Gönderen Konu: PedalChip  (Okunma sayısı 4830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
PedalChip
« : Mayıs 28, 2017, 12:04:59 »
Arkadaşlar uzun süredir almayı düşündüğüm ancak hangi marka olsun diye karar veremediğim araç performans cihazını aldım almak isteyenler için naçizane görüşlerimi yazmak istedim. Aracım Toyota Corolla 2012 model 1.33 comfort modeli malum motor gücü düşük olmasının yanında birde araca fabrika çıkışında performansın tamamını kullanmamak gibi bir yazılım ve donanım eklemişler bu konu ile bir çok kişi içten içe yanıp kavruluyor aracını da elinden çıkarmak istemiyor çünkü 48000 TL civarı binilebilecek en iyi araç bu sıkıntıyı pedal chip isimli bir donanım ile aracınızın gaz pedalına bulunan jak girişine takarak kurtulabilirsiniz. cihaz gerçekten çok tatmin edici düzeyde araçtan zevk almanızı sağlayacaktır ancak fiyatı 650 TL kadar bence bu fiyat çok yüksek araştırdım ve 2 el sahibinden.com 300 TL ye buldum tavsiye ederim marka önemli değil cihazın çalışıyor olması sizi eminim tatmin edecektir hepsi aynı mantıkla yapılmış çünkü...

Toyota Club Türkiye

PedalChip
« : Mayıs 28, 2017, 12:04:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: PedalChip
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2017, 14:55:19 »
Gökhan bey, öncelikle hayırlı olsun. Bu pedalchip nedir ve ne gibi değişiklikler yapıyor? Bu cihazı nasıl kullanıyorsunuz ve araca zararı var mı?
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2017, 19:18:01 »
forum sitelerinden ve pedal commander in satış temsilcinin aldığım bilgiye göre bir zararı yok ben tatmin oldum açıkçası aracımı daha bir zevkle kullanmaya başladım tavsiye ederim...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2017, 19:21:41
YouTube dan pedalchip veya pedal commander yazarsanız herşey mevcut iyi günler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2017, 19:53:30 »
forum sitelerinden ve pedal commander in satış temsilcinin aldığım bilgiye göre bir zararı yok ben tatmin oldum açıkçası aracımı daha bir zevkle kullanmaya başladım tavsiye ederim...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2017, 19:21:41
YouTube dan pedalchip veya pedal commander yazarsanız herşey mevcut iyi günler....

Hiç bir satıcı yoğurdum ekşi demez zaten.Bu tür konularda referans alınacak son kişi o ürünü satan kişilerdir.

Ayrıca  ben çalışma mantığı hakkında bir şey göremedim.Bunun Chip-Tuning'den farkı nedir ? ECU ya müdahale ediyor mu?

Son olarak üst limitlerde kullanım eninde sonunda motordan bir şeyler götürecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2017, 20:51:16 »
Hiç bir satıcı yoğurdum ekşi demez zaten.Bu tür konularda referans alınacak son kişi o ürünü satan kişilerdir.

Ayrıca  ben çalışma mantığı hakkında bir şey göremedim.Bunun Chip-Tuning'den farkı nedir ? ECU ya müdahale ediyor mu?

Son olarak üst limitlerde kullanım eninde sonunda motordan bir şeyler götürecektir.
Ben de bunu sormuştum. Gökhan bey kullanımla ilgili biraz daha bilgi verebilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2017, 23:03:17 »
bence her üründe olduğu gibi böyle ürünlerdede markası önemlidir cihazın çalışıyor olması farketmez.Kalitesi o ürünün ne kadar uzun ömürlü olduğunu belirliycektir
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2017, 00:44:11 »
Ben de bunu sormuştum. Gökhan bey kullanımla ilgili biraz daha bilgi verebilirmisiniz?

Ecuya müdahale yok kesinlikle Seyit abi. Pedalın girişindeki fişi çıkartıp pedal commanderın fişini takıp üstüne pedalın fişi takılıyor bu sayede pedal commanderda ayarladığınız modlardan birine göre tavır sergiliyor gaz tepkileri.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2017, 08:15:05 »
Ecuya müdahale yok kesinlikle Seyit abi. Pedalın girişindeki fişi çıkartıp pedal commanderın fişini takıp üstüne pedalın fişi takılıyor bu sayede pedal commanderda ayarladığınız modlardan birine göre tavır sergiliyor gaz tepkileri.

