Hayırlı ve kazasız belasız yolculuklar dilerim
Bu lpg performansı çok iyiymiş benzin böyle giderse lpg takmak zorunda kalacağız.
Çok şükür bizi memnun etti performans desen evet yine sabah BMW 525 in pewindeydim basinexpress de banamisin demiyor 170 180 her zamanki hızlanmasıyla aynı.
Tavsiyemizdir.
An ve an paylasimlara devam
Merhabalar arkadaşlar LPG li gezmeye devam İstanbul'dan çıktım İzmir Kuşadası Datça ve tüm koyları dahil ve sonra Marmaris kusadasindayim tatile devam.kismet olursa pazartesi İstanbul a döneceğim.
Yakıt durumundan bahsedeyim ben çok yapmadım başta diyeyim hanım olunca yanımızda 😀
İstanbul'dan fulledim gazimi 35 yada 32 litre aldı depo ve 350 km yol yaptım 70 liraya sanırım tekrar fulledim kusadasina geldim. Yakıt OPET Aygaz bu arada hep. Sonra fulledim yazlikta kaldik şehir içinde gezdik.mugla da aldım Datça yaptık. Dönüşte tekrar aldım ve şuan kusadasindayim.depoya hep full yapıyor 70 liraya gezmeye devam performans da sıkıntı yok cep yakmiyir. Klima hep açık bu arada durum böyle
Merhabalar arkadaşlar LPG li gezmeye devam İstanbul'dan çıktım İzmir Kuşadası Datça ve tüm koyları dahil ve sonra Marmaris kusadasindayim tatile devam.kismet olursa pazartesi İstanbul a döneceğim.
Yakıt durumundan bahsedeyim ben çok yapmadım başta diyeyim hanım olunca yanımızda 😀
İstanbul'dan fulledim gazimi 35 yada 32 litre aldı depo ve 350 km yol yaptım 70 liraya sanırım tekrar fulledim kusadasina geldim. Yakıt OPET Aygaz bu arada hep. Sonra fulledim yazlikta kaldik şehir içinde gezdik.mugla da aldım Datça yaptık. Dönüşte tekrar aldım ve şuan kusadasindayim.depoya hep full yapıyor 70 liraya gezmeye devam performans da sıkıntı yok cep yakmiyir. Klima hep açık bu arada durum böyle
lpg nın litresi ne kadar? Bugün kuşadası opette 2.49 günü bır rakam gördüm. Eğer öyleyse çok iyi.
Çok şükür bizi memnun etti performans desen evet yine sabah BMW 525 in pewindeydim basinexpress de banamisin demiyor 170 180 her zamanki hızlanmasıyla aynı.
Tavsiyemizdir.
An ve an paylasimlara devam
Lpgde 170-180basarsanız subablar yanar, tahmini konuşmuyorum.Subablar yüksek ısıda yanmaya müsait. 3000-4000devir üstü performansta muhtemel karşılacağınız sorun. Yüksek hızda benzine alın yada lpg ayarlarınızda devre göre benzin püskürtmeyi açtırın bu OBD kitlerde mevcut normal sıralılarda yok malesef Benzinde kullanın...
lpg nın litresi ne kadar? Bugün kuşadası opette 2.49 günü bır rakam gördüm. Eğer öyleyse çok iyi.
Sabah bir sanayi yaptım Kuşadası'nda ada tuning e uğradım arkadaşla sohbet ettik muazzam temiz çalışan dostumuzdur.
Geçen gün uğradım far parlattik.
Bu sabahtan ziyarete gittim çıkışta opetten gazi fulledim 2.56 idi.
170 km yol yapmışım tekrar fulledim 25 liralık gaz aldı hesap ortada.
Sabah bir sanayi yaptım Kuşadası'nda ada tuning e uğradım arkadaşla sohbet ettik muazzam temiz çalışan dostumuzdur.
Lütfen Yanlış anlamayın Sataşmak için yazmıyorumAncak bir yanlışlık var...Araç 100 kmde 5.7 litre lpg mi yakmış? Benzinde bu araç 4.5 litre yakar. Rakımı düşük bir yere gittiniz aracı boş salladınız geldiniz, yada Kontak kapattınız?
5.5 litre benzinli fabrikasyon değer, lpgde taş çatlasa %20fazla oynar 6.7 eder.. Geçen ben geldim 17.5 krş yaktı.. Lpg 2.50 aracın 17-18krş yakması lazım. Sizin araç 14.7yakmış.
Lütfen Yanlış anlamayın Sataşmak için yazmıyorumAncak bir yanlışlık var...Araç 100 kmde 5.7 litre lpg mi yakmış? Benzinde bu araç 4.5 litre yakar. Rakımı düşük bir yere gittiniz aracı boş salladınız geldiniz, yada Kontak kapattınız?
5.5 litre benzinli fabrikasyon değer, lpgde taş çatlasa %20fazla oynar 6.7 eder.. Geçen ben geldim 17.5 krş yaktı.. Lpg 2.50 aracın 17-18krş yakması lazım. Sizin araç 14.7yakmış.
