Gönderen Konu: İlke Gezide :) Tavsiyeleriniz:)(Mersin, Adana, Antep, Urfa, Mardin, Diyarbakır)  (Okunma sayısı 2435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Evet uzun bir aradan sonra herkese merhabalar :) Forumda uzun bir süre aktif olamadım farkındayım. Mühendis oluyorum ocak ayında kısmetse. Gerek adadaki iş hayatımdan gerek okul durumlarından dolayı günlük ortalama 4 saat uyuyabiliyorum. Eee bunca emeğin karşılığında güzel bir tatili hakettik dimi :)
İşte şimdilik ayrıldım uzun bir tatil için. Okulda bu dönemimide çok şükür büte girmeden bitirdim. (Üniversite hayatım boyunca bir kez bile büte girmedim nazar değdirmeyin :) )
Şuan feribota kıbrıs plakalı aracımı yükledim sabaha mersinde olacağım kısmetse. Abilerim hayatımda ilk kez Mersin, Adana, Hatay, Antep, Urfa, Mardin, Diyarbakırı gezeceğim tek başıma. Yarın kısmetse mersinden başlarım. Şimdi yarını kurtarmak için mersinde gezilecek yerleri burayı görmeden, şunu yemeden, şunu yapmadan gitme diyecekleriniz nelerdir :) Sizleri can kulağı ile dinlemeye hazırım :)

Yolda benim kibriti gören selektör çaksın :) Buluşalım vakit geçirelim :)
[attach=1]
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
İlke nerelerdesin?Biz olmadan gezilir mi oralarda. :lol:..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Şimdiden hayırlı olsun İlke. Gezip gördüklerini bize de anlat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
İlke nerelerdesin?Biz olmadan gezilir mi oralarda. :lol:..
Sizide beklerim abi :)
Şimdiden hayırlı olsun İlke. Gezip gördüklerini bize de anlat.

Sağolasın abi. Tabiki seve seve :) Daha yeni limandan ciktim. Kahvalti yapip yola koyulacagim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
hayırlı yolculuklar kardeşim. mersin dedin mi akla gelen ilk tantunidir. tabi gezilecek yerler de önemli şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Oo iyi gezmeler İlke. Tantuni künefe kebap ye bol bol. :) bölgede yaşayan arkadaşlar varsa güvenlik konusunda bilgi verebilirse iyi olur.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
Hayırlı yolculuklar. Mardin de Zinciriye medresesi, kırklar kilisesi, kasımiye medresesi, deyrul zafaran manastırı, mardin müzesi, tarihi mardin çarşısı,
Dara harabeleri, bol merdivenli eski mardin sokakları (gezilecek çok yer var listeyi zamanınıza göre uzatabilirsiniz.) mutlaka gezilmesi gereken yerlerdir. Tarihi mekanların bol olduğu eski mardin kısmına araba ile çıkmanızı tavsiye etmem. Hem park olayı ciddi sıkıntı hem de gezinin sonunda araba size çok uzak bir noktada kalmış olabilir. Bir de tarihi dar sokaklarda yürüyerek gezmek her yerde bulamayacağınız duygular tattıracaktır size. Aracınızı Yenişehir de uygun bir yere park edip toplu taşıma ile rahat rahat gezebilirsiniz. Daha sonra karnınızı doyurmak için ki bu güneydoğu da bir festival edasında gerçekleşir. Kaburga dolması, içli köfte (kızartılmış ve haşlanmış ikisini de deneyin.) İşkembe dolması, sembusek ve mardin kebabını mutlaka deneyin. Tatlı olarak peynirli kahiye ya da künefe yiyebilirsiniz. Yemekten sonra eski mardin de Mezopotamya ya nazır bir çay bahçesinde kilise çanları ve cami minarelerinin güvercinlerle birlikte süslediği eşsiz manzaraya karşı bir menengiç kahvesi içmeyi ihmal etmeyin. Konaklama için ise bol yıldızlı otellerdense butik otelleri tercih ederseniz eski taş evlerin otantik dokusu ile de haşır neşir olabilirsiniz. Hatıra veya hediye olarak ta el yapımı telkari takı veya süslerden satın alabilirsiniz. Gezip gördükten sonra Mardin in gönüllü turizm elçilerinden biri olmanız temennisiyle iyi eğlenceler diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Iyi tatiller, tadını çıkarın.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
İlke öncelikle hayırlı olsun, iyi tatiller diliyorum. Diyarbakır, Urfa ve Mardin'de şehir merkezlerinden pek ayrılmamanı tavsiye ederim. Esat bey Mardin ile ilgili yazılabilecek herşeyi yazmış. Diyarbakır da çok güzel bir şehir. Tarihi yapısı muhteşem. Diyarbakır'da kaburga dolması yemeden ayrılma. Atatürk köşkünü görmelisin. Diyarbakır deyince akla Ofis caddesi gelir. Ofis caddesini de görmeden geçme. Ve elbette surları görmen lazım. Maridin için butik oteller tavsiye edilse de Diyarbakır için ben aynı şeyi diyemem. Diyarbakır'da konaklama için özellikle şehir merkezindeki büyük otelleri tercih etmelisin. İyi eğlenceler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
hayırlı yolculuklar kardeşim. mersin dedin mi akla gelen ilk tantunidir. tabi gezilecek yerler de önemli şimdi.
Teşekkürler abi :) Bugün güzel bir alabalık tesisinde karnımı doyurdum yarın kısmetse tantuniyi yiyeceğim :)