+1

Evet ecuya bir etkisi yok. Yeni tip araçlarda gaz teli yok elektronik olarak haberleşiyor gaz pedalı ve motor. Bu da sizin gaza bastığınızda verdiği tepkinin süresini biraz uzatıyor. Pedal commander sadece bu süreyi kısaltıyor. Araç gaza basınca daha çabuk tepki veriyor. Beygir gücünde yada tork da herhangi bir etkisi olmuyor. Gaz pedalının tepki süresi kısaldığı için araç daha keyifli hale geliyor. Bu da yakıtı 0,5 LT kadar yakıtı artırabilir.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2017, 09:35:52 »
ben pedalchip marka aldım diğerlerinide inceledim hepsi ithal alman malı ve kaliteli ancak fiyatı için bişey diyemicem 650 TL kimine az kimine fazla gelebilir ama ürün güzel aracınız dan zevk alacağınız kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2017, 12:44:11 »
Günümüz teknelojik arabasını şahin-doğan gibi telli arabaya çevirmeye yarayan bence gereksiz bir alet... Hassas motora zararıda olabilir
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2017, 13:18:29 »
Açıklayıcı bilgiler için herkese teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu daha çok gençlere hitap eden bir ürün. Bizim gibi ihtiyarlar kullanmasa da olur. :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2017, 02:55:41 »
Günümüz teknelojik arabasını şahin-doğan gibi telli arabaya çevirmeye yarayan bence gereksiz bir alet... Hassas motora zararıda olabilir

Herhangi bir tel mevzusu yok sadece olağan bir elektronik sistemin önüne hızlandırıcı devre elemanı konuluyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2017, 03:01:01 »
Pedalchipin daha çok aracı sert kullanma tabirinin elektronik icatı.. Bunun 1.33 motorda ömrünü kısaltacağını düşünüyorum.Sert kullanan araç Japonda olsa yüksek devirde bir yere kadar götürecekleri olacaktır.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2017, 11:55:10 »
katılmıyorum arac 1.33 motor seri bir araç değil bu bir gerçek lpg içinde ileride sıkıntı olur diyenler sıfır aracıma 2012 de tüp taktım halen gaz ayarı dahi yaptırmadım bu sisteminde zarar vereceğini düşünmüyorum rampalarda gaza yüklenip motoru zorlamak budur bu cihaz tepki artırıcı varolan gücü kullanıyorsun ek bir güç yok sadece sınırı ortadan kaldırıyorsun hepsi bu...herkese selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 30, 2017, 13:55:45 »
Herhangi bir tel mevzusu yok sadece olağan bir elektronik sistemin önüne hızlandırıcı devre elemanı konuluyor.

Tamam tel yok da... şahinde gaza basınca direk tel vasıtasıyla motor anında cevap veriyor ya bu alette elektronik olarak aynı işe yarıyor onu dedim. chip tuningde en azından tork artışı falan var bu sadece tepkiyi 1-2 saniye belki salise öne alıyor...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 30, 2017, 22:50:52 »
chip Tuning dizel araçlara uygulanıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2017, 08:23:08 »
chip Tuning dizel araçlara uygulanıyor..

Chip tuning, Turbo olan dizel ve benzinli araçlarda işe yarıyor. Atmosferik motorlarda pek bir işe yaramıyor. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 31, 2017, 12:55:31 »
Benim anladığım;

1: Bu cihaz performans arttırıcı bir cihaz değil.

2:Yapılması gereken işi öne alıyor sadece buda tepkiselliğini arttırıyor ama motor Bg ve Torkuna bir katkısı yok.

Motor tepkiselliğini arttırma sırasında devir sayısını yükseltiyor mu? Yükseltiyorsa hangi devirlere çekiyor bu kısım hakkında bir şey bulamadım ama yakıt tüketimine negatif etki yapacağı kesin.

Netice itibarı ile ben para vermezdim bu tür bir cihaza.