Valla ben ince hesap kitap pek bilmem bir gittiğim yeri oda ekranda sayacta yazar birde cebimden çıkanı bilirim.
Ama sizede teşekkür ederim hesap için. İstanbul'a dönüşte ekran resmi alacağım fisinde 😁
Bende merak ettim. Ama italyan bu işi biliyor birde ustamiz sağolsun
9 saatte kitap gibi yaptı kurulumu.
Kendi aracım ile bu kadar ilgilenemedim dedi dogrudurda.
kısadasın da nerede dediginiz yer?. Bayramın 2. Gününe kadar adadayım. Sonra izmire gideceğim. 1 hafta sonra tekrar adaya donup 1 ay kadar kalacağım. Dediginiz yere gitsem farları parlattirabilir miyim? Bizim araçların kronik sorunu nede olsa....
kısadasın da nerede dediginiz yer?. Bayramın 2. Gününe kadar adadayım. Sonra izmire gideceğim. 1 hafta sonra tekrar adaya donup 1 ay kadar kalacağım. Dediginiz yere gitsem farları parlattirabilir miyim? Bizim araçların kronik sorunu nede olsa....
Merhabalar tabiki yaptirirsiniz. Kuşadası sanayi diye koca cadde üzerinde tabela var. Sanayiye girince sağdan ikinci sokak a gir sol tarafı takip et ada tuning var İsmail kadayıf arkadaşın ismi.
Beni söylersin hb Corolla özerk diye sağolasın ilgili arkadaş. Detayling işi yapan birisi.
Mesaj Birleştirildi: 27 Haz, 2017 08:33
Lpgde 170-180basarsanız subablar yanar, tahmini konuşmuyorum.Subablar yüksek ısıda yanmaya müsait. 3000-4000devir üstü performansta muhtemel karşılacağınız sorun. Yüksek hızda benzine alın yada lpg ayarlarınızda devre göre benzin püskürtmeyi açtırın bu OBD kitlerde mevcut normal sıralılarda yok malesef Benzinde kullanın...
Teşekkür ederim barış . LPG ustası ile göruseyim dediklerini de ayarlatalim ne zaman basacagimiz belli olmuyorki en azından 4000 devirde benzine geçsin ben ugrasmayayim.
Mesaj Birleştirildi: 27 Haz, 2017 08:37
Selamlar tekrar kusadasindan İstanbul'a döndüm yakıt verilerini not aldım.
İzmir Bornova çıkışından OPET den CNG aldım fulledim depoya.
Topçular feribot iskelesine 3 km kala OPET var tekrar girdim km ekranın 370 li birşey gosteriyordu.
73 TL Luk gaz aldım 2.54 TL den
Klima açık hız 120-... arası artı araç içi buzdolabı çalışır konumda idi bilgilerinize.
Hesap umarım bu sefer doğru çıkar
Teşekkürler iyi günler.
Düzenleme: Trafik kuralları.
Bayram da uzun yol da 490 km. Kontak kapatmadan gittim. 3 yetişkin ve full bagaj, klima açık. Sürat genelde 110, 7.9 lt. LPG yaktı araç, yol bilgisayarı da 6.8 gösteriyordu.
Bayram da uzun yol da 490 km. Kontak kapatmadan gittim. 3 yetişkin ve full bagaj, klima açık. Sürat genelde 110, 7.9 lt. LPG yaktı araç, yol bilgisayarı da 6.8 gösteriyordu.
Merhabalar Burak pek eski sayilmam LPG de ancak güzel duruyor. Depoları en fazla 80-90 a fulleyip 500 km yol yapmak tatlı sanki hibrit sistemler gibi.
Güle güle kullan
Selamlar,
İlk kez hesaplama imkanım oldu.
Dolu depo ile 690 km yol yaptım şehir içi..
Yanlış hesaplamdıysam 0.294 kuruş yakıyor arabam.
iyi bayramlar..
Lpg de yakıt hesaplama olayı farklılık gösterir . Yaz - Kış - şehir içi şehir dışı şeklinde ayrılır . Günlük şehir içi kullanımda araç ilk çalışmada benzinli çalışır motor ısınıp 35-40 dereceye gelince araç lpg ye geçer bu yazın 500 metre iken kışın -10-15 derecelerde 1,5 km ye kadar uzar .Bundan dolayı şehir içi yakıt hesaplaması yapılırken benzinle gidilen km genel km den düşüldükten sonra alınan lpg nin litresi yapılan yola bölündüğünde gerçek değer ortaya çıkar .
örnek : 205 km yol yaptınız - 19,5 litre lpg aldı aracınız . Yaz ayları için şehir içi kullanımda ilk geçiş için 10 km benzinle kat edilen mesafe düştünüz . 195 km
19,50 lt / 195 km = 10 lt -- 100 km de tüketilen lpg . Bu arada aracın yol bilgisayarı da 8,3-8,4 gibi değer göstermesi gerekiyor .Eğer aracınızın yol bilgisayarı 6-7 litre gibi değerler veriyor ise aracınız lpg de çok zengin karışımla çalışıyor demektir . tam tersi lpg de 10 litre tüketirken yol bilgisayarınızda 10 litre gösteriyor veya 10,50 litre gösteriyor ise bu durumda da aracınız fakir karışım yakıyor demektir . Fakir karışım olan araçlarda sibop yanması çok daha çabuk gerçekleşir .Motor faha çok zarar görür . Zengin karışımda da motor ve eksoz sistemi gene aynı şekilde zarar görür .Olması gereken değer 1 birim benzin 1.17 birim lpg ye denk gelmektedir buda . Şu demektir yol bilgisarının verdiği değerin ½ 15-20 fazlasını litre olarak yakalıyor iseniz aracın lpg ayar iyi demektir .
Lpg nin yaktığı ücret çok iyi ama geçen gün ustama danıştım lpg taktırmak istiyorum dedim. Bu vvti motorlarda sibopların diğer araçlara göre daha zayıf olduğunu ve yüksek hızlarda yani 4000/5000 devirlerde sibopların gerçekten aşırı ısıya maruz kaldığını ve sonunda eğilmeye başladığını anlattı bana. Motorun lpg de iken ulaştığı ısı derecesi, benzinlinin 2/3 katı olduğunu sanıyorum yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Ben araba konusunda aşırı pimpirikli olduğum için bu varsayımları düşünerek lpg de ben bu arabaya binemem

Bizim araçlar 120 den sonra hemen 4 bin devire geliyor ve biraz gaza basayım desen 5 bin devirlerde geziyor. Ben o tempodaki sıcaklığı düşünüyorumda lpg yi hayatta taktıramam diyorum. Ahhh bu arabada 6. vites olsaydı tadından yenmezdi ve motoru ne rahatlatırdı.
Murat abi Toyota motorları lpg ye en dayanıklı motorlardan biri magnezyum siboplu araçlar var yok değil fakat bu Toyota değil . Tabi taktırıp taktırmamak sizin tekelin de olan bir durum. Fakat benzin fiyatları göz önünde bulundurulduğunda yakıt deposu ibresine bakmadan araç kullanmak istiyorsanız lpg taktırmanızı tavsiye ederim .Tabi aracı hangi yoğunlukta kullandığınız ve kullanım şekliniz çok önemli şöyle bir gerçek var lpg kuru yakıt olduğu için motoru daha fazla ısıtıyor doğrudur .Yüksek devirde sürekli kullanımda sibop aşınmaları daha fazla olup motora zarar verir doğrudur . Fakat bunların bilincinde iseniz ve de aracınızı zorlamadan kullanıyor iseniz sorun yaşamazsınız ki ben öyle yapıyorum hatta 3800 devirden sonra benzin takviyesini de açtırdım 3800 devirden sonra araç yakıt sistemine benzinde vermeye başlıyor o yüzden kafam rahat kullanıyorum .Ama arabanıza az biniyor iseniz yıllık 5-6 bin km yapıyorsanız hiç dokunmayın benzinde binmeye devam edin
Murat abi Toyota motorları lpg ye en dayanıklı motorlardan biri magnezyum siboplu araçlar var yok değil fakat bu Toyota değil . Tabi taktırıp taktırmamak sizin tekelin de olan bir durum. Fakat benzin fiyatları göz önünde bulundurulduğunda yakıt deposu ibresine bakmadan araç kullanmak istiyorsanız lpg taktırmanızı tavsiye ederim .Tabi aracı hangi yoğunlukta kullandığınız ve kullanım şekliniz çok önemli şöyle bir gerçek var lpg kuru yakıt olduğu için motoru daha fazla ısıtıyor doğrudur .Yüksek devirde sürekli kullanımda sibop aşınmaları daha fazla olup motora zarar verir doğrudur . Fakat bunların bilincinde iseniz ve de aracınızı zorlamadan kullanıyor iseniz sorun yaşamazsınız ki ben öyle yapıyorum hatta 3800 devirden sonra benzin takviyesini de açtırdım 3800 devirden sonra araç yakıt sistemine benzinde vermeye başlıyor o yüzden kafam rahat kullanıyorum .Ama arabanıza az biniyor iseniz yıllık 5-6 bin km yapıyorsanız hiç dokunmayın benzinde binmeye devam edin
çok güzel yazmışsın Yücel arkadaşım. bende lpg ayarlarına 3800 devır sonrasını açtırmayı düşünüyorum aracımın saglıgı için.
Usta çok öenmli birde çok para hesabı yapmıycan az daha ucuz olsun vb gıbı kalıtelı olacak abı sıstemde. ve kurulumda ıyı olmalı bence
lınk vereyım ınceleyın bence. ben cok begendım ustayı ve uzun arayıslar sonrasında buldum
https://www.facebook.com/batiotogaz/?ti=asıyı gunler dılerım