Oo iyi gezmeler İlke. Tantuni künefe kebap ye bol bol. :) bölgede yaşayan arkadaşlar varsa güvenlik konusunda bilgi verebilirse iyi olur.

:) :) Teşekkürler abi :)

Hayırlı yolculuklar. Mardin de Zinciriye medresesi, kırklar kilisesi, kasımiye medresesi, deyrul zafaran manastırı, mardin müzesi, tarihi mardin çarşısı,
Dara harabeleri, bol merdivenli eski mardin sokakları (gezilecek çok yer var listeyi zamanınıza göre uzatabilirsiniz.) mutlaka gezilmesi gereken yerlerdir. Tarihi mekanların bol olduğu eski mardin kısmına araba ile çıkmanızı tavsiye etmem. Hem park olayı ciddi sıkıntı hem de gezinin sonunda araba size çok uzak bir noktada kalmış olabilir. Bir de tarihi dar sokaklarda yürüyerek gezmek her yerde bulamayacağınız duygular tattıracaktır size. Aracınızı Yenişehir de uygun bir yere park edip toplu taşıma ile rahat rahat gezebilirsiniz. Daha sonra karnınızı doyurmak için ki bu güneydoğu da bir festival edasında gerçekleşir. Kaburga dolması, içli köfte (kızartılmış ve haşlanmış ikisini de deneyin.) İşkembe dolması, sembusek ve mardin kebabını mutlaka deneyin. Tatlı olarak peynirli kahiye ya da künefe yiyebilirsiniz. Yemekten sonra eski mardin de Mezopotamya ya nazır bir çay bahçesinde kilise çanları ve cami minarelerinin güvercinlerle birlikte süslediği eşsiz manzaraya karşı bir menengiç kahvesi içmeyi ihmal etmeyin. Konaklama için ise bol yıldızlı otellerdense butik otelleri tercih ederseniz eski taş evlerin otantik dokusu ile de haşır neşir olabilirsiniz. Hatıra veya hediye olarak ta el yapımı telkari takı veya süslerden satın alabilirsiniz. Gezip gördükten sonra Mardin in gönüllü turizm elçilerinden biri olmanız temennisiyle iyi eğlenceler diliyorum.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :) Mardine gittiğimde hepsini uygulamaya çalışacağım :)
Iyi tatiller, tadını çıkarın.
Teşekkürler
İlke öncelikle hayırlı olsun, iyi tatiller diliyorum. Diyarbakır, Urfa ve Mardin'de şehir merkezlerinden pek ayrılmamanı tavsiye ederim. Esat bey Mardin ile ilgili yazılabilecek herşeyi yazmış. Diyarbakır da çok güzel bir şehir. Tarihi yapısı muhteşem. Diyarbakır'da kaburga dolması yemeden ayrılma. Atatürk köşkünü görmelisin. Diyarbakır deyince akla Ofis caddesi gelir. Ofis caddesini de görmeden geçme. Ve elbette surları görmen lazım. Maridin için butik oteller tavsiye edilse de Diyarbakır için ben aynı şeyi diyemem. Diyarbakır'da konaklama için özellikle şehir merkezindeki büyük otelleri tercih etmelisin. İyi eğlenceler.
Teşekkürler abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
Rica ederim. 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Mumbar da arayabilirsin İlke.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
mersinde yoğurt pazarında tantuni yiyebilirsin,ileri ilkokulu yanında dondurmacı halil de kerebiç,cezerye yemelisin,herkes yerini bilir,adana da kuruköprüde ali göde den acılı şalgam içersin,gece aynı bölgede mumbar dolması bulunur,küçük ve büyük saat civarında tenekeciler çarşısında adana kebap,içli köfte,çiğ köfte,kasaplar çarşısında şiş ciğer,antepte küşleme elbette baklava,lahmacunun mutlaka tadına bakılacak,adana da ben gencim diyenler için ziyapaşa bulvarında kafeler var,yeme içme kültürü ön planda olan bölgeye gidiyorsun,tarihi yerleride ziyaret etme imkanı çok yüksek,çoğu zaman yöredeki küçük ocakbaşlarındaki lezzeti meşhur restaurant ve kebapçılardan daha çok bulacaksınız,bu lezzetler diyarbakır dahil her yerde mevcut,iyi yolculuklar ..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
 İlke rota efsane, gezip doyamadığım yerler inan ki. Bu yaz ailece planlıyoruz bakalım tekrar gitmeyi ama nasip olur inşaallah :) 
 Urfa benim baba tarafından memleket :) Orda Balıklıgöl'ü gezdikten sonra hemen yanından Dergah Camisini ve  Halilurrahman camisini ziyaret edip ordan çarşı kapısından Bakırcılar Çarşısını, Bedesteni, Baharatçılar Çarşısını gezip görebilirsin. Hepsi iç içe şekilde mimari özellikte zaten, ordan da Gümrük Hanı'na geçip Ömer Usta'dan menengiç kahveni içip hanın içindeki ciğerciden ciğer yiyebilirsin ve ardından hemen ciğercinin yanından geçişi olan bir künefeci var orda da künefeni yiyebilirsin. Bazen o geçiş kapalı oluyor handan çıkıp sola iki kez döndükten sonra yine o dükkanı bulabilirsin :) Kebap yemek istersen de yine çarşı içinde sevgi kebap evi var efsane kebap yapıyorlar. Eyüp Peygamber'in kabrini ziyaret edebilirsin, Göbekli Tepe'yi görmeni tavsiye ederim ve Halfeti'yi görmeden gelme derim. İmkân bulabilirsen merkezdeki konuk evlerinde sıra gecesi organizasyonları oluyor akşam saatlerinde, hem yöresel tatları yiyebilirsin hem de yöresel müzikler eşliğinde güzel bir akşam geçirebilirsin.
  Antep'te de merkezde Katmerci Abdo'dan katmer yemeden ayrılma :) Yine bakırcılar çarşısı efsanedir Antep'in.
  Adana'da kebap ve şalgam :)
  Mardin ve Diyarbakır'da güvenlik eskisi kadar korkutucu değil, babam bir sempozyum için iki hafta önce Antep ve Mardin'e gitti sıkıntı yoktu. Kuzenim de Bismil-Diyarbakır'da öğretmen, söylediğine göre durumlar iyi gibi. İnşallah sen de güzelce gezip eğlenip sağlıklı şekilde gelirsin hayırlı yolculuklar iyi eğlenceler :) 
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Hayırlı yolculuklar kardeşim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Diyarbakır-Mardin kısmıyla ilgili bir konu açmıştım zamanında

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=66470.msg902692#msg902692

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim abilerim ama bir değişikilik yaptım malesef planda :) Mersin adana hatay samandağ ve harbiye civarlarını gezdikten sonra aracımda yabancı plaka olduğu için hatayın ötesine gitmekten güvenlikten dolayı vazgeçtim. Şimdi alanyaya geldim farklı bir plan ile devam ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
 :alkis: :alkis: :alkis: iyi tatiller
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Bu tür geziler için Tripadvisor programını kullanmanı tavsiye ederim. Çok yararlı oluyor. Gezilecek görülecek yerleri, kalacak ve yemek yenilecek yerleri yorumları ve fiyatları ile birlikte görebiliyorsun. İyi tatiller
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''