Gönderen Konu: Servis ışığı sıfırlama  (Okunma sayısı 17514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Servis ışığı sıfırlama
« : Mayıs 25, 2017, 05:44:47 »
Merhaba arkadaşlar toyot auris 2013 model aracımı 30.000 bakımına yaptıracağım.  garanti süresi doldu aracın bakımını serviste değil Sanayide bi ustaya yaptırmak istiyorum ancak şöyle bi durum var sanırım serviste araç bakımı yapıldıktan sonra cihazla bazı sıfırla işlemleri yapılıyormuş bu sıfırlama işlemini cihaz olmadan nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz.

Toyota Club Türkiye

Servis ışığı sıfırlama
« : Mayıs 25, 2017, 05:44:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Araç bakımı hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2017, 08:45:19 »
O bahsettiğiniz sıfırlama işlemi aracın bilgisayara bağlanıp oradan değerlerin kontrol edilmesi olayı sanırım, eğer buysa bu normal sanayideki ustalarda da mevcut olan bir sistem.  Bakım sırasında aracınızı bilgisayara bağlayıp kontrolünü yapacaktır onlarda, öyle tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2017, 09:54:12 »
ben böyle bir işlemin toyota da olduğunu sanmıyorum.vw grubu araçlarda var hatta onlarda bakım zamanı yağ ve arıza lambası yanıyor ve bilgisayara takılmadan söndüremiyorusunuz diye biliyorum ama ben kaç yıldır toyota kullanıyorum böyle bir şey görmedim duymadım.10 bin bakımı geçtiğimde yağ lambası veya arıza lambası yandığına şahit olmadım.
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2017, 11:20:10 »
O bahsettiğiniz sıfırlama işlemi aracın bilgisayara bağlanıp oradan değerlerin kontrol edilmesi olayı sanırım, eğer buysa bu normal sanayideki ustalarda da mevcut olan bir sistem.  Bakım sırasında aracınızı bilgisayara bağlayıp kontrolünü yapacaktır onlarda, öyle tahmin ediyorum.
Benim gideceğim ustada böyle bi sistem yok bu makineye bağlamadan sıfırlama işlemi yapılamazmı

Toyotada Böyle bir sistemin olup olmadığınıda bilmiyorum ama kesin bilgisi olan bir arkadaş yokmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2017, 11:45:09 »
Benim gideceğim ustada böyle bi sistem yok bu makineye bağlamadan sıfırlama işlemi yapılamazmı

Toyotada Böyle bir sistemin olup olmadığınıda bilmiyorum ama kesin bilgisi olan bir arkadaş yokmu

siz yine bildiğiniz ustaya götürün aracınızı bakım yaptıktan sonra ışık filan yanarsa o usta size yardımcı olur kanaatindeyim.yani bu işlere bakan birilerine yönlendirir sizi
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2017, 14:29:11 »

İnternette böyle bi video buldum ama arkadaşlar yokmu bilgisi olan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 40000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2017, 15:16:17 »
ben böyle bir işlemin toyota da olduğunu sanmıyorum.vw grubu araçlarda var hatta onlarda bakım zamanı yağ ve arıza lambası yanıyor ve bilgisayara takılmadan söndüremiyorusunuz diye biliyorum ama ben kaç yıldır toyota kullanıyorum böyle bir şey görmedim duymadım.10 bin bakımı geçtiğimde yağ lambası veya arıza lambası yandığına şahit olmadım.
Aracın bilgisayara bağlanması için herhangi bir ikaz ışığının yanmasına gerek yok. 6 yıldır toyota kullanıyorum ayrıca ford  ticari aracımda var her ikisinde de bu işlem yapılmakta. Gözle görülür bir arıza olmadığında bu şekilde tespit edilebiliyor. Ben ford marka aracımı sanayide bir ustama götürüyorum oda istisnasız her bakımda aracı bilgisayara bağlayarak kontrol eder. Benim bilgim bu yönde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
Ynt: Servis ışığı sıfırlama
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2017, 15:26:14 »
Aracın bilgisayara bağlanması için herhangi bir ikaz ışığının yanmasına gerek yok. 6 yıldır toyota kullanıyorum ayrıca ford  ticari aracımda var her ikisinde de bu işlem yapılmakta. Gözle görülür bir arıza olmadığında bu şekilde tespit edilebiliyor. Ben ford marka aracımı sanayide bir ustama götürüyorum oda istisnasız her bakımda aracı bilgisayara bağlayarak kontrol eder. Benim bilgim bu yönde
burak bey onda hem fikiriz benim de corola aracımda var şu an ama  bu arkadaşın dediği farklı bir şey ışık sürekli açık kalıyor ve cihaza bağmadan söndürmek mümkün değil en azından vw grubu için öyle
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis ışığı sıfırlama
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2017, 15:34:04 »
Kontağı açmadan önce disp tuşuna ya da trip değişimlerini yapan çubuğa basılır ve kontak açılır, ekranda 5 tane 0 çıkar ve sırayla sönmeye başlar hepsi sönünce sıfırlama yapılmış olur. Tuş araçtan araca değiştiğinden denemek gerekiyor.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS