir 30 km daha yapar sanırım. Tüm sürüşlerde klima sürekli açıktı fakat çok hızlı sürmediğimi belirteyim özellikle de son depomda çok yavaş kullandım. Araç benzinde inanılmaz çok yakıyor resmen içiyor benzini 15 lt leri görüyorum ama lpg de çok tasarruflu. Daha önceden 2005 corolla vardı onda bu değerleri hiç görmemiştim aynı güzergahta 33 lt gaz ile maksimum 400 km gidebiliyordum. Bu arada araç 2012 1,6 corolla.Benzinde diretmeyin arkadaşlar paranıza yazık. Siz kıyamayıp sürekli benzinde bineceksiniz de ne olacak aracı satarken daha mı değerli olacak? Sattığınız kişiye al ben kullanmadım sen kullan mı diyeceksiniz. Montajı güzel yapan bir usta bulun taktırın lpg yi. 2005 corollayı 62 bin km sürekli lpg de kullandım tık dememişti maşallah.
Ben 4 yıl direttim ama 5 lira bandını aşınca sinirlendim bir anda karar verdim zaten 2-3 defa niyetlenip vaz geçmiştim . Araştırmıştım firmayı falan gittim taktırdım 1,5 yıl oldu 14-15 bin km yol yaptım şimdiye kadar yakıt tasarrufumda gayet iyi şu an Ankara da şehir içi dışı karışık 9,2 litre lpg tüketimim var tahminimce uzun yolda 7 litre civarı tüketimim olur .Yol bilgisayarımda 8 litre gösteriyor bunun ½ 15 fazlasını lpg yakıyor ayarım iyi demektir . 3800 devir dakikadan sonra ½ 10 benzin püskürtüyor sisteme sibopların yüksek ısıya maruz kalmaması için .Aracımı değiştirirsem gene benzinli alıp lpg sistemini kendim kendi ustama taktırır devam ederim .Hayat şartları bana acımıyor ki ben niye demir yığınına acıyayım . Kaliteli işçilik yapan sorunsuz markalardan birini taktırırsanız kesinlikle sorun çıkmıyor
Ya arkadaşlar sanırım bazı arkadaşlarda hesap hatası var.Çünkü fabrika verisi yanlış hatırlamıyorsam şehir içi 8 lt.E tabi hiç bir zamanda fabrika verisi tutturulamaz.Bunu 9 lt yapalım.9 x 5 tl :40 tl 100 km de 40 kuruş yakar buda sakin trafiksiz kullanımLpg de yakıt lt olarak %20 fazla tüketir.Ortalama yaklaşık 11 lt lpg yapar11 x 2,4 tl : 26,4 tl100 km de 26 kuruş yakarKimi şehir içi 2.0 avensisle benzinle 29 kuruş yakıyor demiş,kimisi benzinde 35 kuruş yakıyor demiş. Nasıl oluyor da bazı arkadaşlar fabrika verisinden bile az yakıyor.Bence hesap hatası var.Yanlışım varsa düzeltin.
Murat bey haklısınız. benzin fiyatı değişken olduğu için yakıtı kuruş cinsinden belirtmek doğru olmuyor. Litre cinsinden vermek gerekiyor.Kuruş cinsinden verirken belki şu şekilde ifade edilebilir: "benzin litresi 3,6 TL iken 35 kuruş yakıyor" gibi.Petroller arasında bile litre fiyatında farklılıklar var. 29 kuruş, 35 kuruş yakan kişiler benzinin litre fiyatını kaçtan almış önemli olan bu.
Benim 1.4 lük lpg de 27 kuruş civarı yakıyor. Ama benzinin verdiği tadı vermiyor ne yazık ki
2016 1.33 Corolla Sahibiyim Fabrika verisi 7.3 gösteriyor Şehir içi; fakat yol bilgisayarım yaz geldi geleli 6.8 - 7.0 bandında kendi kendine gidip geliyor.Fabrika verilerine güvenmemek lazım. Fabrika veriyi alırken gittiğiniz yola bakmıyor sonuçta.
Hüseyin bey çok güzel anlatmissiniz. Bende benzinde diretenlerdendim bir ay öncesine kadar .İyi ustayi bulduktan sonra sorun yok.